Filtr stożkowy
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
imho 165 sa juz zdeka za waskie a 195 ciut za szerokie... sam startuje na 175 i mysle ze jest to rozsadna szerokosc... nie ma utraty mocy jak na 195, a sa ciut lepsze przy starcie niz 165...
swoja droga... fajnie ten stozek u Ciebie zadzialal. przekonuje mnie to! moc maksymalna podniosla sie przy tych samych obrotach... bardzo milo... bardzo...
osman, moze wykonasz kopie takiego dolotu u mnie
swoja droga... fajnie ten stozek u Ciebie zadzialal. przekonuje mnie to! moc maksymalna podniosla sie przy tych samych obrotach... bardzo milo... bardzo...
osman, moze wykonasz kopie takiego dolotu u mnie

c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Swój
- Kontakt:
ok nie ma sprawy
tak dla ciekawostki powiem ze kiedys wyjolem reflektror i zalozylem te rure do stozka idealnie prosto tak ze nawet powietrze bylo wtlaczane i
wielka kupaaa gorzej wiec nie wiem czemy niektorzy w modlinie wyjmuja lampy i mysle ze to lepiej moze to nie dziala tylko w corsach :0 :0

tak dla ciekawostki powiem ze kiedys wyjolem reflektror i zalozylem te rure do stozka idealnie prosto tak ze nawet powietrze bylo wtlaczane i
wielka kupaaa gorzej wiec nie wiem czemy niektorzy w modlinie wyjmuja lampy i mysle ze to lepiej moze to nie dziala tylko w corsach :0 :0

X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
nie ma przemysle tylko wjezdzasz na rolki gdzies i badamy, badamy
jak da mocy i momentu to robimy, jak nie da to nie robimy. masz luzniejszy wydech, imho stozek, ale tylko w polaczeniu z doprowadzeniem zimnego powietrza (szczegolnie w silniku o tak napietym bilansie cieplnym) powinien cos dobrego wniesc u ciebie.

jak da mocy i momentu to robimy, jak nie da to nie robimy. masz luzniejszy wydech, imho stozek, ale tylko w polaczeniu z doprowadzeniem zimnego powietrza (szczegolnie w silniku o tak napietym bilansie cieplnym) powinien cos dobrego wniesc u ciebie.

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
co racja to racja - hamownia prawde powie... ale musze oszczednie sie liczyc z pieniadzem ktorego nie mam i nie za bardzo mi sie usmiecha kupic stozek tylko po to by go stestowac!markos pisze:nie ma przemysle tylko wjezdzasz na rolki gdzies i badamy, badamy![]()

poki co u mnie problemem bylo to, ze dostawal az nadto powietrza na gornych obrotach i nie mozna bylo juz mu podac dodatkowego paliwa, ale problem juz jest rozwiazany... uni wszak moze sterowac dodatkowym wtryskiwaczem, wiec bede mial mpi+ bo cylindrow cztery a wtryskow bedzie 5

c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Swój
- Kontakt:
co racja to racja - hamownia prawde powie... ale musze oszczednie sie liczyc z pieniadzem ktorego nie mam i nie za bardzo mi sie usmiecha kupic stozek tylko po to by go stestowac
chyba ze osman kopsnie mi stozka do testow... co osman?
nie ma problema

nie ma problema
- !markos
- M A S T E R
a to fajny mod calkiem..wow pisze:taki maly mod polegajacy na zastapieniu wszystkich gumowych zebrowanych rurek rurkami silikonowymi lub aluminiowymi...
widze, ze fakt posiadania uni generuje nowe pomysly z szybkoscia swiatla

a moze taki dolocik, hmm?

ta, ja wiem, ze to jakis 16v small block.. ale i tak mi sie podoba bardzo..

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
zajebiscieosman14 pisze:nie ma problema

wlasnie o takiej sympatycznej samco rurce myslalem!markos pisze:a to fajny mod calkiem..wow pisze:taki maly mod polegajacy na zastapieniu wszystkich gumowych zebrowanych rurek rurkami silikonowymi lub aluminiowymi...

urzadzenie ma troche mozliwosci... przy okazji shift light sobie zrobie i procedure startowa!markos pisze:widze, ze fakt posiadania uni generuje nowe pomysly z szybkoscia swiatla

no ba! fajny samochod!!! ale do mnie nie robia takiego rurowego dolotu... za to do Ciebie!markos pisze:a moze taki dolocik, hmm?![]()
ta, ja wiem, ze to jakis 16v small block.. ale i tak mi sie podoba bardzo..

c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Weteran
- Kontakt:
wiec u mnie wyjecie reflektora daje srednio 1KM i 2Nmosman14 pisze:ok nie ma sprawy![]()
wielka kupaaa gorzej wiec nie wiem czemy niektorzy w modlinie wyjmuja lampy i mysle ze to lepiej moze to nie dziala tylko w corsach :0 :0![]()

c20mboT
- !markos
- M A S T E R
takie cos czyli o czym konkretnie mowimy?Budzio pisze:czy u mnie w x14sz takie cos sie sprawdzi
nie spodziewaj sie po wymianie dolotu i wydechu (kompletnego) wzrostu mocy i momentu o wiecej niz 10%. jesli uzyskasz wiecej to bedziesz mogl tu wpisac i mnie obalic, co nie ukrywam bardzo by mnie ucieszylo, ze ktos po wymianie tych 2 elemntow dostal wiecej niz 10%..
niektorzy (jak wow zapewne dobrze pamieta

-
- Swój
- Kontakt:
racja zrobilem wydech i dolot
tzn mozna tak powiedziec i uzyskalem okolo 10-11% przyrostu i poprawa jest zajebista jak kiedys kolega obchodzil mnie dookola asterka 2.0 8 v teraz ja go obchodze :0 :0
wiec nie ma sie co oszukiwac ale niestety wiecej nie bedzie po wiecej trzeba juz w silnik zagladac.

- !markos
- M A S T E R
94PS/123Nm to chyba nieco mniej, hmm? poprawa jest napewno odczuwalna, ale liczby nie klamia.. nie to, zebym byl zlosliwy, ale liczmy wszystko jak nalezy.osman14 pisze:uzyskalem okolo 10-11% przyrostu
jesli juz tak dokladnie liczymy - poprawa w twoim silniku wynosi w stosunku do niezmeczonej serii, za ktora mozna przyjac moja corse odpowiednio: 7% mocy i jakies 3% momentu.. dobrze licze? czy mam jakis zle wykres pod reka? jesli tak - prosze mnie poprawic

-
- Swój
- Kontakt:
niestety nie mierzylem i to byl blad ...........
moze i troche opadl z sil bo kobita nim jezdzila
al jeszcz enie jest tak zle p Choinacki powiedzial ze byla u niego vectra swierzutka 2.5 V6 i zamiast 170 km serii miala 156 km albo bardzo podobnie :0 :0 :0
to dopiero jaja
honor przyjety
racja ciesz sie bo twoja baza jest super .........

moze i troche opadl z sil bo kobita nim jezdzila

to dopiero jaja

honor przyjety

racja ciesz sie bo twoja baza jest super .........

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
right! i nie nalezy zapominac ze dobre elementy - dobra firma - droga firma... moja sugestia to w 8v glowica do roboty i to jest spokoj sumienia... a nie kombinacje ktore nie wiadomo ile dadza... zwlaszcza jesli nie cisnie nas pieniadz w kieszeni.!markos pisze:nie spodziewaj sie po wymianie dolotu i wydechu (kompletnego) wzrostu mocy i momentu o wiecej niz 10%. jesli uzyskasz wiecej to bedziesz mogl tu wpisac i mnie obalic, co nie ukrywam bardzo by mnie ucieszylo, ze ktos po wymianie tych 2 elemntow dostal wiecej niz 10%..
tia... pamietam... sorry gregory!markos pisze:niektorzy (jak wow zapewne dobrze pamieta) twierdza, ze po wymianie samego kolektora zyskuje sie 20-25% mocy.. szkoda, ze teorie ta mozna wierzyc meidzy bajki.. szczegolnie, ze mowa byla o kolektorze 4-2-1 czyli dzialajacym w najszerszym zakresie obrotow.

c20rsa, czlowieku meeen!