Witam, mam pytanko.
Zgodnie z tytułem, planuje swap w corsie C na Z20NET lub pochodny silnik z tej rodziny, jednak ten wiem ze jest najbardziej trwały i ma największa moc fabryczną.
Ale słyszałem tez opinie, ze mogą nie podpasowac łapy silnika bo ten model częściej był wkładany do saab-ów.
Czy ktoś mógłby pomoc w tej sprawie?
Pozdrawiam!
SWAP z Z12XEP na Z20NET
-
- Świeżak
- Imię: Stanisław
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: SWAP z Z12XEP na Z20NET
Kiedyś byla taka firma M-tevh w holandii, teraz chyba tylko tyle po niej jest:
https://twitter.com/opeltuning
Poczperaj u nas w projektach, wydaje mi sie ze byała jakaś CC z Z20letem, jeśłi u ans nic nie bedzie to niezłym żródłem sa angielskie fora, ale jak nie widzisz zdjęc to nie ufaj w 100%. Wydaje mi sie, że ze zmieszczeniem nie powinno być problemu ze wzg na konstrukcję podłużnic w CC.
Jak nie bedziesz robił ekstremalnego programu to każdy sie spisze dobrze.
https://twitter.com/opeltuning
Poczperaj u nas w projektach, wydaje mi sie ze byała jakaś CC z Z20letem, jeśłi u ans nic nie bedzie to niezłym żródłem sa angielskie fora, ale jak nie widzisz zdjęc to nie ufaj w 100%. Wydaje mi sie, że ze zmieszczeniem nie powinno być problemu ze wzg na konstrukcję podłużnic w CC.
Jak nie bedziesz robił ekstremalnego programu to każdy sie spisze dobrze.
-
- Nowy
- Model auta: Corsa A
- Silnik: 20XE
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: SWAP z Z12XEP na Z20NET
Angole to nawet zmieniają wsady w oryginalnych ECU bodajże 1,2, zostawiają fabryczne wiązki silnika itp.
Na mig.web i różnych innych forach uk poczytaj tematy z przed kilku lat co i jak zrobić, oczywiście 100% info nigdy na swoje problemy nie dostaniesz.
Na mig.web i różnych innych forach uk poczytaj tematy z przed kilku lat co i jak zrobić, oczywiście 100% info nigdy na swoje problemy nie dostaniesz.
- raf02
- Nowy
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: Saab B204 Turbo
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt: