modyfikacje - niekonczaca sie historia...
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
tia... dlaczego jest tak, ze jak juz sobie mysle ze to juz koniec, ze w zasadzie nic wiecej nie moge wymyslic i nie chce juz i szkoda kasy i dlaczego znow to robic i ze sa inne potrzeby i ze w koncu moze kupie sobie jakis mebel, albo nowe narty, albo cos innego... dlaczego wlasnie wtedy w glowie rodzi mi sie kolejny pomysl?
czy naprawde to jest choroba nieuleczalna?
no wiec... donosze... bede sprzedawal silnik.
postanowilem zrealizowac w tym roku projekt 2.0... dlatego skoncze silnik tak aby wszystko bylo super, tzn. dopracuje kwestie dolotu, ustawienia walka oraz oprogramowania, nastepnie wystartuje w modlinie we wrzesniu. a potem... byc moze ktos z Was bedzie zainteresowany silnikiem lub jego poszczegolnymi komponentami (kompletne mpi, walek, regulowane kolo rozrzadu, rurowy kolektor wydechowy, komputer z revs limiterem na 7600 rpm, unichip)... odpowiedni post znajdzie sie oczywiscie w gieldzie... tym niemniej jesli ktos widzi cos dla siebie, zapraszam do rezerwowania...
bosz... jaki ja jestem gupi!
no wiec... donosze... bede sprzedawal silnik.
postanowilem zrealizowac w tym roku projekt 2.0... dlatego skoncze silnik tak aby wszystko bylo super, tzn. dopracuje kwestie dolotu, ustawienia walka oraz oprogramowania, nastepnie wystartuje w modlinie we wrzesniu. a potem... byc moze ktos z Was bedzie zainteresowany silnikiem lub jego poszczegolnymi komponentami (kompletne mpi, walek, regulowane kolo rozrzadu, rurowy kolektor wydechowy, komputer z revs limiterem na 7600 rpm, unichip)... odpowiedni post znajdzie sie oczywiscie w gieldzie... tym niemniej jesli ktos widzi cos dla siebie, zapraszam do rezerwowania...
bosz... jaki ja jestem gupi!
c20rsa, czlowieku meeen!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Re: modyfikacje - niekonczaca sie historia...
wow pisze:tia... dlaczego jest tak, ze jak juz sobie mysle ze to juz koniec, ze w zasadzie nic wiecej nie moge wymyslic i nie chce juz i szkoda kasy i dlaczego znow to robic i ze sa inne potrzeby i ze w koncu moze kupie sobie jakis mebel, albo nowe narty, albo cos innego... dlaczego wlasnie wtedy w glowie rodzi mi sie kolejny pomysl?
PS. na jaki silnik 2.0 teraz padło
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
x20xev na 100%AdamXXL pisze:PS. na jaki silnik 2.0 teraz padło
c20rsa, czlowieku meeen!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
ok 130-pare kucy... ale nie wierze że to koniec! co jeszcze chcesz z nim zrobić .. także turbo??wow pisze:x20xev na 100%AdamXXL pisze:PS. na jaki silnik 2.0 teraz padło
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
hehe, a mowilem ci
nie tylko ja mysle ze na seryjnym sie nie skonczy 
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
dokladnie 136. na razie obstaje przy opcji, ze nic nie bede przy nim robil... juz pojezdzilem troche nieseryjnym silnikiem i teraz jak nikt inny pragne serii... seryjnego 2.0 i jezdzic nim, jezdzic, jezdzic...AdamXXL pisze:ok 130-pare kucy... ale nie wierze że to koniec! co jeszcze chcesz z nim zrobić .. także turbo??
aaa tam... chcialo mi sie modyfikowac 1.4 to robilem tokristo pisze:A nielepiej było od razu tak postąpić? Tyle nerwów, sił, nie mówiąc już o kasie utopionej w to. tak czy owak życzę powodzenia
c20rsa, czlowieku meeen!
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Taaaa .. a świstak siedzi i zawija sreberka.wow pisze: na razie obstaje przy opcji, ze nic nie bede przy nim robil... juz pojezdzilem troche nieseryjnym silnikiem i teraz jak nikt inny pragne serii... seryjnego 2.0 i jezdzic nim, jezdzic, jezdzic...![]()
Jak już silnik będzie nowy, to sprawdzisz co inni z nim robili ... tak z ciekawości ... a jak zaczniesz zastanawiać się -> TO JUŻ PO TOBIE. Zrobiłeś jeden zrobisz i drugi
to Twoje słowa
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
tia, tez tak myslalem i co z tego wyszlo? jeszcze nie byl 2.0 wsadzony ja juz kombinowalem turbine!wow pisze:dokladnie 136. na razie obstaje przy opcji, ze nic nie bede przy nim robil... juz pojezdzilem troche nieseryjnym silnikiem i teraz jak nikt inny pragne serii... seryjnego 2.0 i jezdzic nim, jezdzic, jezdzic...![]()
c20mboT
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
podobnie tu.. powoli zaczynam planowanie wydatkow..wow pisze:x20xev na 100%
czy wstepnie ktos ma ochote na serie x14xe z gratami?

-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
WOWwow pisze:
x20xev na 100%
dlaczego wlasnie ten ???
przeciez jest x20xer ima 160 kucy na wyjsciu
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Mój podpis jest nadal aktualny- tylko trzeba dobrze czytać.!markos pisze:podobnie tu.. powoli zaczynam planowanie wydatkow..wow pisze:x20xev na 100%
czy wstepnie ktos ma ochote na serie x14xe z gratami?
Chociać po tych rajdach w Warszawie to troche boje się o stan tego silniczka, ale jak cena będzie rozsądna to czemu nie.

- !markos
- M A S T E R
silnik jest idealny. pomiar na hamowni jednoznacznie stwierdza, ze nie jest zmeczony. poza tym zaden silnik nie lubi jak go oszczedzac. przebieg? chwilowo 53000. do momentu skombinowania x20xev minie pewnie troche czasu, jesli bedziesz zainteresowany to ustalimy jakas rozsadna cene bazujaca na cenach u sasiadow za zachodnia granica.kristo pisze:po tych rajdach w Warszawie to troche boje się o stan tego silniczka, ale jak cena będzie rozsądna to czemu nie

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
prawdopodobnie kit udaloby sie ominac w przypadku tego silnika (tak twierdza niektorzy), ale nie wiem czy bede chcial... dorabianie i robienie prototypu ze swojego samochodu - niespecjalnie mnie to przekonujeAdamXXL pisze:teraz podstawowe pytanie Kit czy cóś innego??
bo takich zjarow jak Ty to ze swieca szukacREN pisze:jeszcze nie byl 2.0 wsadzony ja juz kombinowalem turbine!
opisy mialem zrobic, fotki owszem w bardzo nieposegregowanej formie ale mam... pytaj, co chcialbys wiedziec... zawsze odpowiadam zgodnie z moja najlepsza wiedzaFeliks pisze:Wow kiedys pisales ze masz jakies fotki i chyba opisy niektórych modow ktore zrobiles moze wrzucilbys to tutaj albo albo jakos do mnie bo zalezalo by mi na tym w koncu po co blądzic skoro ty przetarles juz szlak
dlatego ze x20xev byl ladowany prawie do wszystkiego co ma znaczek opla a i do wielu autek spod znaczka daewoo. dlatego, ze jest to silnik dopracowany, popularny a moc wystarcza do napedzenia omegi, wiec moja corsa da rade z tym silnikiem - samochod nie bedzie autem na modlin, to bedzie autko dla mnie... x20xer - gdzie to znalezc?GUMIS2000 pisze:przeciez jest x20xer ima 160 kucy na wyjsciu
!markos pisze:jesli bedziesz zainteresowany to ustalimy jakas rozsadna cene bazujaca na cenach u sasiadow za zachodnia granica.
c20rsa, czlowieku meeen!
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
No WOWik - fajna sprawa ... moje życiowe motto to "...szkoda to umierać..." więc puki Cię to jara i Cię stać to idź w to. 2.0 - zajebista sprawa - sam bym chciał taki rarytasik ale na razie to na co innego wydałem a najgorsze jest to że myślałem że się pochwale Wam w Kielcach i specjalnie nic o tym nie mówiłem ale nic z tego. Termin się przedłużył i lipa. Przyjade bez Blacky ... na piechote.
A w to że na wsadzeniu 2.0 się u Ciebie skończy to za bardzo w to nie wierze
- to jest po prostu awykonalne i Ty dobrze o tym wiesz tylko sam się oszukujesz
.
A w to że na wsadzeniu 2.0 się u Ciebie skończy to za bardzo w to nie wierze
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
co fakt, to fakt - Twoj samochod na codzien jest wporzo! ale wiesz... bylby to w pewnym sensie downgrade, a jak isc to do przodu... jezdzic seria, ale niech bedzie ona szybka... zreszta tak swoja droga to moze masz racje... moze powinienem wziac Twoj silnik i nastawic sie juz totalnie na jazde po prostu... :?!markos pisze:chcesz to ja mam doskonaly silnik do jazdy na codzien, dam ci znizke![]()
dobry, corsa tez jakos jezdzi, na modlinie loja mi dupe, ale co tam
poza tym - mam rozterki, sporo w ten swoj silnik wlozylem roznych pomyslow i naprawde to jest porzadny tuning. kiedys jak pytalem co zrobic przy autku to mowili mi np. glowice... ja na to ok... a teraz pytam co zrobic przy autku? a ludzie... glowice... zrobiona... to walek dobry... zrobiony... wydech wraz z kolektorem... zrobiony... elektronika... zrobiona... itp. to naprawde dobrze robiony silnik. ale niewazne... w calosci lub w czesciach niech cieszy innych...
nad Twoja propozycja pomysle
hehehe... wszyscy wierzycie we mnie widzesierak pisze:A w to że na wsadzeniu 2.0 się u Ciebie skończy to za bardzo w to nie wierze - to jest po prostu awykonalne i Ty dobrze o tym wiesz tylko sam się oszukujesz .
c20rsa, czlowieku meeen!
- !markos
- M A S T E R
powstanie wtedy bardzo seryjna corsa 2.0 turbo do calkiem spokojnej jazdy po miescieREN pisze:seryjne 2.0 z seryjna turbinka bedzie spoko![]()
ja jesli w ogole dorobie sie dwulitrowego silnika, to raczej (z zalozenia) pozostawie go bez zmian (ew. gt chojnacki i wydech), a napisik 1.4 16v zostawie tak dla niepoznaki jak ktos sie kiedys bedzie chcial poscigac, bo to tylko seryjne 1.4

-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
o tym maze dniami i nocami .............!markos pisze: powstanie wtedy bardzo seryjna corsa 2.0 turbo do calkiem spokojnej jazdy po miescie![]()
w srodku zajebogo na zewnacz zwykla furgonetka ..........
P.S.
WOW silnik X20XER to ten ktury montowany jest w astrze 2 OPC
mam 2 litry i rowno 160 koni od x20xe ruzni sie ponoc
tylko walkami i katalizatorem
wiem ze to unikat jeszcze wiekszy niz moje wysnione c20let