CORSA??? Hehe... Sami ocencie!

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
fabryk
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: fabryk »

=JUHol= pisze:Hehe... zgadza sie moja corsa tez stoi obok! Co do drzwi - pierwsza sprawa to zostaly wyciete slupki i wspawana w nie rura celem wzmocnienia, bo jak wiadomo takie drzwi sporo warza! Druga sprawa byly zawiasy do drzwi... Zostaly zamowione u jakiegos tam rzemieslnika, ale po zalorzeniu od razu sie skrecily i byly do wyrzucenia! Postanowilismy (razem z moim kolega) ze przerobimy seryjne zawiasy! zostaly skrocone i odpowiednio dopasowane do ram (drzwi i slupek)... No i faktyznie - oryginalne sa najlepsze! Inna sprawa bylo optymalne dopasowanie silownika. I tu z pomoca przyszlo czasopismo Flash Opel Scene international (numer 10/2001) i tam na stronie 22 widac mniej wiecej jak to mozna zalozyc! Po kilku przymiarkach udalo sie! Jedyny zonk to wsiadanie i wysiadanie - trzeba uwazac na glowe (ale to jest kwestia przyzwyczajenia!) No to tyle mniej wiecej na temat drzwi!

Inne przerobki: Zostaly wspawane tylne nadkola od kadetta d i zostala podniesiona podloga z tylu, dlatego ze uklad wydechowy jest teraz na srodku! Inne kosmetyczne juz zmiany to zaspawana klapa, zamki itp...

Silnik: 2.0 8V (C20SEH) wersja 130 konna, pozatym zostal zalozony kolektor wydechowy lexmaula wraz z reszta ukladu wydechowego, oraz stozkowy filtr powietrza K&N...

Aktualnie trwaja prace nad wymiana dlowicy z walkiem, beda jescze polerowane kanaly i scinana glowka... Szacunkowa moc po zmianach: jakies 160 koni!

Zawieszenie: Amortyzatory Koni (zolte) ze sprezynami H&R; obnizenia -60mm (przod) -40mm (tyl)...

Felgi aluminiowe (szczerze to nie wiem jakiej firmy), ale obute w opony z przodu 195/50/15 z tylu natomiast 205/50/15...

Uklad hamulcowy zostal przeszczepiny z kadetta e gsi, ale pompa hamulcowa zostala od corsy 1.4 (zapobiega to nadmiernemu blokowaniu kol)!

Pozatym jest sportowa kierownica sparco i zegary LCD rowniez z kadetta...
juhol jeszcze tak mi do lgowy przyszlo ze maske mozecie na silownikach zrobic bo to efektownie wyglada :)

pozdr 8-)
fabryk CTM#194 powered by Bariera Dzwieku
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

:)2
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

Flipper pisze:
fabryk pisze:kazdy z nas widzi taka pierwszy raz :-D
pozdr
Ekhmmm...... http://www.tuningcorsa.de/ kilku juz widzialo :)23 i jeszcze wiecej wam koparki opadna jak w koncu pojawi sie na necie co mam na dysku..... wypowiedziec sie moze na ten temat np. Gabson, ktory juz czesc stuff-u widzial :-D
Hehehehehe..... przyznam ze pierwszy raz widze ta strone, ale wspomniane przeze mnie czasopismo FOSI 5/2001 str. 22 to wlasnie ta corsa.... i na podstawie zdjec byly robine te drzwi
Obrazek
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

hehe... to juz kosmetyczne zmiany! beda silowniki do maski, zapinki do maski, sportowe fotele, 4-punktowe pasy, sportowy wlew paliwa, sa juz zalozone czujniki cisnienia oleju, temperatury (wody/oleju), poziomu napiecia na akumulatorze. Jeszcze bedzie zabudowany bagaznik, ale to potrwa jeszcze dobry miesiac... najwazniejsze przy tego typu przerobkach:

PAMIETAJCIE O TYM!!!!

Pierwsza najwazniejsza sprawa to stan techniczny!!!!! Zanim zaczela sie ta cala zabawa w silniki blachy i pierdoly, auto zostalo dokladnie sprawdzone - karoseria zostala wzmocniona... wszysto co ulega zuzyciu zostalo zastapione nowymi czesciami (uklad hamulcowy), zostal dokladnie zrobiony uklad kierowniczy, czyli 2 najwazniesze rzeczy....

Moim zdaniem nie kazda corsa a nadaje sie do tego typu przerobek (dlatego miedzy innymi sprzedaje wlasnie swoja i kupuje nowsza).
Pewnie sobie pomyslicie... a co za problem wbudowac silnik i pospawac troche blach... otoz nie wszystko jest tak hop siup!
Obrazek
fabryk
Nowy
Kontakt:

=JUHol= pisze:hehe... to juz kosmetyczne zmiany! beda silowniki do maski, zapinki do maski, sportowe fotele, 4-punktowe pasy, sportowy wlew paliwa, sa juz zalozone czujniki cisnienia oleju, temperatury (wody/oleju), poziomu napiecia na akumulatorze. Jeszcze bedzie zabudowany bagaznik, ale to potrwa jeszcze dobry miesiac... najwazniejsze przy tego typu przerobkach:

PAMIETAJCIE O TYM!!!!

Pierwsza najwazniejsza sprawa to stan techniczny!!!!! Zanim zaczela sie ta cala zabawa w silniki blachy i pierdoly, auto zostalo dokladnie sprawdzone - karoseria zostala wzmocniona... wszysto co ulega zuzyciu zostalo zastapione nowymi czesciami (uklad hamulcowy), zostal dokladnie zrobiony uklad kierowniczy, czyli 2 najwazniesze rzeczy....

Moim zdaniem nie kazda corsa a nadaje sie do tego typu przerobek (dlatego miedzy innymi sprzedaje wlasnie swoja i kupuje nowsza).
Pewnie sobie pomyslicie... a co za problem wbudowac silnik i pospawac troche blach... otoz nie wszystko jest tak hop siup!
o widze ze sie dobrze zapowiada jak chcesz tez sobie cos robic :) no no czekamy czekamy az skonczysz ta a najbardziej jak juz bedziesz mial sswoja wypasiona :) ale respect dla Ciebie bo wiesz co robisz a nie jak niektorzy idioci to niewazne jaki maja asmochod i w jakim stanie to go tuninguja a potem przy 120 cos im odpada!

pozdrawiam i oby tak dalej :-D
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Podam wam banalny przyklad!

Moj kolega w niemczech ma VW golfa 2 cabrio! Z wygladu super.... lakier kameleon (16 barw), chromowane felgi i sprzet o wartosci ok 10000EURO (jak znajde zdjecia to zamieszcze....). I co sie stalo. Otoz dla chlopaka wazniejszy byl wyglad niz to co naprawde wazne... Jechal na autobahnie ze swoja dziewczyna jakies 160km/h i jego uklad hamulcowy zblokowal mu tylne kola! (niesprawny hamulec reczny) i w powietrzy uderzyl w slup od latarni. Auto zostalo skasowane i cala praca caly sprzet, lakier, skora i to wszystko poszlo sie poprostu jebac! Cale szczescie ze nikomu sie nic nie stalo!!!!!!!!!! A teraz najlepsze: w niemczech jest tak ze jezeli cos sie stanie (j.w.) czyli z wlasnej glupoty ubezpieczenie nie wyplaci mu ani zlamanego grosza... Straty ok. 30000 euro!
Obrazek
fabryk
Nowy
Kontakt:

=JUHol= pisze:Podam wam banalny przyklad!

Moj kolega w niemczech ma VW golfa 2 cabrio! Z wygladu super.... lakier kameleon (16 barw), chromowane felgi i sprzet o wartosci ok 10000EURO (jak znajde zdjecia to zamieszcze....). I co sie stalo. Otoz dla chlopaka wazniejszy byl wyglad niz to co naprawde wazne... Jechal na autobahnie ze swoja dziewczyna jakies 160km/h i jego uklad hamulcowy zblokowal mu tylne kola! (niesprawny hamulec reczny) i w powietrzy uderzyl w slup od latarni. Auto zostalo skasowane i cala praca caly sprzet, lakier, skora i to wszystko poszlo sie poprostu jebac! Cale szczescie ze nikomu sie nic nie stalo!!!!!!!!!! A teraz najlepsze: w niemczech jest tak ze jezeli cos sie stanie (j.w.) czyli z wlasnej glupoty ubezpieczenie nie wyplaci mu ani zlamanego grosza... Straty ok. 30000 euro!
uuu no to ladnie....wspolczuje koledze....ale dobrze ze nic mu sie nie stalo i przynajmniej ma nauczke....ja sie przymierzam kupic jakas stara furke i ja tunowac ale jeszcze nie wiem co i jak...powiedz mi jak to jest jakbym chcial cos sprowadzic???bo ja owgole sie nie znam w tych sptrawach

pozdr
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

=JUHol= pisze:Hehehehehe..... przyznam ze pierwszy raz widze ta strone, ale wspomniane przeze mnie czasopismo FOSI 5/2001 str. 22 to wlasnie ta corsa.... i na podstawie zdjec byly robine te drzwi
Nie wspomne, ze w dziale CO NOWEGO byla swego czasu inna corsa a z takimi drzwiami ;-)

Ciesze sie jednak, ze i u nas powstaja takie cudenka. Mam nadzieje, ze mozemy liczyc na jakis opis calego projektu z materialem zdjeciowym na koniec? Hmmm ? :D
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

niezla nauczka za 30 000 euro ..... przejabane
fabryk
Nowy
Kontakt:

arts pisze:niezla nauczka za 30 000 euro ..... przejabane
dobrze ze nikogo nie zabil i ze sam walnol w slup a nie w kogos niewinnego....

pozdr
Basista
Swój
Kontakt:

Post autor: Basista »

no dla mnie mistrzostwo swiata co tu duzo mówić respect
Obrazek
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Opel/Corsa/7258" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zgubek
Weteran
Kontakt:

Post autor: zgubek »

Zajebista, ciekawe jakby B tak zrobic jakby to sie prezentowalo?
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

dzwi do gory w corsie b ? chyba kiepski pomysl ....
fabryk
Nowy
Kontakt:

arts pisze:dzwi do gory w corsie b ? chyba kiepski pomysl ....
fajnie by wygladaly tak pod katem otwierane!

pozdr
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Corsa A ma ta przewage ze ma proste slupki!
Obrazek
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

RESPECT :) Jak bedzie gotowa to chyba nikt nie wątpi, że bedzie to najladniejsza klubowa Corsiawka w całej Polsce. No i chyba trzeba bedzie przyznac Juholowi klubowe odznaczenie za tak "wywalony w kosmos samochód" (w dobrym znaczeniu oczywiście) i podnieść rangę do reprezentanta klubu. Co na to zarząd CTM'u?

scotty :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Popieram Scottiego,mysle ze Juhol bardzo udziela sie w klubie-zalatwia zawieszenie klubowiczom,zrobil super strzale,ale oczywiscie ostatnie slowo nalezy do Prezesory :-D :lol:
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Eee... nie ma o czym mowic! Kazdy stara sie pomoc jak moze! Ja nic w zamian nie oczekuje :D
Obrazek
_KWAS_
Świeżak
Kontakt:

Post autor: _KWAS_ »

całkiem ciekawie.
dla mnie bomba :o)
RESPECT
183zibi
Świeżak
Kontakt:

Post autor: 183zibi »

no panowie ta corsiawka sprawia że serducho szybciej bije :)22 szaleństwo ale o to chodzi przecie corsiawka ze stronki prezesa jest super zajrzyjta pozdrowienia klubowiczów :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”