Wymiana radia

ODPOWIEDZ
UcHO
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Wymiana radia

Post autor: UcHO »

Tak a ja się pytam kto mi radyjko wyjmie, gotów jestem za to zapłacić, bo jak do tej pory jeszcze nikomu się to nie udało, nawet złodziejowi :-D a z przyjemnoscią bym je wymienił bo juz zmiennik leży na półce i czeka na wymianę.
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

UcHO pisze:Tak a ja się pytam kto mi radyjko wyjmie, gotów jestem za to zapłacić, bo jak do tej pory jeszcze nikomu się to nie udało, nawet złodziejowi :-D a z przyjemnoscią bym je wymienił bo juz zmiennik leży na półce i czeka na wymianę.
Chcesz zapłacić... jedź do ASO.
Beny CTM #081
UcHO
Weteran
Kontakt:

Byłem i powiedzieli ze tego nie da się prakrycznie wyjąć :( bez łamania tapicerki, bądź odcięcia kieszeni od tego 'kabłąka', który zabezpiecza aby silnik podczas wypadku nie wjechal do kabiny, a z tym wolę nie zadzierać.
Oczywiście radio traktuję jak do wyrzucenia, więc może mi go ktoś wyjmie nawet łamiąc radio, WAŻNE JEST TYLKO WYJĘCIE RADIA.
W ASO nie chcieli się tego podjać :-(
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

To lewary są w tym ASO ... nie ma rzeczy niemożliwych ... kurcze ASO - radia nie moga wyjąć - porażka.

Ja tez poprosze ten schemacik - sierako@wp.pl
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- beny -
Nowy
Kontakt:

Kurde Ucho szkoda, ze Bialystok tak daleko od slaska, bo bym sie zadania podjal, a co... moja rada zdemontuj caly panel srodkowy - bedziesz mial dostep od gory, i wywal popielniczke - bedziesz mial dostep od spodu. Jak usuniesz prawa polke i schowek to co nieco zobaczysz tez z boku. Nie ma takiej sily zeby tego nie usunac... wzglednie w ostatecznosci stosujesz metode dziadka iwana - "bez mlota nie robota" i musi wylezc :oko: :-P :-P
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

W radiu od strony "czołowej" są wkręcone 4szt małych imbusów. wykręcasz je w te miejsce pakujesz 4szt dość sztywnych drutów. wsówasz okolo 2-2,5cm . i odchylasz druty na zewnątrz... następnie ciągniesz do siebie.
PS. czasami idzie gładziutko, czasami mordęga :D Powodzenia
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Kontakt:

Post autor: marog »

Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
UcHO
Weteran
Kontakt:

A ja wam powiem tak:
-beny- zdjołem już dawo panel czołowy, popielniczkę odkręciłem, schowek wyjołem, miałem radio lux widoczne, tylko problem jest w tym że on nie jest przykrecone, tak siedzi że jak byłem zdesperowany i je na hama czymś w rodzaju łoma wyciągałem to też nie wyszło :(
Adam_xxl - wkładałem druciki, powinno samo wyjechać, niestety nie chce tego uczynić :( nie wiem co z nim jest, mam głośniki z tyłu wstawione których podłączyć nie mogę, bo się dostać nie mogę w żaden sposób do kostki :placz:
Prawdopodobnie radnio jest za szerokie na kieszeń i zostało do niej na hama wciśnięte i tak mu się tam spodobało że się zagnieździło i nie chce opuścić mieszkanka. Czuję że jedyną radą będzie rozbieranie radia po częściach i opróżnianie kieszenie z jego pozostałości :-D pozdrawiam.
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

ni wkładaj pręcików tylko mocne gwoździe i musi wyjść.........
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
- beny -
Nowy
Kontakt:

Jak cos wlazlo to musi i wylezc... nie ma innej mozliwosci. Zaczep o radyjko line stalowa, otworz tylna klape, drugi koniec liny do jakiegos przejezdzajacego TIR'a i ni ma rady... musi puscic :oko: :-P
A tak na powaznie to jesli to skubane radyjko jest montowane w szufladzie (polkieszeni) to pewnikiem jest do niego przymocowane i to nie tylko standardowymi zatrzaskami, ale jakis debil uzyl jeszcze srubek, a te zwykle przykrecane sa po bokach. I teraz nawet jesli poodkrzywiasz blokady polkieszenii i probowal to bedziesz wyjac w calosci to ci sie ustrojstwo zablokuje o te sruby. Tak wiec kluczem do sukcesu jest odczepienie radyjka od kieszeni, a do tego jak mowilem potrzeba jednak rozebrac pol autka. A jak nie to czekamy do wiosny i na jakims zlocie chlopaki z CTM-u dadza rade, tylko uprzedz wczesniej... wezmiemy narzedzia 8-)
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

- beny - pisze:Any moderator: a moze posle tez do hakegos moderatora (Pooh moze ty bo Flip ostatnio chiba zajety) i dacie to na stronke.... bedzie dostepne on-line... he?
umieszczac na stronce oficjalnej ctm moze tylko flipper.
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
UcHO
Weteran
Kontakt:

-beny_ jest tak, w rudnikach jestem na 100%, już teraz to wiem, nie popuszczę :-D Więc jak chcesz to zabieraj się za trening, bo trening czyni mistrza :], a w Rudnikach jak będziesz to popróbujesz mi je wyciągnąć, za to przysłowiowe piwo, no może dwa, nie będę rozpijał towarzystwa :D Pozdrawiam.
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

Ucho to będzie tak: w każdy z otworków pod drucik wbijemy haczyk i linke do czterech aut. a potem na trzy. Coś puscić musi :grin:
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
UcHO
Weteran
Kontakt:

Jedrus :grin: Pewnie, zaczepimy, pociągniecie i puszczą, wam haki w samochodach. Nie no tak nie na żarty, to na prawdę zalezy mi na wyjęciu tego radyjka :0 Nic mnie chyba bardziej nie usieszy? I jeszczee jedna sprawa, jak kupuję folię z atestem to atest gdzie mam nakleić, pod folię?
gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

tak .atest ma być pod folią...
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car-Audio, CB-Radio”