kolektor supersprint wyladowal:)
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
osman14
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
kolektor supersprint wyladowal:)
jak w temacie mam juz co cacko jak zamontuje siem pochwalic

X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
-
osman14
- Swój
- Kontakt:
wlasnie wrocilem do domu po ostatecznych probach drogowych przed zalozeniem kolektora jutro jak tylko moj mechanik bedzie mial czas zakladamy i w niedziele kolejne proby drogowe
mam nadzieje ze sie cos polepszy tak apropo wyprodukowany w 99 roku wiec sie chyba nie postarzal

mam nadzieje ze sie cos polepszy tak apropo wyprodukowany w 99 roku wiec sie chyba nie postarzal
-
osman14
- Swój
- Kontakt:
szczerze mowiac mam nadzieje ze mi sie polepszy troche 3 bieg bo 1 i 2 mam bardzo silne i nawet ostatnio astre 2.0 16 v na 1 i 2 pogonilem ale jak 3 wrzucil to jakbym u siebie heble wcisnal :0 :0 :0 widze ze 3 bieg to juz brak mocy
niestety to tylko 1.4 16v

-
osman14
- Swój
- Kontakt:
w sumie wynioslo mnie wszystko kolo 1000-1100 zl
wiem ze w sklepie kosztuje prawie 390 euro
no i najwazniejsze koli juz jezdzi moje pierwsze wrazenia :
chyba bnie jest zle bo tak jak wspominalem wczesniej 1i 2 to bardzo silne biegi u mnie ale 3 juz troche sie mulila i mysle ze jest lepiej jak wzucam wyzszy bieg .......
narazie nie robilem prob porownawczych z innym samochodem ale dzis wieczorkiem zrobie lub jutro rano i wtedy powiem wszystko bardziej obrazowo
dolozylem tylko kolektor wiec pewnie rewelacji nie mam sie co spodziewac ale jestem dobrej mysli w koncu to nie turbo

wiem ze w sklepie kosztuje prawie 390 euro
no i najwazniejsze koli juz jezdzi moje pierwsze wrazenia :
chyba bnie jest zle bo tak jak wspominalem wczesniej 1i 2 to bardzo silne biegi u mnie ale 3 juz troche sie mulila i mysle ze jest lepiej jak wzucam wyzszy bieg .......
narazie nie robilem prob porownawczych z innym samochodem ale dzis wieczorkiem zrobie lub jutro rano i wtedy powiem wszystko bardziej obrazowo
dolozylem tylko kolektor wiec pewnie rewelacji nie mam sie co spodziewac ale jestem dobrej mysli w koncu to nie turbo
-
osman14
- Swój
- Kontakt:
wrazenia bardzo pozytywne jak wczesniej wspominalem ze kolega astra 2.0 115 km mnie doganial na 3 biegu tak po zalozeniu tego cacka nie moze mnie dogonic:) moze to nie jest oszalamiajacy efekt ale dla mnie super i jestem zadowolony
pozdrawiam
pozdrawiam
-
MARCIN--Ibiza
- Świeżak
- Kontakt:
no OSMAN kolektorek lux wygląda i lux działa, trzeba do Asterki tez podpiąć jak się trafi.
Dla ciekawostek dodam ze Corsa mi z samego startu zrobila odjazd o chyba 2 dlugosci, troche ciezko cos takiego nadrobic do drugiego biegu
, na moich kolach ciezko wystartowac i rozbujac taką krowe
trzeba zalozyc 205/50/15 i powinno sie polepszyć!!!!
Dla ciekawostek dodam ze Corsa mi z samego startu zrobila odjazd o chyba 2 dlugosci, troche ciezko cos takiego nadrobic do drugiego biegu
trzeba zalozyc 205/50/15 i powinno sie polepszyć!!!!
-
Feliks
- Nowy
No to ja mam takie pytanko czy teoretycznie jakbys teraz zalozyl sportowe walki +glowica to przypadkiem nie trzeba by bylo robic tego wydechu od nowa?? Bo jak rozumiem supersprint robi uklady wydechowe do seryjnych silnikow i w takim wypadku pozostaje tylko zrobienie wydechu w jakies Polskiej firmie ktory bedzie dopasowany do naszych przerobek.
Jak sie myle niech mnie ktos poprawi
Jak sie myle niech mnie ktos poprawi
-
osman14
- Swój
- Kontakt:
raczej nie dlatego ze srednica wydechu zostala zwiekszona i oproznianie cylindrow jest teraz lepiej niz dobre wiec nastepne modyfikacje wytrzyna napewno .....
moj kolektor pasuje do 1.6 16v gsi i tlumik koncowy takze a tam moc to 106 koni wiec juz o 16 wiecej niz u mnie a wydechy niczym sie nie roznia
podsumowujac mysle ze spokojnie do 130-140 koni wytrzyma ale za chwilke zadzwonie do P. Choinackiego i powiem co On o tym mysli
moj kolektor pasuje do 1.6 16v gsi i tlumik koncowy takze a tam moc to 106 koni wiec juz o 16 wiecej niz u mnie a wydechy niczym sie nie roznia
podsumowujac mysle ze spokojnie do 130-140 koni wytrzyma ale za chwilke zadzwonie do P. Choinackiego i powiem co On o tym mysli
-
osman14
- Swój
- Kontakt:
Feliks juz wiem napewno wiec rozwieje twoje watpliwosci niestety nie masz racji wydech bedzie dobry nawet po bardzo doraznych zmianach ( o turbo nie mowie)
czyli wszystko co napisalem wczesniej to chyba dobrze bo trzebaby bylo wszystko od nowa robic i sie z kasy splukiwac a tak jest zrobione raz idobrze

-
Feliks
- Nowy
Hmmm a ja czytalem gdzies o zjawiskach falowych i np. po zalozeniu sportowego walka moze dojsc do zaklucenia przeplywu spalin i dlatego miedzy innymi przy projektowaniu ukladow wydechowych bierze sie go pod uwage. Wiec jak to jest supersprint nie bierze tego pod uwage a mimo to uklad nadal jest dobry
?