faltdach w corsie B
- Wydra9
- Użytkownik Premium
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: C20NE
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
faltdach w corsie B
Chodzi mi po głowie założenie takiego czegos zrobić sobie małe autko na wakacje z w miarę mocnym silnikiem, na letnie relaxy ktoś ma jakieś ciekawe informacje?od czego dach najlepiej pasuje, może ktoś zakładał lub ma namiary na dach. Łatwo dostępny dach z twingo pewnie będzie za duży dach z polo podobno mocno awaryjny, wolałbym żeby był raczej manualny niż elektryczny Pozdrawiam
-
- Nowy
- Imię: Darek
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: faltdach w corsie B
Ja ten dach widziałem na szrocie pod poznaniem jakis czas temu. Cena pewnie także szrotowa jak wszystko tam. Cenę nie pytałem ale jak wszystko na szrocie z starych aut czyli za guzikiWydra9 pisze:ile taki dach od corsy oryginalny? gdzie ten szrot?
- Wydra9
- Użytkownik Premium
musze sobie ogarnac dzien szrotowy pare gratów musze kupic na szrocie ogarne pewnie wszystko... Co do tego dachu ktos ma doswiadczenie ?
-
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Upoluj z Corsy B, ew. podpytaj kolegi Ray, on pakował do Corsy faltdach z Twingo.
Pozdrawiam, Robert
Pozdrawiam, Robert
-
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Chodzi mi o Ray'a właśnie z tego forum http://corsasport.pl/forum/member30372.html
- Wydra9
- Użytkownik Premium
Oki. Napisalem do niego ale wciaz cisza znalazlem wymiary dachu znaczy otworu tego dachu od twingo ma 119x70,5 ktos moze potwierdzic? Podszedlem z miarka do auta no i wychodzi ze wejdzie. Ale bym chcial zobaczyc jak to wyglada ale niestety zdjecia w wątku raya wygasly jakis hukowy serwer ja w swoim temacie wstawialem w 2009 i dalej sa. Coz oby odpisal
- Wydra9
- Użytkownik Premium
oglądałem trochę te dachy na internetach. Widze ze tam jest ramka stalowa od spodu czy mam rozumieć ze składa się ten dach na kanapkę od góry z wkretami przez otwór w dachu a od dołu zakładam ramkę i skrecam mocno wkręty? Wychodzi na to ze obejdzie się bez spawania jakiegoś wzmocnienia ramka powinna wystarczyć przykręcona do dachu. Dach ładnie dolega nie cieknie? ktoś się wypowie? Wrzuci jakieś foty?