Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Byłem na rajdzie wisły są tam dwie corsy w grupie N i miałem się okazje przyjrzeć jednej . Ci co choć troche interesują się rajdami pewnie wiedzą że jedną z nich posiada Frycz który akurat na odcinku na którym byłem wskoczył na metrową skarpę i wbił się w drzewo więc miałem okazje przyjrzeć się jej dokładniej i powiem że jedyne co przypominało Corse w środku to deska rozdzielcza i to też dość nieźle zmodyfikowana a reszta to już wogóle nie przypominała tego co było kiedyś wyposażeniem tego samochodu. Po 10 minutach wypychania z drzewa i znoszenia ze skarpy tego cacka auto stanęło wreszcie na 4 kołach wszyscy myśleli że już tak zostanie a kierowca wsiad sobie do niego odpalił i pojechał :0 :0 :0 . Po takim uderzeniu w zwykłej Corsie pewnie by nawet tylne lampy popękały a u niego była tylko wgnieciona maska. Co do mocy to te autko ma ok 215 km a jego cena (tak słyszałem od ludzi z tłumu) to 800 tyś zł. więc chyba czas zacząć zbierać na coś takiego
Chmmmm dlatego kupiłem sobie Corse. Uniacza miałem rozbiłem na złom powieźli. Cha a corsa tylko będzie draśnięta. I właśnie to jest + dla corsy. Nie do zdarcia.
Tak Pablo, tak sobie to tłumacz . Podejrzewam, że jakbyś uderzył swoją corsą tak jak wtedy uniaczem to by Cię z drzewa zeskrobywali... szpachelką. To auto nie ma nawet wzmocnień bocznych w drzwiach. Jak jadę powyżej 120 to mam śmierć w oczach .
Przynajmniej jest jazda pełna wrażeń a po za tym nie wiem czy w cywilnym aucie jakieś wzmocnienia by ci pomogły przy uderzeniu w coś ze 120 chyba jakby do cywilnych montowali klatke
Oj jeszcze jak pełna wrażeń. Kiedyś jechałem pustą trzypasmówką z moim kumplem 160 - to bardzo prosił mnie żebym zwolnił. Z resztą słowo "prosił" to mało powiedziane.
Wrażenia są też jak jedzie się szybko po wąskiej wyboistej drodze- wtedy auto skacze jak piłeczka od krawężnika do krawężnika. No , ale takie już uroki małych autek .
A ja sie pochwale... pracuje w Bytomiu a jak moze wiecie druga Corsa buja Pineles - syn dealera opla z Bytomia i te corsy sa serwisowane wlasnie u niego, wiec widuje te cuda dosc czesto
A co do wzmocnien w drzwiach to corsa B je posiada.... znajoma przewozl raz tramwaj w poprzek i to nawet od strony kierowcy i wyszla bez niczego, lekko poobijana... nie jest wiec corsa (B) taka zas slaba.
Ciekawe jak będą w samochodach się sprawdzay te zdezaczki patent jakiegoś tam magika. A czy ma ktoś z naszych w A tą klatkę w środku z rur ??
Flip masz moze jakiegoś schemata ??
beny zadroszcze ci zagdaj z nimi może ci się dadzą przejechać a co do wzmocnień bocznych w Corsie b masz racje ma ale ściągnij sobie tapicerke i zobacz jakiej grubości jest ten kawałek rurki więc radze nie spotykać się z tramwajami zbyt często
http://www.sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=71249 Pablo to jest link do sklepu internetowego bezpośrednio do klatek omp ceny są przeje...... ale przynajmniej można się zorientować jakie są ich rodzaje i mniej więcej jak to wygląda bo nad cennikiem jest pokazane zdjęcie albo schemat
Co do tych klatek bezpieczeństwa to kupiłem dzisiaj gazete WRC i tam jest w miare obszerny artykuł właśnie o tym. zdjęcia itp. więc dla zainteresowanych polecam