Montaż grilla do zderzaka od GSI

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy B.
ODPOWIEDZ
osman14
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Montaż grilla do zderzaka od GSI

Post autor: osman14 »

witam
mam do was pytanko czy montowal juz ktos atrape ala kamei do corsy ze zderzakiem od Gsi z fabrycznymi chalogenami???? :0 :0 :0 :0
fabrycznie jest tam duzo wolnego miejsca ale czy ta atrapa pasuje
jesli ktos wie to prosze o podpowiedz :-D :-D :-D
a i jeszcze jedno ciakawe czy do takiegop zderzaka da sie zalozyc dokladke wzor audi Rs z trzema wlotami kazdy chyba wie o jaka mi chodzi tzn dokladnie chodzi o czy nie zasloni ona halogenow zamontowanych w tym zderzaku?????? zeby halogeny pasowaly do bocznych wlotow :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :grin: :grin: :0 :0 :0
pozdrawiam wszystkich
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

Znaczek osadzony jest niżej więc może trochę nie pasować. Do gsi dokładkę rs????? PO co! Sam gsi jest już ciekawy
osman14
Swój
Kontakt:

moim zdaniem ladnie by wygladalo :0 :0 :0 :-D dokladka Rs ma siatke i zza tej siatki mogly by swiecic halogeny :0 :0 :0 :-D :-D
to bylo by cos mazy mi sie cos takiego w moim autku ale czy wypali??? :-( :-( nie mam nawet zderzaka od GSI nie wie ktos ila teki uzywany zderzak nie zniszzony moze kosztowac orientacyjnie porusowany moze byc i tak do malowania i szpachlowania :-D :-D :0 :0
jesli ktos ma cos takiego to prosze o info:) pozdrawiam

mam jeszcze prosbe do kogos kto ma dostep do kolektora wydechowego oczywiscie jakiegos markowego chcialbym znac jego dokladne wymiary moze znajde kogos kto mi wyzeżbi bo na nowke mnie nie stac
:-( :-( :0 :0 :zakrecony: :zakrecony: :zakrecony: :)24

Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

1. fabrycznie grill kamei'a jest do cors >97', ale pewnie daloby sie to przerobic i mogloby akurat to wygladac nice...
2. dokladka do zderzaka od gsi??? wg. mnie glupi pomysl, bo ten zderzak sam w sobie jest naprawde fajny!
3. chcesz przerabiac zderzak, ale jeszcze go nie masz... hmmm... ciekawe, pomijam ze o oryginalny gsi jest no... jakby to powiedziec... trudno... juz myslalem ze udalo mi sie znalezc wloskiej produkcji zderzaki do gsi, ale... nie... niestety...
4. jesli sie nie myle to rurowego kolektora wydechowego do 1,4 16v z obecnych na forum nie ma nikt... ale Basista ma do 1,6 16v i to jest ten sam kolektor.
c20rsa, czlowieku meeen!
osman14
Swój
Kontakt:

nie mowie ze jest nie ladny tyle ze mozna by bylo sprawic aby byl ladniejszy :-D :-D :-D :-D lownie mi chodzi o halogeny ale sie zobaczy
wow jestes pewny ze kolektor od 1.6 16v pasuje do 1.4 16v ?????
jesli tak to milo by bylo :0 :0 :0 :-D :-D :-D

osman14
Swój
Kontakt:

a zapomnialem jeszcze o jedno spytac czy zderzak od corsy po 97 roku czyli po faceliftingu pasowalby do corsy przed 97 czyli do tej ze starszym zderzakiem chodzi o zaczepy ..itp........ czy rozni sie tylko wygladem ?????

Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

tak kolektor od 1,4 16v i od 1,6 16v u wiekszosci producentow to ten sam kolektor :)

zderzak od corsy po liftingu pasuje... tak zrobil basista wlasnie... mial oryginalny zderzak gsi i po malej awarii zalozyl zderzak poliftingowy...
c20rsa, czlowieku meeen!
osman14
Swój
Kontakt:

dzieki wow nie wiesz moze jakiej firmy ma kolektor ma ta corsa Gsi o ktorej wpominales??? :0 :0 :0 :-D :-D :grin: dzieki

gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

a ma ktoś jakieś namiary na stronke w necie gdzie możnay było obejrzeć taki kolektor. Ze zrobieniem nie mam najmniejszych problemów tylko potrzebuje wymiary (średnice rur) no i mniej więcej kształt.......
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

osman: basista kupil uzywke supersprinta. swoja droga osman, dlaczego uzywasz smiley'ow ktore nie maja znaczenia w danym poscie?

gabson: do kazdego silnika, zaleznie od tego czy jest to corsa a czy b ksztalt jest inny... i uwierz mi - na zdjeciu tego nie uchwycisz...

mam rurowy kolektor i wiem jak to bylo zrobione... wszystkie trzy wymiary tam pracowaly...
c20rsa, czlowieku meeen!
osman14
Swój
Kontakt:

jak sie czasami wrzuci kilka buziek do posta jest weselej nie koniecznie musza miec znaczenie nieprazdaz :-D :-D a tak pozatym chetnie bym sie skontaktowal z basista i wyludzil od niego wymiary tegoz kolektora bo taki supersprint mi sie mazy ale dawka cenowa jest nie przecietna :-( :-( jasli to przeczytasz ( basista ) to prosze o jakis namiar do ciebie kupie ci browarek :grin: :grin: no dobra kilka browarkow dzieki i pozdrawiam

osman14
Swój
Kontakt:

a ty wow takze masz u mnie browarek bo dzieki tobie dowiedzialem sie ze basista ma takie cudo :-D :-D

gabson
Nowy
Kontakt:

Post autor: gabson »

wow
mam rurowy kolektor i wiem jak to bylo zrobione... wszystkie trzy wymiary tam pracowaly...
Wiesz jak to było robione.... tzn robiłeś na zamówienie czy zakładałeś gotowe jakiejś firmy?????
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Feliks
Nowy

Post autor: Feliks »

W starszych postach wow wrzucil zdjecie takiego kolektora ale bez dokladnych wymiarow to ci nic nie da bo jakby zrobienie takiego kolektora by bylo takie proste (tzn zespawanie kilku rur np na ksztalt kolektora z supersprinta ) to te kolektory nie kosztowaly by ponad 2k pln nawet taki Michael robi kolektory w okolicach jednego tysiaka wg mnie dlugosc rur i srednica miejsce spawania ,zgiecie itp. są poparte obliczeniami aby osiagnac zamierzony efekt i nie wiem czy jakis mechanik na imadle tak ci te rury powygina i pospawa zeby to mialo swoj efekt bo jesli nie to chyba nie ma sensu chyba ze znajdziesz osobe (firme) która zna sie na rzeczy ale pewnie ona sobie tez niezle bedzie liczyla
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

gabson pisze:Wiesz jak to było robione.... tzn robiłeś na zamówienie czy zakładałeś gotowe jakiejś firmy?????
gotowy - risse motorsport. nie inaczej... i to bylo naprawde zrobione porzadnie i we wszystkich trzech wymiarach byl powykrzywiany...
c20rsa, czlowieku meeen!
Basista
Swój
Kontakt:

Post autor: Basista »

No czytalem i powiem ci ze jutro jade do woja wiec mnie nie bedzie ale moge go zabrac do rudnik jak pojade i tam sobie go mozesz mierzyc ile ci sie podoba.
Ale z rudnikami to niepewne bo nie wiem jak bedzie z przepustka ale jak pojade to go wezme mam nadzieje tylko ze ty bedziesz.
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
osman14
Swój
Kontakt:

wezmiesz caly samochod czy tylko kolktor ?????????
kiedy i jak to jak tylko bede mogl to pojade:))))))))) a o tym co on dal w samochodziku to juz chyba nie trzba wspominac :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”