modlin - wyniki CTM - fight :)
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
Rav
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Problemy natury technicznej (wycieki oleju z uszk. simerringu) oraz osobistej (zwolnili mnie z pracy)...hoojowo ale kolorowo...Szwagier pisze:Rav dlaczego Ciebie nie bylo w Modlinie??
Może następnym razem....
Rav
Opel Vectra A 2.0i 16V Cosworth '92
Vectra Unlimited #001
http://www.vectra-unlimited.pl - Strona Polskiego Klubu Opla Vectry
Vectra Unlimited #001
-
Rav
- Nowy
- Kontakt:
Od czasa do czasa wpadnę....dużo znajomych tam zostawiłem...Jakiś spocik może abo cośAdamXXL pisze:Rav pisze: Problemy natury technicznej (wycieki oleju z uszk. simerringu) oraz osobistej (zwolnili mnie z pracy)...hoojowo ale kolorowo...![]()
Może następnym razem....
Rav![]()
Mam nadzieje, że będzie Cie można jeszcze w bolcu złapać
Rav
Vectra Unlimited #001
Vectra Unlimited #001
-
Rav
- Nowy
- Kontakt:
U mnie skrajny przypadek to 1 litr na 30 km.Obejście od chłodnicy oleju pękło dwa razy....Wymieniłem je na przewód ciśnieniowy od ładowarki rolniczej CyklopREN pisze:olej to nie problem, C20XE ma to do siebie ze sie poci wiecej niz inne silniki, ja dolewam w skrajnych przypadkach 1l oleju na 1000kmRav pisze:Problemy natury technicznej (wycieki oleju z uszk. simerringu)
Ale miska przynajmniej się nie poci
Rav
Vectra Unlimited #001
Vectra Unlimited #001
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
wywal to cale obejscie! ja wykrecilem filtr oleju, wykrecilem ta cala podstawe z ktorej wychodza zlacza do przewodow cisnieniowych, dobralem takie przedluzki nagwintowane z obu stron (chyba z silnika 1.Obejście od chłodnicy oleju pękło dwa razy
c20mboT
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
REN szczerze to mnie urazil twoj post w tamtej sprawie ze ostatnio ludzie sie na forum pierdolami zajmuja a ty to o powazniejszych rzeczach ale skoro sam nie masz pojecia o tych powazniejszych rzeczach (nie robisz ich sam to tez nie pisz) i cytowac ludzi kotrzy sie na tym znaja np godula to tez kazdy potrafi,to tylko takie moje przemyslenia jak cie urazilem to sorki
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
no to udowodnij mi, ze tak nie jest! zadalem ostatnio pytanie o zawieszenie Spax'a, czy ktos udzielil mi sensownej odpowiedzi? NIE! nikt nie ma o tym zielonego pojecia ale o bialych tarczach do zegarow to kazdy potrafi nawijac godzinami_balt_ pisze:REN szczerze to mnie urazil twoj post w tamtej sprawie ze ostatnio ludzie sie na forum pierdolami zajmuja a ty to o powazniejszych rzeczach
chwileczke, sugerujesz mi zebym na sile cos dlubal przy samochodzie? niewazne czy sie znam czy nie, wazne zeby cos zrobic (i pewnie spierdolic), nie jestem mechanikiem i sie do tego nie dotykam, nie chcal bym zeby mi sie rozkrecilo zawieszenie przy 150km/h, gosciu w moim zawodzie jak sie ktos nie zna to niech sie nie dotyka bo jeszcze wiecej spierdoli niz poprawi, a tutaj dodatkowo chodzi o bezpieczenstwo osoby ktora tym samochodem jezdzi i o bezpieczenstwo ludzi ktorzy tez poruszaja sie po ulicach, jezeli myslisz inaczej to masz chyba zle poukladane w glowie_balt_ pisze:ale skoro sam nie masz pojecia o tych powazniejszych rzeczach (nie robisz ich sam to tez nie pisz)
Balt konkrety, pokaz mi post w ktorym kogos cytuje_balt_ pisze:i cytowac ludzi kotrzy sie na tym znaja np godula to tez kazdy potrafi,
c20mboT
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
chodzi o to ze twoje wszystkie posty wychodza tak jak lukiso ze robisz to sam i troche dziwnie to brzmi a cytowac to pewnie cytowales mechanika ktory ci robil ta przerobkeREN pisze:no to udowodnij mi, ze tak nie jest! zadalem ostatnio pytanie o zawieszenie Spax'a, czy ktos udzielil mi sensownej odpowiedzi? NIE! nikt nie ma o tym zielonego pojecia ale o bialych tarczach do zegarow to kazdy potrafi nawijac godzinami_balt_ pisze:REN szczerze to mnie urazil twoj post w tamtej sprawie ze ostatnio ludzie sie na forum pierdolami zajmuja a ty to o powazniejszych rzeczach
chwileczke, sugerujesz mi zebym na sile cos dlubal przy samochodzie? niewazne czy sie znam czy nie, wazne zeby cos zrobic (i pewnie spierdolic), nie jestem mechanikiem i sie do tego nie dotykam, nie chcal bym zeby mi sie rozkrecilo zawieszenie przy 150km/h, gosciu w moim zawodzie jak sie ktos nie zna to niech sie nie dotyka bo jeszcze wiecej spierdoli niz poprawi, a tutaj dodatkowo chodzi o bezpieczenstwo osoby ktora tym samochodem jezdzi i o bezpieczenstwo ludzi ktorzy tez poruszaja sie po ulicach, jezeli myslisz inaczej to masz chyba zle poukladane w glowie_balt_ pisze:ale skoro sam nie masz pojecia o tych powazniejszych rzeczach (nie robisz ich sam to tez nie pisz)
Balt konkrety, pokaz mi post w ktorym kogos cytuje_balt_ pisze:i cytowac ludzi kotrzy sie na tym znaja np godula to tez kazdy potrafi,
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
a i jeszcze jedno skoro cie samochody tak kreca a najbardziej silniki to ja bym staral sie posiasc wiedze jak najwiekasza o nich i staral bym sie zrobic cos samemu zaczac mozna od mniej waznych zecz ( ktore ty uwazasz za malo tresciwe) ale za to jaka satysfakcja ze sam to zrobiles a przeciez do mechanika mozna pdjechac zeby sprawdzil czy wszystko jest dobrze zrobione niesadzisz?a nie isc na latwizne i np jechac z wymiana klockow hamulcowych do mechanika 
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
murarz domy stawia, piekarz chleb piecze, a mechanicy robia samochody... tak naprawde to bardzo malo ludzi tuninguje samochody samodzielnie... sam mozesz cos wymyslic, opracowac koncepcje i sfinansowac, ale robote robia Ci ktorzy znaja sie na tym... mnie calkiem interesuje ten moj silnik i troche o nim juz wiem, ale nie oznacza to ze sam bralbym sie za zmiane uszczelki pod glowica, chociaz dokladnie wiem jak to zrobic...
nie myslcie sobie, ze bronie Ren'a... po prostu podobnie mysle... niektore rzeczy robie sam, wiekszosc nie...
nie myslcie sobie, ze bronie Ren'a... po prostu podobnie mysle... niektore rzeczy robie sam, wiekszosc nie...
c20rsa, czlowieku meeen!
-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
I wlasnie dlatego tak duzo postow jest na blache( w Ren'a mniemaniu) tematy. Bo wymienic tarcze zegarow, czy zrobic jeszcze inna pierdolke, kazdy potrafi i dlatego o tym piszemy.wow pisze:murarz domy stawia, piekarz chleb piecze, a mechanicy robia samochody... tak naprawde to bardzo malo ludzi tuninguje samochody samodzielnie... sam mozesz cos wymyslic, opracowac koncepcje i sfinansowac, ale robote robia Ci ktorzy znaja sie na tym... mnie calkiem interesuje ten moj silnik i troche o nim juz wiem, ale nie oznacza to ze sam bralbym sie za zmiane uszczelki pod glowica, chociaz dokladnie wiem jak to zrobic...
Moim zdaniem nie ma nic w tym zlego.
Gdyby kazdy chcial pisac tylko o jakis powaznych sprawach zwiazanych z tuningiem to forum padlo by i to szybciutko.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
wywal to cale obejscie! ja wykrecilem filtr oleju, wykrecilem ta cala podstawe z ktorej wychodza zlacza do przewodow cisnieniowych, dobralem takie przedluzki nagwintowane z obu stron (chyba z silnika 1.
i na to bezposrednio filtr oleju, nic nie peka, nic nie cieknie, wszystko pieknie![/quote] WOW ale przznasz mi racje ze ta wypowiedz jest podobna do opowiesci lukisa jak to smigal czerniakowska ,aczkolwiek potem sie wyjasnilo ze to jego tato smigal luksiowi sie bardzo dostalo za"opowiesci dziwnej tresci" bo wiesz jak ren robi takie sprawy to ja sie do niego zglosze kiedys z remontem silnika bo z niego widze po poscie ze bardzo dobry mechanik
dobra koncze juz nie dokuczam renowi tylko chcialem zauwazyc ze mlodzi klubowicze tacy jak luksio(przykro sie przyznac sam tez dokuczalem) sa obsmarowywanie za bajki a weteranom widocznie mozna :0
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Podsumowujac:
-Uzywamy slowa ZROBILEM wtedy jak zrobilem sam,a ZROBILI jak Ci zrobili.
-Co do zawieszenia Spax'a nikt sie nie wypowiedzial bo nikt widocznie nie jezdzil na takim zawiasie.
-Pieprzymy tylko o pierdolach czyli zegarach,lampach,diodach,dywanikach itp,bo kazdy ma mozliwosc zrobic to sam,a ciagle powtarzaja sie posty dlatego ze dochodza nowi forumowicze i wola napisac cos swojego niz wertowc forum ktore ma paredziesiat stron.
KAZDY SIE CIESZY Z TEGO CO MA I CHWALI SIE CO MA-taka jest natura ludzka.
AMEN
-Uzywamy slowa ZROBILEM wtedy jak zrobilem sam,a ZROBILI jak Ci zrobili.
-Co do zawieszenia Spax'a nikt sie nie wypowiedzial bo nikt widocznie nie jezdzil na takim zawiasie.
-Pieprzymy tylko o pierdolach czyli zegarach,lampach,diodach,dywanikach itp,bo kazdy ma mozliwosc zrobic to sam,a ciagle powtarzaja sie posty dlatego ze dochodza nowi forumowicze i wola napisac cos swojego niz wertowc forum ktore ma paredziesiat stron.
KAZDY SIE CIESZY Z TEGO CO MA I CHWALI SIE CO MA-taka jest natura ludzka.
AMEN

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
to juz jest czepianie sie szczegolow, pewnie z braku sensownych argumentow ...chodzi o to ze twoje wszystkie posty wychodza tak jak lukiso ze robisz to sam i troche dziwnie to brzmi a cytowac to pewnie cytowales mechanika ktory ci robil ta przerobke
wybacz stary ja mam swoja firme na glowie i to juz wystarczy zeby zajac 100% mojego wolnego czasu ... juz przemilcze fakt ze mieszkam w bloku a samochod stoi na parkingu przed tym blokiem, bardzo chetnie bym cos sam zrobil ale nie ma jak i gdzie, nie dorobilem sie jeszcze wlasnej chaty z garazema i jeszcze jedno skoro cie samochody tak kreca a najbardziej silniki to ja bym staral sie posiasc wiedze jak najwiekasza o nich i staral bym sie zrobic cos samemu zaczac mozna od mniej waznych zecz ( ktore ty uwazasz za malo tresciwe)
czy aby napewno? najlepszy przyklad jak przekladali mi silnik, zjebali sprawe w jednym warsztacie a w drugim dwa tygodnie czasu to wszystko sprawdzali! i wyszlo na to ze samochod zamiast jednego tygodnia byl przez 3 tygodnie w warsztacie, ja nie mam czasu na eksperymenty, samochod zarabia na siebie, jak nie ma samochodu to nie ma dochodow, to jest zupelnie co innego niz u Ciebie, Ty jak cos zwalisz to najwyzej podjedziesz sobie autobusem!ale za to jaka satysfakcja ze sam to zrobiles a przeciez do mechanika mozna pdjechac zeby sprawdzil czy wszystko jest dobrze zrobione niesadzisz?a nie isc na latwizne i np jechac z wymiana klockow hamulcowych do mechanika
ani troche, dodaj sobie do mojej wypowiedzi w domysle ze tak mam zrobione w swoim samochodzie i wszystko bedzie jasneWOW ale przznasz mi racje ze ta wypowiedz jest podobna do opowiesci lukisa
[c i a c h ]
INGERENCJA SIŁ WYŻSZYCH Z ZEWNĄTRZ
[iza]
c20mboT
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Ren czytalem twoj ostatni post przed zmiana.(przed wplywem sil wyzszych)Bardzo mnie to zaciekawilo i przeczytalem ksiege gosci na Twojej stronce.
I zaczynam podejzewac o te wypowedzi ktore Cie tak zbulwersowaly Siebie i Balta.
Mysle ze ja z Baltem jestesmy ludzmi ktorzy mowia wprost jezeli mamy cos do kogos.
I zaczynam podejzewac o te wypowedzi ktore Cie tak zbulwersowaly Siebie i Balta.
Mysle ze ja z Baltem jestesmy ludzmi ktorzy mowia wprost jezeli mamy cos do kogos.

- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Co do wypowiedzi wprost.Dlugo sie zastanawialem czy to pisac czy nie,ale mysle ze napisze,bo mnie to zabolalo.
Mam wielka pretensje o zachowanie "starej" kadry klubu na zlocie. Fakt przywitali sie z nami "nowymi" (bylismy pierwszy raz na zlocie z CTMem)ale nic poza tym.Prawie nikt nie wdawal sie w gadke z nami.Ja osobiscie czulem sie strasznie wyalienowany,taki niepotrzebny (fakt ze nie przyjechalem na zlot swoja Corsa),jakbym w ogole nie byl w tym klubie.Stalismy oddzielnie jak jacys tredowaci,nikt nas nie zaczepial (nie chcielismy sie narzucac,zeby nie pomyslano o nas ze chamy).Nie chodzi mi tez o objedzenie sie waszymi smakowitosciami z grila.Zreszta nawet na zdjeciach widac (gdzie pokazany jest caly klub) "stara" kadra po lewej a my na drugim koncu po prawej.Z niektorymi nawet slowa nie zamienilem,moge se reke dac uciac ze wiekszosc nawet nie wie jak wygladam.
Mam tylko nadzieje ze jak bede na nastepnym zlocie to poczuje sie jak czlonek rodziny CTM,a nie jak widz ogladajacy Corsy
Pozdrawiam
Mam wielka pretensje o zachowanie "starej" kadry klubu na zlocie. Fakt przywitali sie z nami "nowymi" (bylismy pierwszy raz na zlocie z CTMem)ale nic poza tym.Prawie nikt nie wdawal sie w gadke z nami.Ja osobiscie czulem sie strasznie wyalienowany,taki niepotrzebny (fakt ze nie przyjechalem na zlot swoja Corsa),jakbym w ogole nie byl w tym klubie.Stalismy oddzielnie jak jacys tredowaci,nikt nas nie zaczepial (nie chcielismy sie narzucac,zeby nie pomyslano o nas ze chamy).Nie chodzi mi tez o objedzenie sie waszymi smakowitosciami z grila.Zreszta nawet na zdjeciach widac (gdzie pokazany jest caly klub) "stara" kadra po lewej a my na drugim koncu po prawej.Z niektorymi nawet slowa nie zamienilem,moge se reke dac uciac ze wiekszosc nawet nie wie jak wygladam.
Mam tylko nadzieje ze jak bede na nastepnym zlocie to poczuje sie jak czlonek rodziny CTM,a nie jak widz ogladajacy Corsy
Pozdrawiam

-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
Panowie - luzu trochę i kultury.
1. - Ren nie zakochałem się w Wow'iku
. Nic mu nie ujmując znam ciekawsze obiekty.
2. - Mój post miał na celu zmotywowanie Wowa do dalszego działania. Po wyjasnieniu żeUnichip nie działa jak trzeba chłopak miał dość. (Poza tym ja mam sentyment do czarnej Cossi B i zawsze będę stał po jego stronie - OK pomoge Tobie jak potrzebujesz ale sercem jestem za nim)
3. - wszyscy macie po trochu racji - ja jestem mechanikiem (z wykszatłcenia i zamiłowania) ale tak jak Ren mieszkam w bloku i parkując pod nim nie bardzo są warunki do robienia czegokolwiek. Ale wiedza jest potrzebna do tego żeby sprawdzać mechanika (bo jak doświadczenie uczy Ren
) niestety trzeba im patrzeć na ręce.
4. Ren gdybyś czytał forum trochę uważniej albo używał (jak zalecamy wszystkim młodym) opcji SEARCH znalazłbyś moje wypowiedzi do markosa gdzie bardzo chwalę SPAXA. Po prostu nie chce mi się czasami pisać tego samego dwa, trzy razy. Po co ?
Wypowiadałem się na ten temat bo Spaxem handlowałem 6-7 lat temu kiedy w Polsce słyszała o nim garstka ludzi. Do dziś IMHO jedno z lepszych zawieszeń.
Wobec powyższego proponuję trochę więcej spokoju i rozsądku w wypowiedziach.
1. - Ren nie zakochałem się w Wow'iku
2. - Mój post miał na celu zmotywowanie Wowa do dalszego działania. Po wyjasnieniu żeUnichip nie działa jak trzeba chłopak miał dość. (Poza tym ja mam sentyment do czarnej Cossi B i zawsze będę stał po jego stronie - OK pomoge Tobie jak potrzebujesz ale sercem jestem za nim)
3. - wszyscy macie po trochu racji - ja jestem mechanikiem (z wykszatłcenia i zamiłowania) ale tak jak Ren mieszkam w bloku i parkując pod nim nie bardzo są warunki do robienia czegokolwiek. Ale wiedza jest potrzebna do tego żeby sprawdzać mechanika (bo jak doświadczenie uczy Ren
4. Ren gdybyś czytał forum trochę uważniej albo używał (jak zalecamy wszystkim młodym) opcji SEARCH znalazłbyś moje wypowiedzi do markosa gdzie bardzo chwalę SPAXA. Po prostu nie chce mi się czasami pisać tego samego dwa, trzy razy. Po co ?
Wypowiadałem się na ten temat bo Spaxem handlowałem 6-7 lat temu kiedy w Polsce słyszała o nim garstka ludzi. Do dziś IMHO jedno z lepszych zawieszeń.
Wobec powyższego proponuję trochę więcej spokoju i rozsądku w wypowiedziach.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
panowie przpraszam za posty ale jestem troche wsciekly powod "pobyt w modlinie albo jestesmy CTM albo ctm junior i ctm senior SZWAGIER MA RACJE PANOWIE POWIEM KROTKO JA JAK ZAPRASZAM GOSCI TO JAKO GOSPODARZ STARAM SIE ZEBY BYLI ZADOWOLENI I MILO WSPOMINALI U MNIE POBYT. w moim mniemaniu (prezes i kadra z wrszawy gospodarze) (szwagier zgubek pirat juhol i moja skromna osoba goscie) dzieki za mile przyjcie mysle ze jak sie spotkamy ponownie bedzie lepiej wezcie pod uwage ze my bylismy nowi