Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dziś postanowiłem sie pobawic w rajdowca wszedłęm w zakręt na oponach 145 i auto zamist mi skręcic to jechało prosto (zonk). Auto sie na nich buja i to strasznie
145/80/13 to ja zimą mam na zimówkach, i niedawno jak zrobiło się cieplej to dopiero była jazda, samochodzik ślizgał się jak głupi, i przy najmniejszym naciśnięciu gazu kółka piszczały
!markos pisze: gorzej z duza iloscia wody, ale cos za cos
co masz na mysli z wodą ??
Jak założysz to się dowiesz, w najmniejszej koleinie gdy woda stoi ślizgasz się jak na lodzie, ja kiedyś w innym samochodziuk na oponkach 215/45/16 bodajrze na rondzie wykręciłem 2 piruety, to dopiero było przeżycie. Teraz wiem że jak popada to na takich kapciach nie wskazane jest więcej niż 60 km/h jechać
Nie no zawsze jakiś margines bezpieczeństwa trzeba zachować, jednak na takich gumkach na suchym jest super, nic nie ruszy w zakręcie, no chyba że będziesz miał drobniutki piaseczek czy kamienie
te moje Uniroyale sa pod tym wzgledem naprawde dobre! musi byc bardzo gleboka kaluza ze bylo cos czuc, normalnie po glebokich koleinach smigam bez problemu
ja ze swoich michelinkow pod wzgledem podotnosci na aquaplaning tez jestem bardzo zadowolony.
Ogolnie zmiana z 165/65/14 na 195/50/15 to zmiana bardzo mocno odczuwalna. Autko na zakretach trzyma sie super gleby i ogolnie jezdzi sie extra.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
BTW: Na zime mam załozone debice frigo i 2 oponki mi popękały . Było chyba z 5 malutkich dziurek których nie dało rady załatać , bo od zewnątrz nic nie było widać. Wstawili mi dętke
!markos pisze:asymetryczny dunlop sp sport01 tez wyglada zajebiscie. a o ile tanszy
Dzisiaj jexdziłem brata Volviakiem na tych oponkach i jestem pełen podziwu, na prawdę super wygladają a prowadzenie miód, trzyma się, hałasu prawie zero, więc i może ja się na nie skuszę
!Markos: co masz na myśli z przerzuceniem się na 14"? Na prawdę tak myślisz? Bo ja juz sam zgłupiałem co mam kupic
ucho zalezy jak jedzisz, jesli zapieprzasz i nie lubisz zwalniac na dziurach to 14, a jesli ma wygladac to trzeba uwazac i miec oczy do okola glowy, i jeszcze miec twarde felgi np.oz, borbety ...
Nie przesadzajcie z tymi 15 ja mam juz je jakis czas i spoko jezdze. Zwracam uwage na dziury, ale to jest oczywiste i bez problemowo mozna smigac. Wazne tylko zeby nie tarly a u mnie przy ET 43 spoko w 4 os. mozna jezdzic i nic.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI