zawiecha - weitec ?????
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Forum Master
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
zawiecha - weitec ?????
mam obecnie amorki do wymiany, zastanawiam sie nad kupnem kitu weitec-a -40 mm -40 mm, moze ktos sie orientuje o twrdosci i trwalosci tego kitu ??? bo cena jest zachecajaca 1420 zl, a moze sie pokusic na -60 i -40 ??? dzieki za wszelkie opinie
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Mogłeś zamówić od razu 50/50 kod OP0726 TX lub GT
W niedziele na lotnisku w Krzywej był spocik, i oglądałem tam zawieszke do Corsy zawieszka wymontowana z Corsy B jednak na sprężynach :0 z wersji A. Mając dokładne wymiary sprężyn dokonałem małych pomiarów i praktycznie wszystko jest tak, samo poza górną częścią sprężyn przednich.
W corsie A te sprężyny obniżają 35/35 wedłóg producenta a w Wersji B około 40/40. Co do amortyzatorów to Weitec te same amortyzatory co do corsy B daje też do Tigry. Pomiary sprężyn i porównanie z danymi które posiadam wynika, żejeśli chodzi o sprężyny tylne to nieobciążona:
Tigra - 188mm
Corsa B GSI - 205mm
Corsa B Sport - 217mm
Corsa B - 229mm
Corsa B (Vogtland -35) - 201mm
Brak dokładnych danych jeśli chidzi o wersje A ale to uzupełnię
a obwody: góra 69mm środek 145mm dół 58mm
Zawiechy nie kupiłem, przeraziłem się trochę twardością amortyzatorów.
Cały komplet w bardzo dobrym stanie jest do sprzedania za jakieś 600zł
W niedziele na lotnisku w Krzywej był spocik, i oglądałem tam zawieszke do Corsy zawieszka wymontowana z Corsy B jednak na sprężynach :0 z wersji A. Mając dokładne wymiary sprężyn dokonałem małych pomiarów i praktycznie wszystko jest tak, samo poza górną częścią sprężyn przednich.
W corsie A te sprężyny obniżają 35/35 wedłóg producenta a w Wersji B około 40/40. Co do amortyzatorów to Weitec te same amortyzatory co do corsy B daje też do Tigry. Pomiary sprężyn i porównanie z danymi które posiadam wynika, żejeśli chodzi o sprężyny tylne to nieobciążona:
Tigra - 188mm
Corsa B GSI - 205mm
Corsa B Sport - 217mm
Corsa B - 229mm
Corsa B (Vogtland -35) - 201mm
Brak dokładnych danych jeśli chidzi o wersje A ale to uzupełnię

a obwody: góra 69mm środek 145mm dół 58mm
Zawiechy nie kupiłem, przeraziłem się trochę twardością amortyzatorów.
Cały komplet w bardzo dobrym stanie jest do sprzedania za jakieś 600zł
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
jeszcze jeden dowód kompatybilności sprężyn
Popatrzcie na oznaczenia sprężyn dla Corsy A, B i Tigry przy obniżeniu 60/40 TO JEST TO SAMO
http://vogtland.com/new/fahrwerktechnik/index.html
Popatrzcie na oznaczenia sprężyn dla Corsy A, B i Tigry przy obniżeniu 60/40 TO JEST TO SAMO

http://vogtland.com/new/fahrwerktechnik/index.html
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Powiem krótko wnioski wyciągałem dobre.
Moja kochana już mi awantury robi.
Dlatego też, zmuszony jestem odsprzedać zawieche, lub jeśli ktoś chętny zamienię sprężyny na takie z mniejszym obniżeniem.
Dane
Zawieszenie Weitec:
Sprężyny Weitec, amortyzatory Weitec (pod naklejkami Weitec'a - SACHS)
Przód :S -50mm/A gazowe (możliwość montarzu niższych sprężyn nawet -60mm)
Tył :S -35mm/A gazowo-olejowe
Ceny
- całe zawieszenie 600zł :
Jak widać na zdjęciu, kompletne kolumny Mcpersona.
8 śrub, i zmienione przednie zawieszenie. 4 śruby, i zmienione tylnie zawieszenie - bez warsztatów i dodatkowych kosztów. Po 2 godzinach można mieć nowe zawieszenie.
potrzebne: 2 x klucz 18mm nasadkowy lub oczkowy, 1 x 13mm, 1 x 17mm nasadkowy lub oczkowy,1 x 17mm zwykły,1 x 6mm
- sprężyny 250zł : Weitec należy do grupy KW, czyli zawieszenia dla sportu i tuningu - Specjalne mieszanki stali.
- amortyzatory 400zł : jeśli nie słyszeliście o amortyzatorach Weitec, to powiem, że są to SACHS'y (hologram) ukryte pod naklejkami Weitec'a
Kontakt na maila

Dlatego też, zmuszony jestem odsprzedać zawieche, lub jeśli ktoś chętny zamienię sprężyny na takie z mniejszym obniżeniem.
Dane
Zawieszenie Weitec:
Sprężyny Weitec, amortyzatory Weitec (pod naklejkami Weitec'a - SACHS)
Przód :S -50mm/A gazowe (możliwość montarzu niższych sprężyn nawet -60mm)
Tył :S -35mm/A gazowo-olejowe
Ceny
- całe zawieszenie 600zł :
Jak widać na zdjęciu, kompletne kolumny Mcpersona.
8 śrub, i zmienione przednie zawieszenie. 4 śruby, i zmienione tylnie zawieszenie - bez warsztatów i dodatkowych kosztów. Po 2 godzinach można mieć nowe zawieszenie.
potrzebne: 2 x klucz 18mm nasadkowy lub oczkowy, 1 x 13mm, 1 x 17mm nasadkowy lub oczkowy,1 x 17mm zwykły,1 x 6mm
- sprężyny 250zł : Weitec należy do grupy KW, czyli zawieszenia dla sportu i tuningu - Specjalne mieszanki stali.
- amortyzatory 400zł : jeśli nie słyszeliście o amortyzatorach Weitec, to powiem, że są to SACHS'y (hologram) ukryte pod naklejkami Weitec'a
Kontakt na maila
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Ren: przedni zderzak mam 11-12cm nad ziemią a było 18
a moje felusie to 13"
Flipper : fotki będą robił jeszcze dzisiaj a wyśle jutro
Zainteresowani zawieszką mogą ją zobaczyć na stronie http://adamxxl.republika.pl/x/
wchodzi też w gre zamiana na felgi
a moje felusie to 13"
Flipper : fotki będą robił jeszcze dzisiaj a wyśle jutro
Zainteresowani zawieszką mogą ją zobaczyć na stronie http://adamxxl.republika.pl/x/
wchodzi też w gre zamiana na felgi
Ostatnio zmieniony 19 sie 2002, o 16:47 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 1 raz.
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
sprzedaj kobiete lub zamienAdamXXL pisze:Powiem krótko wnioski wyciągałem dobre.Moja kochana już mi awantury robi.

Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Za całą zawieszke dałem 550zł i tyle chce dostać. Jak się nie da to, sprzedam po kawałku. Koszty przesyłki to ok 50zł. Razem 600zł więc sprzedam każdemu chętnemu za taką sume.
Zawieszenie jest twarde, nie ma co kryć, gość od którego kupiłem miał dodatkowe zderzaki jamexa z tyłu więc praktycznie autko stało na nich. Te z tyłu wyciągnołem a i z przodu przydało by się je wywalić.
Pisałem, że są twarde ALE jak się jeździ dosłownie
po szynach. wszystkie rozmiary kół spokojnie wejdą (byle by nie wystawały za bardzo), nawet 195/45/15"- obwód identyczny jak moje 13"
Zawieszenie jest twarde, nie ma co kryć, gość od którego kupiłem miał dodatkowe zderzaki jamexa z tyłu więc praktycznie autko stało na nich. Te z tyłu wyciągnołem a i z przodu przydało by się je wywalić.
Pisałem, że są twarde ALE jak się jeździ dosłownie

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Można powiedzieć, że powody są dwa :
Pierwszy i główny to moja dziewczyna
zabrałem ją na wycieczke, a co się potem nasłuchałem
.....
Drugi to taki, że myślałem o sprzedaży starego zawieszenia, lecz na drogach po jakich śmigam do pracy, zwłaszcza w zimie, trzeba mieć chyba terenowe zawieszenie. Wpadne w zaspe i do wiosny mnie nie znajdą
Pierwszy i główny to moja dziewczyna

Drugi to taki, że myślałem o sprzedaży starego zawieszenia, lecz na drogach po jakich śmigam do pracy, zwłaszcza w zimie, trzeba mieć chyba terenowe zawieszenie. Wpadne w zaspe i do wiosny mnie nie znajdą

-
- Swój
- Kontakt:
Jak napisałeś że jest takie twarde że kobiety się burzą to wszystkich poraziło.
Ja mam KONI Sport+Eibach (sprężyny + stabilizatory ), belka na amorach z przodu, i moja żona złego słowa nie powie. Wręcz przeciwnie jest w aucie tak zakochana że za nic w świecie nie pozwoli go sprzedać. Bo potrafi nim jeździć i wie do czego to wszystko służy.
Może Twoja Lady powinna prawko zrobić?
Ja mam KONI Sport+Eibach (sprężyny + stabilizatory ), belka na amorach z przodu, i moja żona złego słowa nie powie. Wręcz przeciwnie jest w aucie tak zakochana że za nic w świecie nie pozwoli go sprzedać. Bo potrafi nim jeździć i wie do czego to wszystko służy.
Może Twoja Lady powinna prawko zrobić?

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Gość od którego kupiłem zawieche przysięgał się, że to -40/-40mm. Sprawdziłem i wiedziałem co biore
. Ja ciemnoty ludziom nie wpycham, wpakowałem do siebie i wartości -50/-35 są wartościami zmierzonymi porównując standardowe zawieczenie.
Jeśli nie sprzedam całości to we wrześniu/pażdzierniku zamienie się za same sprężyny -30/-30 (mam już na oku) a amorki zostawie, bo są faktycznie w b.dobrym stanie i takich nigdznie za taką cene nie kupie.
Apropo twarde... to jeśli o mnie chodzi to "rybka" i mógłbym jeździć i na tym.

Jeśli nie sprzedam całości to we wrześniu/pażdzierniku zamienie się za same sprężyny -30/-30 (mam już na oku) a amorki zostawie, bo są faktycznie w b.dobrym stanie i takich nigdznie za taką cene nie kupie.

Apropo twarde... to jeśli o mnie chodzi to "rybka" i mógłbym jeździć i na tym.