Wodzik dźwigni zmiany biegów
- _balt_
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wodzik dźwigni zmiany biegów
wiec tak mialem problemy z 1 i 2 biegiem ni cholery nie chcialy wchodzic dopiero po silnym uderzeniu w dzwignie zmiany biegow pojechalem do opla hmm powiedzieli ze naprawa bedzie kosztowala 25 zl i ze jest to wina wodzika dzwigni zmiany biegow (koszt wodzika 3.50) wiec poprosilem o niego wymiana trwala doslownie 5 minut biegi wchodza jak w maslo bez zarzutu wiec (poco przplacac
)a na marginesie niezla sumka za robocizne hihihiiiiii

-
- Nowy
- Kontakt:
A nie byl to czasami kolek rurkowy przegubu krzyzakowego wybieraka, o numerze 07 58 910??? Moje EPC nie podaje elementu o numerze 07 58 915._balt_ pisze:oto prosze nr katalogowy tej czesci (0758915)oto on ale nazwe 10 minut pamietalem i zapomnialem wiec sam nr musi wam wystatczyc
BTW nabylem juz zreszta ten kolek i jeszcze pare elementow plastikowych mechanizmu zmiany biegow, spedzilem 2 godzinki w garazu i tera biegi wszystkie wchodza jak w maselko, na cieplo czy na zimno bez roznicy, a jedynka to nawet wchodzi przy 30km/h

Beny CTM #081
-
- Nowy
- Kontakt:
Jesli ja i balt mowimy o tej samej czesci (a jest to wielce prawdopodobne) to wymiana jest banalnie prosta... wystarczy (cytuje TIS'arozzobike pisze:a ktos może cos wiecej napisac na temat samej wymiany tej czesci???bardzo to skomplikowane???
czy jak sie wyjdzie pod auto to sie jakoś da rade , czy bez specjalnych kluczy sie uda???
mam zamiar sie za to wziąć- tylko nie chce walczyć z "wiatrakiem"

I wcale nie potrzebujesz do tego kanalu... dostep jest spod maski... wspomniany element znajduje sie przy pokrywie skrzyni biegow.

Beny CTM #081