polskie paradoxy

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

polskie paradoxy

Post autor: marog »

wlasnie skonczylem ogladac wiadomosci a ze przy okazji przegladam forum wiec podziele sie z Wami tym co widzialem. Otoz byl w nich reportarz o moscie w Wawie (siekierskiego czy jakos tak) Zbudowali most i pojawil sie problem z dojazdem gdyz okazalo sie ze wybudowali go bezprawnie, ale to jeszcze nic pokazali kilka takich typowych "polskich przypadkow" jakis most na drodze do Suchej Beskidzkiej - flipper pewnie go czesto mijasz) poprstu kawalek most wogole bez drog dojazdowych - no brawo :), drugi przypadek to gdzies z gdanska wybudowali most - zreszta bardzo ladny i pewnie roznie bardzo drogi - problem w tym ze prowadzi do nikad wiec jest jak go nazwali "ladnym obiektem architektonicznym. Dziwic sie teraz ze nie ma w Polsce dobrych drog, jesli pieniadze wydawane sa na mosty przez ktore nikt nie jezdzi to sie nie dziwie...
ale sie rozpisalem :)
Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Ja powiem tak, że w Naszym kraju zawsze było wszystko nie tak robione i od dupy strony. A co do mostu Siekierkowskiego to on jest BARDZO potrzebny Warszawie i miał być oddany chyba 22 czy 23 września, ale przez głupią biurokracje tak nie będzie i nadal będą korki po kilkanaście kilometrów i nikogo to nie obchodzi.

P.S Taka mała dygresja ode mnie - może trzeba wprowadzić Winetki na budowę mostów bo ich za mało jest. To na pewno rozwiązałoby wszystkie problemy. Bo u Nas w naszym kochanym kraju władze właśnie tak sobie radzą z problemami...idą do nas po kasę!!
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
uBaW
Nowy
Kontakt:

Post autor: uBaW »

most siekierkowski?dla mnie bomba zaoszczedzam na dojezdzie na wyscigi jakies 10kilo.a do wow-a w ten sposob mam 10minut drogi :-P
POWER ISN'T EVERYTHING<--/---/
Obrazek
Nissan s14 sr20det/ E30 2.8 15.6 ET /FSO 1.6 one minute ET<--/-
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Kontakt:

Post autor: marog »

Ale ja nie krytykuje samego mostu tylko tego co w zwiazku z tym mostem sie stalo, tzn tej sprawy w sadzie i jak sad okreslil niezgodnej z prawem budowy dojazdow - to jest problem bo przeciez most juz stoi
Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Wiemy wiemy Marog...mi o to samo chodzi...
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Feliks
Nowy

Post autor: Feliks »

hmmm to widze że w okolicach Suchej i tamtych stron jest więcej takich wynalazków. Często jeżdże do takiej wioski za Żywcem po to żeby troche odetchnąć i tam kolesie robili most przez 4 lata wybetonowali wszystko już mieli kłaść nawierzchnie kiedy się zjawił jakiś rzeczoznawca i powiedział że most nie może być oddany bo kolesiom się pojebało i zamiast go zrobić prosto to zrobili na nim zakręt a niby tak nie można (nie dziwie się) i most stał przez kolejne 2 lata aż w końcu ten stary się rozpadł i już nie mieli co zrobić wtedy dopiero położyli aswalt . I tak to u nas jest najpierw coś wybudują potem zrobią projekt a na końcu przyjdzie rzeczoznawca ten co miał zaaprobować projekt i powie że to wszystko jest do dupy. Proponuje żeby wprowadzić winiety za głupotę każdy kto wpada na takie genialne pomysły powinien ją wykupić niektórzy na cały rok. Pewnie nazbierało by się tyle kasy że by zaczeli u nas autostrady 4 pasmowe robić :-D
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

z siekierkowskim bedzie OK, bo jak dzis mowili beda robic po staremu czyli dokoncza budowe, otworza trase a pozniej pojda do sadu ktory umozy sprawe, tak samo bylo z trasa AK i wieloma innymi pierdolami

ja sie ciesze ze ten most postawili bo cala cholota ;) z okolic otwocka ;) bedzie sobie smigac z dala od lazienkowskiego ktorym smigam ja :P
c20mboT
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

Marog: pr. podobnie chodzi ci o most na trasie Wadowice-Sucha B. Jezeli ktos nie widzial - polecam goraco wycieczke i obejrzenie tej porazki naszej biurokracji.
Napisze tyle - jest sobie most......i tyle..... dogi ani z jednej strony, ani z drugiej nie ma i nie bedzie z tego co wiem, bo droga, ktora miala tam prowadzic zupelnie nie pasuje do wybudowanego mostu.
Efekt ....... most rdzewieje w oczach......mozna napisac "most ekologiczny" bo rozlozy sie na pyl zanim przejedzie po nim pierwsze auto..... bede kiedys jechal tamtedy - zapodam wam fotke.
Istny ewenement........
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

jechalem wlasnie wracajac z chorwacji ta trasa wadowice -sucha ale na most nie zwrocilem uwagi, natomiast dobrze zapamietalem droge od granicy do wylotu z krakowa, istna tragedia. po pierwsze nawierzchnie w polsce...ech, no ale to kazdy wie. po drugie trasa do krakowa z wadowic to jeden wielki kosmiczny korek, jedno pasmowka na ktorej pelno cystern ktore wspinaja sie pod gore z predkoscia 20-30 km/h. po drugie krakow, akurat zdarzylo mi sie wjechac kiedy byl wypadek na moscie co jakis bus i cos jeszcze sie rozwalilo...kolejne 1,5 h w korku.... innymi slowy, przejazd ten zajal mi tyle samo czasu co przejazd przez cale wegry :zakrecony: :bardzozly:
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”