CENTRALNY ZAMEK

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: scotty »

Ja za montaż zapłaciłem 80 zł nie wiem czy to dużo, ale działa :) .
Niestety do Wrocławia to trochę daleko.

Pozdrawiam
Scotty :)
Obrazek
183zibi
Świeżak
Kontakt:

Post autor: 183zibi »

nie oszczędzaj bo jak miałem taki tok myslenia to gosciu mnie tak zrobił że załanczeł sie bez potszeby a dzrzwi same sie otwierały nie morze tego robic ktos kto na tym sie nie zna powodzonka :D
Zaibel
Nowy
Kontakt:

Post autor: Zaibel »

Ja zakladam centralne i inne glopoty zwiazane z elektronika urzytkowa.. ale jestem z grodziska.. jezeli chcesz to moge Cie poinstruowac co i jak zrobic.. i jakie czesci beda Ci do tego potrzebne.. ale obawiam sie, ze zedra z Ciebie troszke za czesci jezeli nie jestes stalym klientem jakiegos magazynu... jakby co to zapraszam na gg albo emailem
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Ja za założenie centralnego z częściami i robocizną zapłaciłem 250 i to było najtaniej gdzie udało mi się odszukać w Białym.
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

ja tam zakladalem z kumplem i dziala. A central byl z mojej poprzedniej furki :grin:
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Migdal
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Migdal »

hey
zakladalem centrala sam w zeszlym roku i to w wesji 4 dzwiowej i powiem ze jest troche zabawy ale to nic trudnego ja swoj kupilem na allegro taki uniwersalny zamek polaczylem go z centralka od alarmu dziala idealnie i naprawde jesli ktos dysponuje garazem i minimalna wiedze i chocby minimum checiami poradzi sobie w 100% jakby cos sluze rada i pomoca jestem z wroclawia wiec jesli ktos chce niech przedzwoni lub napisze. pozdrawiam

ja za swoj zaplacilem 75 zl (4 silowniki w tym jeden master plus centralka)
kupilem go z firmy DENKEN z lodzi jakby cos dysponuje namiarami na nich
Migdal #025
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

tak jak wyzej polecam allegro, dostaniesz tani i dobry towar a montaz prosta sprawa zebym wiedzial tyle co teraz wiem bo pomagalem przy montazu to bym sobie sam zalozyl

Scotty :)
Obrazek
Zaibel
Nowy
Kontakt:

... i co Jaczmy - zakladasz sam??? ... taka mala rada - najczesciej popelniany blad przy montarzu silownikow - nie zapomnij, żeby odpowiednio powyginać te pręciki łączące siłownik z zamkiem... po złożeniu wszystko musi chodzić tak leciutko jak przed <tylko odgłos inny :-D > ... i uwaga na przewody w drzwiach... - porządnie je przymocować bo sie będą obijały... a no i oczywiście przewody między słupkiem a drzwiami najlepiej żeby były puszczone w takiej specjalnej osłonce... jak nie masz czegoś takiego i będziesz wiercił dziury.. nie puszczaj przewodów luzem <albo w wiązce> - bo gwarantuje, że za pół roku będziesz je wymienial - takie osłonki to kwestia 15 - 25 zł na 4 drzwi.... Pozdrawiam...
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

Z tymi oslonkami w Corsie A to nie jest tak do konca. Zamkniete drzwi sa w na tyle malej odleglosci od slupka, a otwarte w na tyle duzej, ze zadna oslonka nie zda egazminu. Najlepiej wiec wykonac wieksze otwory i usztywnic w tym miejscu przewod (zrobic z niego taki luk) aby mogl sie chowac w tych otworach.
Nie jest to najlepsze rozwiazanie, ale sprawdza sie (2 razy montowalem zamki w Bejbe).
Poprawnym pytaniem jest teraz "to jak to zrobila firma ORYGINALNIE". Otorz zrobila (Corsa A z el. sterowaniem szyb np.) ! Otwor w drzwiach znajduje sie zaraz przy poszyciu drzwi, a w slupku z jego bocznej (tej nie widocznej z siedzenia) strony. W "zwyklych" drzwiach znajduja sie tam przetloczenia - okragle i jedyny sposob na wykonanie tam otworow to sciagniecie drzwi :-(

Co do montazu. Nie sprawdzalem w wielu, ale kazde drzwi, ktore widzialem w Corsie A maja juz gotowe otwory w drzwiach na silowniki (tak samo w klapie bagaznika) wiec samo mecaniczne zamontowanie nie pwinno sprawic problemu.
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Zaibel
Nowy
Kontakt:

... fakt... tam faktycznie nie ma za dużo miejsca...

ja u siebie zrobiłem to tak <i tak bede to robił odnowa jak wroci od lakiernika - cholera cos mu sie długo schodzi!!!>:

w drzwiach wywierciłem otwór tuż pod ogranicznikiem - jest tam sporo miejsca.. nie pamietam już jakiego użyłem wiertła.. ale nieważne... oczywiste jest, że musi zmieścić się tam wiązka ;] ... i od strony karoserii otworek troszeczke mniejszy... u faceta od którego zawsze biore części do zamków dostałem takie fajne osłonki - gumowe rurki zakonczone takim lejkiem do zamontowania w otworze... opciełem je z jednej strony.. a w środek poszła wiązka przewodów w usztywniającej koszulce termokurczliwej... w otwór w drzwiach wsadziłem odciętą część tej gumowej osłonki z odrobinę powiększonym otworem (tak, że "rurka swobodnie przez niego przechodziła...") oczywiście ta rurka - osłonka była pare centymetrów dłuższa niż przerwa między drzwiami a karoserią... i ... żadnych problemów z poprzecieranymi, czy pozałamywanymi przewodami ;] ... jak zamykam.. zamykałem drzwi.. to rurka właziła w dziurke.. i wszystko działało jak należy... acha... przewody w drzwiach w związku z tym, że się poruszają przy otwieraniu czy zamykaniu drzwi puściłem dość dużym łukiem - miedź w przewodach średnio lubi jak sie ją cały czas wygina ;]... ale zastosowałem dość giętkie przewody więc luuzik... hmmy... co by tu jescze ciekawego dodać... acha.. jak będziesz montował sterownik < dotyczy jeżeli jest sterowany z pilota> to zwróć uwagę, żeby antena <taki najkrótrzy, zazwyczaj czerwony przewodzik> była zdala od przewodów zasilających... i najlepiej umieścić ją jak najwyżej.... ( jak ją zawiniesz w wiązke z resztą przewodów, to żeby otworzyć samochód z pilota będziesz musiał machać nim w odległości jakiś 15 cm od przedniej szyby ;] - kiedys policzylem sobie 30 zł za taka naprawe ;] ) ... jak sobie jeszcze cos ciekawego przypomne to stukne..
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Sie zgadza mr Zaibel. Dodam tylko, ze zalezy nam rowniez na dlugosci tego przewodu - jakby nie bylo to jest ANTENA wiec w tym przypadku im dluzsza tym lepsza ..... oczywiscie ktos moze mowic o tym, ze kazda antene trzeba zestroic, a w przypadku zastosowania cewki nie musi byc dluzsza niz ten zaprojektowany kawalem przewodu, ale raz: to nei te pasma, dwa: nie ta moc nadajnika. :-D
Przypominam tylko, ze jak kazde urzadzenie tego typu pracuje na pewnej czestotliwosci i pomimo wielu milionow kombinacji sygnalu - wiele innych pilotow moze wygenerowac taki sam sygnal wiec nie robcie z anteny odbiornika DX 8-) :-D

OT: nie wiecie nawet jak mnie cieszy, ze osoba zadajaca pytanie na forum CTM otrzymuje pomoc. :)23 :grin: :grin: :grin:
Obrazek
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

wiesz Flipper mi by sie tez przydal centralny, elektryczne szyby i do tego jakis autoalarm, moze postawie krate browaru (a jak bedzie trzeba to dwie :)) i w ktorys weekend zrobimy to u Ciebie w Suchej? :)23
c20mboT
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Ja tam nie mam nic przeciwko :)23 Widze, ze odwaga wrocila - po ostatnich problemach z powrotem ode mnie :-D

W najblizszy weekend bede home i bede montowal kolejne pierdolki do bejbe ale nie zajmie mi to duzo czasu wiec jak cos to daj znac :)23
Obrazek
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

Flipper pisze:Ja tam nie mam nic przeciwko :)23 Widze, ze odwaga wrocila - po ostatnich problemach z powrotem ode mnie :-D
trzeba sprawdzic jak sie combo spisuje w trasie :)
Flipper pisze:W najblizszy weekend bede home i bede montowal kolejne pierdolki do bejbe ale nie zajmie mi to duzo czasu wiec jak cos to daj znac :)23
ja raczej myslalem o poznych wakacjach, koniec lipca, sierpien, obecnie ja tez nie mam za duzo czasu ...
c20mboT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”