Montaż grilla do zderzaka od GSI
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Montaż grilla do zderzaka od GSI
witam
mam do was pytanko czy montowal juz ktos atrape ala kamei do corsy ze zderzakiem od Gsi z fabrycznymi chalogenami???? :0 :0 :0 :0
fabrycznie jest tam duzo wolnego miejsca ale czy ta atrapa pasuje
jesli ktos wie to prosze o podpowiedz
a i jeszcze jedno ciakawe czy do takiegop zderzaka da sie zalozyc dokladke wzor audi Rs z trzema wlotami kazdy chyba wie o jaka mi chodzi tzn dokladnie chodzi o czy nie zasloni ona halogenow zamontowanych w tym zderzaku?????? zeby halogeny pasowaly do bocznych wlotow :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0
pozdrawiam wszystkich
mam do was pytanko czy montowal juz ktos atrape ala kamei do corsy ze zderzakiem od Gsi z fabrycznymi chalogenami???? :0 :0 :0 :0
fabrycznie jest tam duzo wolnego miejsca ale czy ta atrapa pasuje
jesli ktos wie to prosze o podpowiedz
a i jeszcze jedno ciakawe czy do takiegop zderzaka da sie zalozyc dokladke wzor audi Rs z trzema wlotami kazdy chyba wie o jaka mi chodzi tzn dokladnie chodzi o czy nie zasloni ona halogenow zamontowanych w tym zderzaku?????? zeby halogeny pasowaly do bocznych wlotow :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0
pozdrawiam wszystkich
X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
-
- Swój
- Kontakt:
moim zdaniem ladnie by wygladalo :0 :0 :0 dokladka Rs ma siatke i zza tej siatki mogly by swiecic halogeny :0 :0 :0
to bylo by cos mazy mi sie cos takiego w moim autku ale czy wypali??? nie mam nawet zderzaka od GSI nie wie ktos ila teki uzywany zderzak nie zniszzony moze kosztowac orientacyjnie porusowany moze byc i tak do malowania i szpachlowania :0 :0
jesli ktos ma cos takiego to prosze o info:) pozdrawiam
mam jeszcze prosbe do kogos kto ma dostep do kolektora wydechowego oczywiscie jakiegos markowego chcialbym znac jego dokladne wymiary moze znajde kogos kto mi wyzeżbi bo na nowke mnie nie stac
:0 :0
to bylo by cos mazy mi sie cos takiego w moim autku ale czy wypali??? nie mam nawet zderzaka od GSI nie wie ktos ila teki uzywany zderzak nie zniszzony moze kosztowac orientacyjnie porusowany moze byc i tak do malowania i szpachlowania :0 :0
jesli ktos ma cos takiego to prosze o info:) pozdrawiam
mam jeszcze prosbe do kogos kto ma dostep do kolektora wydechowego oczywiscie jakiegos markowego chcialbym znac jego dokladne wymiary moze znajde kogos kto mi wyzeżbi bo na nowke mnie nie stac
:0 :0
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
1. fabrycznie grill kamei'a jest do cors >97', ale pewnie daloby sie to przerobic i mogloby akurat to wygladac nice...
2. dokladka do zderzaka od gsi??? wg. mnie glupi pomysl, bo ten zderzak sam w sobie jest naprawde fajny!
3. chcesz przerabiac zderzak, ale jeszcze go nie masz... hmmm... ciekawe, pomijam ze o oryginalny gsi jest no... jakby to powiedziec... trudno... juz myslalem ze udalo mi sie znalezc wloskiej produkcji zderzaki do gsi, ale... nie... niestety...
4. jesli sie nie myle to rurowego kolektora wydechowego do 1,4 16v z obecnych na forum nie ma nikt... ale Basista ma do 1,6 16v i to jest ten sam kolektor.
2. dokladka do zderzaka od gsi??? wg. mnie glupi pomysl, bo ten zderzak sam w sobie jest naprawde fajny!
3. chcesz przerabiac zderzak, ale jeszcze go nie masz... hmmm... ciekawe, pomijam ze o oryginalny gsi jest no... jakby to powiedziec... trudno... juz myslalem ze udalo mi sie znalezc wloskiej produkcji zderzaki do gsi, ale... nie... niestety...
4. jesli sie nie myle to rurowego kolektora wydechowego do 1,4 16v z obecnych na forum nie ma nikt... ale Basista ma do 1,6 16v i to jest ten sam kolektor.
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
osman: basista kupil uzywke supersprinta. swoja droga osman, dlaczego uzywasz smiley'ow ktore nie maja znaczenia w danym poscie?
gabson: do kazdego silnika, zaleznie od tego czy jest to corsa a czy b ksztalt jest inny... i uwierz mi - na zdjeciu tego nie uchwycisz...
mam rurowy kolektor i wiem jak to bylo zrobione... wszystkie trzy wymiary tam pracowaly...
gabson: do kazdego silnika, zaleznie od tego czy jest to corsa a czy b ksztalt jest inny... i uwierz mi - na zdjeciu tego nie uchwycisz...
mam rurowy kolektor i wiem jak to bylo zrobione... wszystkie trzy wymiary tam pracowaly...
c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Swój
- Kontakt:
jak sie czasami wrzuci kilka buziek do posta jest weselej nie koniecznie musza miec znaczenie nieprazdaz a tak pozatym chetnie bym sie skontaktowal z basista i wyludzil od niego wymiary tegoz kolektora bo taki supersprint mi sie mazy ale dawka cenowa jest nie przecietna jasli to przeczytasz ( basista ) to prosze o jakis namiar do ciebie kupie ci browarek no dobra kilka browarkow dzieki i pozdrawiam
-
- Nowy
W starszych postach wow wrzucil zdjecie takiego kolektora ale bez dokladnych wymiarow to ci nic nie da bo jakby zrobienie takiego kolektora by bylo takie proste (tzn zespawanie kilku rur np na ksztalt kolektora z supersprinta ) to te kolektory nie kosztowaly by ponad 2k pln nawet taki Michael robi kolektory w okolicach jednego tysiaka wg mnie dlugosc rur i srednica miejsce spawania ,zgiecie itp. są poparte obliczeniami aby osiagnac zamierzony efekt i nie wiem czy jakis mechanik na imadle tak ci te rury powygina i pospawa zeby to mialo swoj efekt bo jesli nie to chyba nie ma sensu chyba ze znajdziesz osobe (firme) która zna sie na rzeczy ale pewnie ona sobie tez niezle bedzie liczyla
-
- Swój
- Kontakt:
No czytalem i powiem ci ze jutro jade do woja wiec mnie nie bedzie ale moge go zabrac do rudnik jak pojade i tam sobie go mozesz mierzyc ile ci sie podoba.
Ale z rudnikami to niepewne bo nie wiem jak bedzie z przepustka ale jak pojade to go wezme mam nadzieje tylko ze ty bedziesz.
Ale z rudnikami to niepewne bo nie wiem jak bedzie z przepustka ale jak pojade to go wezme mam nadzieje tylko ze ty bedziesz.
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;