Filtr stożkowy
- scotty
- Swój
- Imię: Sebastian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Praktycznie kazdy uniwersalny z adapterami, ale nie mysl ze bedziesz po nim widzial wzrost mocy. Jeżeli masz kaskę to zainwestuj w markowy produkt i dobrze go zabuduj i doprowadz powietrze. Tak zabudowany filtr moze da ci na maxa 2 km ale nie zawsze. za to bedziesz go napewno slyszal jak gwizdze. Pozdrawiam
Scotty
Scotty

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
stozek ma male szanse na zwiekszenie mocy. jesli, to 1, max. 2HP. napewno bedzie glosniej jak slusznie zauwazyl scotty. zmodyfikowany dolot da zauwazalny efekt w polaczeniu z odetkanym wydechem, nie mowimy tu o jakims tanim tlumiku koncowym, tylko o porzadnym wydechu w calosci.
jesli zakladac to chyba tylko kingdragona. w wiekszosci badan na hamowniach to wlasnie na tych filtrach zauwazalne sa jakies przyrosty mocy.
no i KONIECZNIE doplyw zimnego powietrza z zewnatrz, bo jak zacznie sobie ssac z komory silnika to go zamulisz zupelnie. mozesz tez zrobic patent z filtrem polegajacy na montazu stozka w oryginalnej puszcze na filtr powietrza. to jest dobre rozwiazanie, bo pozwalasz zassac silnikowi wiecej powietrza, a zachowujesz oryginalna pojemnosc ukladu.
jesli zakladac to chyba tylko kingdragona. w wiekszosci badan na hamowniach to wlasnie na tych filtrach zauwazalne sa jakies przyrosty mocy.
no i KONIECZNIE doplyw zimnego powietrza z zewnatrz, bo jak zacznie sobie ssac z komory silnika to go zamulisz zupelnie. mozesz tez zrobic patent z filtrem polegajacy na montazu stozka w oryginalnej puszcze na filtr powietrza. to jest dobre rozwiazanie, bo pozwalasz zassac silnikowi wiecej powietrza, a zachowujesz oryginalna pojemnosc ukladu.

-
- Swój
- Kontakt:
racja jesli stozek to tylko z dolotem zimnego powietrza -----
u mnie sie akurat to sprawdzilo bo mam wydech przelotowy od poczatku do konca i na hamowni pokazalo + 3 km i +3 Nm
ale dzieje sie tak tylko przy dobrym wydechu
jesli ktos ma jakies problemu z zamontowaniem moge strzelic fotke i pokazac jak jest u mnie
pozdrawiam
u mnie sie akurat to sprawdzilo bo mam wydech przelotowy od poczatku do konca i na hamowni pokazalo + 3 km i +3 Nm

ale dzieje sie tak tylko przy dobrym wydechu
jesli ktos ma jakies problemu z zamontowaniem moge strzelic fotke i pokazac jak jest u mnie
pozdrawiam
X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
-
- Swój
- Kontakt:
informacji na ten temat duzo nie znajdziesz bo stozek z tym pudelku trzeba poprostu spasowac zalezy to wszystko od tego jak duzy bedzie sam stozek jak sie zmiesci spasowac sie da jasli lubisz kombonacje alpejskie poradzisz sobie napewno
pozdrawiam

pozdrawiam
X14XE MANTZEL its not enough
- scotty
- Swój
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
NIe odrazu tak brutalnie za darmo ci to wysle. Przepraszam ale nie mam za wiele czasu na wysylanie tych paczek, poniewaz nie zajmuje sie sprzedaza spoilerów w polsce, a dla Was robie to grzecznosciowo i wydaje mi sie ze za nieduze pieniadze zreszta kilka osob juz o tym wie. Jeszcze raz przepraszam.
Scotty
Scotty

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
pozwole sobie zamiescic wykres z badania na hamowni corsy osmana - porownanie wkladki k&n w seryjnej puszce filtra i krotkiego dolotu na stozku z doprowadzeniem zimnego powietrza. budzio mozesz porownac wyniki w samochodzie z dlubanym wydechem. osman uzupelnij informacje o to jaki to stozek, bo ja nie mam pojecia
============================================================================================================

============================================================================================================

- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym

STOP Ciotom Drogowym
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
To nie jest Corsa pooh'a, on tylko fotki zamieścił. GUMIS - wstydGUMIS pisze: takie małe pytanko a co sie dzieje jak wjedzasz w kałuze
zasysa wode cyberpoohu ????

była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
-
- Świeżak
- Kontakt:
Namawiajcie OSMANA zeby wzial udzial w Modlinie bo chłopaczyna łoi wszystkie fury do 130km/h
corsa zamiata jak na taka moc i jedyneczke ma kosmos!!!!!

Ostatnio zmieniony 28 lip 2003, o 22:50 przez MARCIN--Ibiza, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- Kontakt:
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
a ja wczoraj moja padaka merolka C 200 CDI zjadlem 

Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
STOP Ciotom Drogowym

STOP Ciotom Drogowym
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
zapraszam osmana do modlina. skoro jest taki szybki to moze uda sie wreszcie jakiejs corsie wskoczyc wyzej niz na 5 pozycje w klasyfikacji... a i ja chetnie sie poscigam...MARCIN--Ibiza pisze:Namawiajcie OSMANA zeby wzial udzial w Modlinie bo chłopaczyna łoi wszystkie fury do 130km/h![]()
c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Świeżak
- Kontakt: