CIORNA KOZA - Corsa B 1,2 --> C16SE
- Maćko
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: CIORNA KOZA - Corsa B 1,2 --> C16SE
Wleciała świeżo pomalowana nowa tylna klapa, wyleciała tylna wycieraczka i żółta folia z halogenów, którą zastąpiłem folią smoked. Poza tym podciąłem ranty sierpów i skręciłem jeszcze trochę gwint z przodu.
- olekr21
- Nowy
- Imię: Aleksander
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
pienkne masz te felgi a wycierałka z tyłu wyleciała na amen czy tylko zdjąłeś? bo widze dziura czymś dziwnym załatana
- Maćko
- Nowy
No felgi najlepsze A wycieraczka zdjęta na razie, otwór zaślepiony stopką do nóg meblowych z liroy merlin
Kilka lepszych świeżych fotek
Kilka lepszych świeżych fotek
- Maćko
- Nowy
Niedawno wpadły nowe opony, zamiast 195/50 założyłem Kumho 175/50. Jest zdecydowanie lepiej pod względem wizualnym, mogłem założyć dystanse 15mm z kołnierzem centrującym z przodu i w końcu nie trze mi o sierpy przy skręcie I kilka zdjęć w ruchu z ostatniej spontanicznej sesji.
Na ten sezon to raczej byłoby tyle.
Na ten sezon to raczej byłoby tyle.
- Bartek_gutek
- Nowy
- Imię: Bartek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Corsa ładnie się prezentuje, zmiany jak najbardziej na plus Czemu nie ogarniesz grila do Corsy? jeszcze tylko tego brakuje i będzie ideał!
- Maćko
- Nowy
Od 2 lat co jakiś czas szukam grilla od GSi i nie mogę znaleźć
- CorsaCG
- Nowy
- Imię: Michał
Gościu ze Świecia miał jeszcze kilka dni temu na sprzedaż całą GSi na części.
szukaj na Olx
szukaj na Olx
- Bartek_gutek
- Nowy
- Kontakt:
A Ty nie masz zaspawanej wnęki na znaczek z gsi? Poliftowego grila nie chciałeś tam wpasować??
- Maćko
- Nowy
Mam zaspawane bo nie mogłem znaleźć ori od GSI a kombinacje z poliftowym mi się nie podobają.
- Bartek_gutek
- Nowy
- Kontakt:
- Maćko
- Nowy
O, dzięki wielkie! Napisałem, zobaczymy czy jeszcze aktualne.
- Maćko
- Nowy
Nie, wystarcza mi wizualnie jak jest, a ja jednak czasami lubię pop*zdować i jeszcze węższe niż teraz to już trochę słabo.
- Maćko
- Nowy
Grill kupiony Założę go pewnie wiosną dopiero, bo trzeba z powrotem wyciąć otwór na znaczek w zderzaku, a przy okazji będę chciał go odświeżyć lakierniczo.
A tymczasem trochę zasypało
A tymczasem trochę zasypało
- Maćko
- Nowy
Zima sobie poszła, wrzucone z powrotem letnie opony, gwint skręcony bardziej względem ubiegłego sezonu, to trochę świeżych fotek.
Przez zimę powychodziło trochę syfów, pewne rzeczy prosiły się o ogarnięcie już w zeszłym roku, także w przeciągu miesiąca auto wstawię do znajomego na lakierowanie prawie całego przodu. Poza tym w planach heble 256mm jak tylko je odbiorę od Porszaka Powoli staram się kompletować czarne plastiki wnętrza żeby zastąpić nimi moje lakierowane, które nie wyglądają najlepiej.
Przymierzam się też do operacji założenia z tyłu sprężyn popularnych betonów zakładanych do E36, czyli nic innego jak sprężyn sprzęgła z Bizona Do tego podkładki podwyższające 3cm i tył powinien w końcu siąść tak, jak bym chciał. Bałem się, że będzie na nich straszna taczka, ale kolega założył je ostatnio do compacta e36 i nie ma tragedii, więc może i w Corsie nie będzie. Nie ma innej alternatywy na zglebienie bardziej tyłu poza robieniem customowych sprężyn, a to już droższa impreza. Tzn. jedno wyjście było, ale ktoś mi zwinął jakieś niziutkie sprężyny do Corsy/Tigry z OLXa Jak na betonach będzie lipa to wrócę do zwykłych sprężyn z gwintu, które mam teraz.
Przez zimę powychodziło trochę syfów, pewne rzeczy prosiły się o ogarnięcie już w zeszłym roku, także w przeciągu miesiąca auto wstawię do znajomego na lakierowanie prawie całego przodu. Poza tym w planach heble 256mm jak tylko je odbiorę od Porszaka Powoli staram się kompletować czarne plastiki wnętrza żeby zastąpić nimi moje lakierowane, które nie wyglądają najlepiej.
Przymierzam się też do operacji założenia z tyłu sprężyn popularnych betonów zakładanych do E36, czyli nic innego jak sprężyn sprzęgła z Bizona Do tego podkładki podwyższające 3cm i tył powinien w końcu siąść tak, jak bym chciał. Bałem się, że będzie na nich straszna taczka, ale kolega założył je ostatnio do compacta e36 i nie ma tragedii, więc może i w Corsie nie będzie. Nie ma innej alternatywy na zglebienie bardziej tyłu poza robieniem customowych sprężyn, a to już droższa impreza. Tzn. jedno wyjście było, ale ktoś mi zwinął jakieś niziutkie sprężyny do Corsy/Tigry z OLXa Jak na betonach będzie lipa to wrócę do zwykłych sprężyn z gwintu, które mam teraz.
- Maćko
- Nowy
Jakbym miał spasy porobione na naciągach to lekki by mógł fajnie siąść, ale przy tych kołach i oponach nie widzę tego.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Wygląda ok. i jak dla mnie tył wystarczająco leży
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
- Świeżak
- Imię: Mateusz
U mnie jest to samo, też trochę mi brakuje , poza tym łyso to wygląda jak z przodu na fasolkach mam ustawione kąty prawie na maksa i ładnie koła się rozchodzą na boki przez co auto jest wizualnie szersze, a patrząc na tył jest prawie pionowo i koła są bardziej schowane próbuj ,zobaczymy co z tego wyjdzie ori grill wpada po malowaniu frontu?
- Maćko
- Nowy
Tak, grill po malowaniu frontu wpadnie. Co do schowanych kół to pewnie dam dystanse z tyłu 15mm tak jak z przodu.
-
- Świeżak
- Imię: Kamil
Konkretnie to wygląda. Powiedz mi, czy warto założyć rozpórki jak obniży się Corse? Przerabiam to u siebie i tak się zastanawiam.
- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Jasne, że warto.
Ja mam dwie założone, jeszcze dolna z przodu by się przydała.
Ja mam dwie założone, jeszcze dolna z przodu by się przydała.
- Maćko
- Nowy
Warto warto. Zwłaszcza, że to już nie jest jakaś bardzo mocna i sztywna buda, a na gwincie trzęsie nią konkretnie. Pewnie wrzucę jeszcze rozpórkę z tyłu, zwłaszcza, że planuję jeszcze twardszy zawias z tyłu niż mam.
- Maćko
- Nowy
Sezon rozpoczęty prawie 600 kilometrowym tripem w 15 godzin Najpierw w 4 auta z Łodzi do Włocławka do znajomych, potem z nimi, w sumie już w 7 aut, do Poznania na #3 Wanteds Hunting Night, i z Poznania z powrotem do Łodzi Świetny wypad, tylko strasznie trzęsie na tych autostradach :mrgreen: Z okazji wyjazdu skręciłem jeszcze trochę gwint, zostało 1,5cm regulacji i chyba już siedzi na odboju, przynajmniej tak sądzę po ponad 2 godzinnym ciągłym podskakiwaniu na A2 xD Sprężyny betony na tył + gumy zakupione, kwestia znalezienia dogodnego terminu by to poskładać.
- Maćko
- Nowy
Nie wiem co mnie naszło, ale przeglądając olx ponownie trafiłem na speedliny i tak jakoś wyszło, że tego samego dnia ugadałem się na kupno tychże felg 6,5x15", ET36, opona Nankang NS2 165/50. Muszę ogarnąć jeszcze detale typu śruby, pomalowanie piast itp. ale ogólnie to jestem bardzo zadowolony z tej zmiany. Tył jeszcze pójdzie w dół.
- raf02
- Nowy
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: Saab B204 Turbo
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
O stary, kolosalna zmiana, oczywiście na duży plus pięknie siadła ta felga
Co do tego 600 kilometrowego tripu to zazdroszczę, fajnie się tak wybrać z znajomkami gdzieś dalej w pomodzonych autach
Co do tego 600 kilometrowego tripu to zazdroszczę, fajnie się tak wybrać z znajomkami gdzieś dalej w pomodzonych autach
Corsa B & Saab | 2.0 Turbo projekt
225HP / 347Nm
225HP / 347Nm
- Maćko
- Nowy
Kupiłem sprężyny z Bizona + gumy podwyższające, bo z takim zestawem pięknie siada tył w E36. Gum nawet nie wkładałem, po włożeniu sprężyn pierwsze pytanie jakie padło, to "Paweł, gdzie masz szlifierkę?"
- Bartek_gutek
- Nowy
- Kontakt:
No szacun, felga zacna!! siadła rewelacyjnie do auta!! tył usiadł aż miło jest jakaś amortyzacja? czy gokart?
- Maćko
- Nowy
Nie ma dramatu na razie z amortyzacją, zobaczymy jak będzie na skróconych amorach
Trochę fotek z sesji, którą strzeliłem sobie korzystając z majówkowego wypadu i ładnej pogody
Dostałem od Marcina z Selected zaproszenie na piknik z okazji 20lecia dealera Nexteam w Warszawie, z czego jest mi niezmiernie miło, także 20 maja będzie można tam zobaczyć Ciorną Kozę, a potem ruszam pełną parą z przygotowaniami na Are U 9ted? w Rawie Maz., o ile się dostanę oczywiście
Trochę fotek z sesji, którą strzeliłem sobie korzystając z majówkowego wypadu i ładnej pogody
Dostałem od Marcina z Selected zaproszenie na piknik z okazji 20lecia dealera Nexteam w Warszawie, z czego jest mi niezmiernie miło, także 20 maja będzie można tam zobaczyć Ciorną Kozę, a potem ruszam pełną parą z przygotowaniami na Are U 9ted? w Rawie Maz., o ile się dostanę oczywiście
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
Corsa pięknie się prezentuje.
Dostaniesz się z nią na pewno. 3mam kciuki
Dostaniesz się z nią na pewno. 3mam kciuki
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.