Od lipca jednak nie bedzie wyboru - tylko buraki

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Od lipca jednak nie bedzie wyboru - tylko buraki

Post autor: marog »

Wlasnie powiedzieli ze matoly (czytaj poslowie) przeglosowali ta ustawe i od lipca bedziemy karmic nasze skarby burakami. Kurcze mam nadzieje ze pomyslowy polak cos wymysli i bedzie mozna kupic jakos benzyne na czarno. A nie wiecie czy mozna i jak tak to ile przywiesc benzyne np ze slowacji w karnistrach ?
Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

ale ja też tak słyszałem, że mają być na stacjach też dystrybutory ze zwykłym paliwem (my hope)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Powiem Ci tak, u nas przy wschodniej granicy benzyny jest pełno, ruscy przyjeżdźają z karnistrami, bądź spuszczają z własnych baków. Cena za litr PB 95 z tego ca pamiętam stoi koło 2,50 zł, więc się opłaca, ale nie wiem niestety jak samochód po tym jeździ.
Wiem natomiast że na stacji Auchan (Pb 95 i 98 ) są po 2,99 zł połowa samochodów po zatankowaniu już nie opuszcza terenu stacji :-D Ciekawe czemu? :-P :-P :-P Pozdrawiam.
p.s.
ciekawe co w naszym mądrym kraju wymyślą na LPG?
Ostatnio zmieniony 19 gru 2002, o 22:43 przez UcHO, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Kontakt:

Post autor: marog »

mialo byc zwykle bo tak zarzadzili w Senacie ale sprawa wrocila do Sejmu i Ci powiedzieli ze beda tylko buraki - teraz sprawa w rekach prezydenta. Moze my pojdziemy w slady rolnikow i zaczniemy blokowac drogi :)
Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
Basista
Swój
Kontakt:

Post autor: Basista »

A na dodatek wyczytałem na innym forum że to podobo jest szkodliwe dla silnika w takim stężeniu jak to w polsce proponują (debile,pojeby i ah brak słów ) ja to bym ich wszystkich wyszczelał pokolei tych polityków pierdolonych .
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

I to przepaly przeglosowaly dawke 4,5%!!!! Toz to kurwa 4 (slownie cztery) razy wiecej niz w innych krajach. W dodatku nie zezwola na sprzedaz zwyklych paliw. Buraki pierdolone, znowu jakis chuj bedzie bral lapowy za koncesje.
A nie wiecie czy UE czasami nie normuje jakiejs gornej granicy zawartosci tego badziewia? Bo byc moze ktos sie oblowi na koncesjach a jak wleziemy do UE to caly pomysl szlag trafii i zostana przy symbolicznym 1% zawartosci.

No coz... znowu trza bedzie paliwko po 24 kupowac od pana Henia z przymruzeniem oka :oko:
Beny CTM #081
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

czyli co??? nie bedzie dystrybutorow z normalna wacha??? i wszyscy to beda musieli dodawac, nawet shell do swojej v-power 99+ ktora nie jest robiona w polsce???
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Kontakt:

Bedziesz miał wybór.Albo burak albo prawdziwa benzynka (i tu jest nadzieja)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
PABLO
Swój
Kontakt:

Post autor: PABLO »

Chłopaki ja się ciesze z tego, sam katam na gazolcu, ale ja nie o tym.
Kończyłem szkołe rolniczą (w nocy ta wizja szkoły mi się 10 lat temu przyśniła) a wiedziałem ze coś z tego będzie PGRy poupadały i wizja pracy DECISTY uciekła jak chmura. A teraz hehe o burakach wiem wszystko mieszkam na wsi pełno nieugorów NA WIOSNE SIEJE BURAKI zwalniam się z pracy i zakładam ogrodniczki na tyłek ...............
wiedziałem ze po tej szkole będą ze mnie ludzie.
pozdrawiam.
A politycy są C....e nie lubie ich łapówkaże.
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

cholera - no musi byc normalna wacha - niech bedzie droga, ale niech bedzie... nie wyobrazam sobie jazdy na czyms co ma mniej niz 98 polskich kiepskich oktanow... na 95 juz totalnie nie jezdze, a jak dodadza jakiegos gowna to juz bedzie masakra...
c20rsa, czlowieku meeen!
- beny -
Nowy
Kontakt:

wow pisze:czyli co??? nie bedzie dystrybutorow z normalna wacha??? i wszyscy to beda musieli dodawac, nawet shell do swojej v-power 99+ ktora nie jest robiona w polsce???
no wlasnie dzisiaj w eremefefemie mowili, ze zabronia sprzedazy zwyklych paliw, bo gdyby zostaly to bylyby spore koszta dla stacji, bo musialyby dokladac dystrybutory i wtedy mniejsze stacje by upadly, a utrzymaly sie tylko potentaty. Cala nadzieja w V-power Shella bo to wynalazek nijak sie majacy do PB95/98... no i importowany... ale ch...j ich tam wie.
Na szczescie znajac tych naszych oslow zrobia taka ustawe, ze polak i tak znajdzie w niej dziure i bedzie sie sprzedawalo paliwko burok frei :oko:
Beny CTM #081
Feliks
Nowy

Post autor: Feliks »

dzisiaj przez przypadek oglądałem wiadomości dla rolników agro-cos.... i babka sie wypowiadala o paliwach i jebnela takim haselkiem jak bio-disel :0 jak jeszcze cos takiego wprowadza to jeszcze im tylko zostalo lpg zeby cos wnim spier...
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Tak.Niedługo też zamiast gazu wymyślą egologiczny gaz-wypierdy świńskie i krowie.Wtedy to będzie jazda.Te buraki to przesada.Cioły siedzące w sejmie ni ch.ja nie znają się na samochodach,tylko myślą jak napchać kapuchą kielnie,pieprzeni łapówkaże.Myślę że jak wejdziemy do Uni to na pewno będziemy mieli super cudowny napój dla naszych autek-Pb95-98, V-Power.Te buraki to wielka przesada,aby ratować budżet państwa powinni oddać swoje pensje.Niech BURAKI(posłowie) jeżdżą na BURAKCH!!! :bardzozly:
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Kontakt:

takiego posła to gówno obchodzi czy bedzie śmigał rządowym BMW na burakach czy nie...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
witboj
Świeżak
Kontakt:

Post autor: witboj »

Mam prośbe. Opel wydał komunikat zwiazny z utratą gwarancji w razie używania biopaliw. Było tam podane , co się psuje - czy ktoś ma tekst?
Opel Vectra B 2,5 V6 i Vectra B 1,6
gonzo
Nowy

Post autor: gonzo »

bo u nas ma być nie mniej niż 4,5% czyli huje mopga dawac nawet 30% a w eu jest owszem ale nie może przekraczać 2% czyli nasi debile wszystko obruca i rozpierdalaja ten kraj panowie wydupcać z tego po....kraju tylko to nas ratuje!!!!!!!!!!!!!1 :bardzozly:
witboj
Świeżak
Kontakt:

Post autor: witboj »

witboj pisze:Mam prośbe. Opel wydał komunikat zwiazny z utratą gwarancji w razie używania biopaliw. Było tam podane , co się psuje - czy ktoś ma tekst?
Już mam - nieaktualne

Najważniejszy kawałek:

General Motors Poland otrzymał informację z centrum doradztwa technicznego Opla w Niemczech, że Opel oraz Bosch (dostawca osprzętu paliwowego) nie zezwalają na stosowanie biopaliw w autach Opla, jeżeli udział tych komponentów w paliwie przekracza 2 proc.

- Informacja ta była rozpowszechniona wśród dealerów w Niemczech w 1999 roku. Jest to część gwarancji, która mówi, że Opel i Bosch, który jest dostawcą osprzętu paliwowego, nie zezwalają na stosowanie biopaliw do zasilania silników samochodów Opel - powiedział w środę PAP Przemysław Byszewski z GM Poland. Nie oznacza to jednak, że do tych aut w ogóle nie można stosować biopaliw. Są one przystosowane do średniej występującej w Unii Europejskiej, a więc marginesu 0,5-2 proc. takich domieszek.

- Do tego silniki są przystosowane. Zgodnie z dyrektywą unijną, od 2006 roku tych domieszek ma być od 2 proc. wzwyż. Producenci będą mieli czas, aby nowe samochody powoli przystosowywać do nowych przepisów - powiedział Byszewski.

Przyznał, że według uzyskanych informacji stosowanie większych domieszek może powodować przede wszystkim utratę gwarancji i prowadzić do m.in. utraty szczelności przewodów i uszczelek w układzie paliwowym, a na skutek reakcji mikrobiologicznych następuje klejenie się i zatykanie elementów układu paliwowego. Powoduje to również wzrost zużycia paliwa nawet do 10 proc., obniżenie osiągów silnika na skutek obniżenia temperatury spalania i niższej gęstości paliwa, jak również wyższą emisję szkodliwych substancji. - Jeżeli coś takiego wejdzie w życie, zapewne i u nas będzie to powodowało utratę gwarancji - powiedział Byszewski.
Opel Vectra B 2,5 V6 i Vectra B 1,6
- beny -
Nowy
Kontakt:

Ustawa jest już u Kwasa i ten na szczęście słysząc wolanie ludu zażyczył sobie opinii niezależnych ekspertów... oby ci eksperci byli tak niezależni jak powinni i oby lepper's friends nie dotarli do nich z kopertami zanim ci wydadzą niezależną opinię :bardzozly: .
Cała nadzieja w Kwasie... nie traćmy nadzieji.
Beny CTM #081
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”