taaaak... jak ja Was lubie... sami maniacy seryjnych silnikow nagle!markos pisze:powstanie wtedy bardzo seryjna corsa 2.0 turbo do calkiem spokojnej jazdy po miescieREN pisze:seryjne 2.0 z seryjna turbinka bedzie spoko![]()
![]()
ja jesli w ogole dorobie sie dwulitrowego silnika, to raczej (z zalozenia) pozostawie go bez zmian (ew. gt chojnacki i wydech), a napisik 1.4 16v zostawie tak dla niepoznaki jak ktos sie kiedys bedzie chcial poscigac, bo to tylko seryjne 1.4
modyfikacje - niekonczaca sie historia...
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
ba! to, ze jest z astry opc to ja wiem... ale az sie boje pomyslec ile on moglby kosztowac, a zakup tegoz to chyba tylko w asoGUMIS2000 pisze:WOW silnik X20XER to ten ktury montowany jest w astrze 2 OPC
mam 2 litry i rowno 160 koni od x20xe ruzni sie ponoc
tylko walkami i katalizatorem
wiem ze to unikat jeszcze wiekszy niz moje wysnione c20let
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
Ren, chyba znamy te stronke...Art's pisze:http://www.mathijssentechnics.nl
c20rsa, czlowieku meeen!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
po twojej wypowiedzi przypominam sobie osobę z wrocka, która też zmieniała wałekArt's pisze:Witam ponownie już nie jako Art's
Co do mojej maszynki to corsa evo 2 (czytaj B) potwór na którego trzeba uważać silnik ma oznaczenie c12nz ale po małych modyfikacjach które podsunął kiedyś Adam XXL buja się całkiem podobnie jak 1.0 12v
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Skoro jest to c12nz to prosze o szczegółowy opis (wałek, koszt, itd)Art's pisze:Witam ponownie już nie jako Art's
Co do mojej maszynki to corsa evo 2 (czytaj B) potwór na którego trzeba uważać silnik ma oznaczenie c12nz ale po małych modyfikacjach które podsunął kiedyś Adam XXL buja się całkiem podobnie jak 1.0 12v

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
O ile pamiętam, było to zrobione przy okazji remontu silnika, wałek był dobrany jak u mnie (na podstawie moich eksperymentówkristo pisze: Skoro jest to c12nz to prosze o szczegółowy opis (wałek, koszt, itd)
Ostatnio zmieniony 20 sie 2003, o 11:40 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Czyli wszystko jest identycznie zrobione jak u Ciebie. Ale z tego co pamiętam, Ty jeszcze eksperymentowałeś z wyprzedzeniem zapłonu przez rozwiercenie, czy Art's też to robił??AdamXXL pisze:O ile pamiętam, było to zrobione przy okazji remontu silnika, wałek był dobrany jak u mnie (na podstawie moich eksperymentówkristo pisze: Skoro jest to c12nz to prosze o szczegółowy opis (wałek, koszt, itd)).

-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
wow pisze:ba! to, ze jest z astry opc to ja wiem... ale az sie boje pomyslec ile on moglby kosztowac, a zakup tegoz to chyba tylko w asoGUMIS2000 pisze:WOW silnik X20XER to ten ktury montowany jest w astrze 2 OPC
mam 2 litry i rowno 160 koni od x20xe ruzni sie ponoc
tylko walkami i katalizatorem
wiem ze to unikat jeszcze wiekszy niz moje wysnione c20let
pytasz masz
Astra OPC Motor x20xer 33Tkm 18.08.2003 - 22:05
Wie gesagt, x20xer Astra OPC Motor, 33Tkm, Nachweisbar, ohne Getriebe, aber sonst komplett (inkl. Fächerkrümmer, fast Neue Kupplung,etc.) Vehandlungsbasis: 3000Euro, verhandelt wird damm vor Ort. Motor steht in Mirow, 20 Km Südlich von Schwerin,direkt an der A24 (Mecklenburg Vorpommern) Kontakt einfach über: Fizi@16v-syndicate.de oder 0172-3832612
PLZ: 19079
Martin (0172-3832612) Homepage Bild
a jak chcesz z aso to ci powiem ze 21 tys ale chyba bez wiazki ?
milej zabawy