modyfikacje - niekonczaca sie historia...

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: wow »

tia... dlaczego jest tak, ze jak juz sobie mysle ze to juz koniec, ze w zasadzie nic wiecej nie moge wymyslic i nie chce juz i szkoda kasy i dlaczego znow to robic i ze sa inne potrzeby i ze w koncu moze kupie sobie jakis mebel, albo nowe narty, albo cos innego... dlaczego wlasnie wtedy w glowie rodzi mi sie kolejny pomysl?

czy naprawde to jest choroba nieuleczalna?

no wiec... donosze... bede sprzedawal silnik.

postanowilem zrealizowac w tym roku projekt 2.0... dlatego skoncze silnik tak aby wszystko bylo super, tzn. dopracuje kwestie dolotu, ustawienia walka oraz oprogramowania, nastepnie wystartuje w modlinie we wrzesniu. a potem... byc moze ktos z Was bedzie zainteresowany silnikiem lub jego poszczegolnymi komponentami (kompletne mpi, walek, regulowane kolo rozrzadu, rurowy kolektor wydechowy, komputer z revs limiterem na 7600 rpm, unichip)... odpowiedni post znajdzie sie oczywiscie w gieldzie... tym niemniej jesli ktos widzi cos dla siebie, zapraszam do rezerwowania...

bosz... jaki ja jestem gupi!
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Re: modyfikacje - niekonczaca sie historia...

Post autor: AdamXXL »

wow pisze:tia... dlaczego jest tak, ze jak juz sobie mysle ze to juz koniec, ze w zasadzie nic wiecej nie moge wymyslic i nie chce juz i szkoda kasy i dlaczego znow to robic i ze sa inne potrzeby i ze w koncu moze kupie sobie jakis mebel, albo nowe narty, albo cos innego... dlaczego wlasnie wtedy w glowie rodzi mi sie kolejny pomysl?

czy naprawde to jest choroba nieuleczalna?
:grin: :grin: skąd ja to znam... :-P :-P obawiam się, że to nieuleczalne. Skoro wiesz, że możesz coś poprawić to nie spoczniesz dopuki tego nie zrobisz
PS. na jaki silnik 2.0 teraz padło
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

AdamXXL pisze:PS. na jaki silnik 2.0 teraz padło
x20xev na 100%
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

wow pisze:
AdamXXL pisze:PS. na jaki silnik 2.0 teraz padło
x20xev na 100%
ok 130-pare kucy... ale nie wierze że to koniec! co jeszcze chcesz z nim zrobić .. także turbo??
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

hehe, a mowilem ci :P nie tylko ja mysle ze na seryjnym sie nie skonczy :P
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

A nielepiej było od razu tak postąpić? Tyle nerwów, sił, nie mówiąc już o kasie utopionej w to. tak czy owak życzę powodzenia :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

AdamXXL pisze:ok 130-pare kucy... ale nie wierze że to koniec! co jeszcze chcesz z nim zrobić .. także turbo??
dokladnie 136. na razie obstaje przy opcji, ze nic nie bede przy nim robil... juz pojezdzilem troche nieseryjnym silnikiem i teraz jak nikt inny pragne serii... seryjnego 2.0 i jezdzic nim, jezdzic, jezdzic... :)
kristo pisze:A nielepiej było od razu tak postąpić? Tyle nerwów, sił, nie mówiąc już o kasie utopionej w to. tak czy owak życzę powodzenia
aaa tam... chcialo mi sie modyfikowac 1.4 to robilem to :) teraz chce wsadzic 2.0 to wsadze... traktuje to w kategoriach hobby, zabawy, aby dzieciakowi miec potem co opowiadac ;) jest tyle roznych drog ktorymi mozna isc... kazdy robi to na co ma ochote... a kaski moze ciut sie uda odzyskac ;)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

wow pisze: na razie obstaje przy opcji, ze nic nie bede przy nim robil... juz pojezdzilem troche nieseryjnym silnikiem i teraz jak nikt inny pragne serii... seryjnego 2.0 i jezdzic nim, jezdzic, jezdzic... :)
Taaaa .. a świstak siedzi i zawija sreberka.
Jak już silnik będzie nowy, to sprawdzisz co inni z nim robili ... tak z ciekawości ... a jak zaczniesz zastanawiać się -> TO JUŻ PO TOBIE. Zrobiłeś jeden zrobisz i drugi :-P . Też sobie obiecywałem, że przez rok -> pół -> ... nic , i co ... siedzę i przeglądam ogłoszenia. Może jakaś skasowana corsa-a gsi, może coś innego... Jedno mnie chamuje i to skutecznie, braki w kieszeni :-?

to Twoje słowa
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

:D mammmo... ile to juz razy tak mowilem, ze to juz koniec, ze to juz koniec... to jest faktycznie choroba nieuleczalna...
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

no to już rozumiem :D
teraz podstawowe pytanie Kit czy cóś innego??
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

wow pisze:dokladnie 136. na razie obstaje przy opcji, ze nic nie bede przy nim robil... juz pojezdzilem troche nieseryjnym silnikiem i teraz jak nikt inny pragne serii... seryjnego 2.0 i jezdzic nim, jezdzic, jezdzic... :)
tia, tez tak myslalem i co z tego wyszlo? jeszcze nie byl 2.0 wsadzony ja juz kombinowalem turbine!
c20mboT
Feliks
Nowy

Post autor: Feliks »

Wow kiedys pisales ze masz jakies fotki i chyba opisy niektórych modow ktore zrobiles moze wrzucilbys to tutaj albo albo jakos do mnie bo zalezalo by mi na tym w koncu po co blądzic skoro ty przetarles juz szlak :oko:
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

wow zastosujesz kit ?? czy bedziesz probowal go ominac ???
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

wow pisze:x20xev na 100%
podobnie tu.. powoli zaczynam planowanie wydatkow..
czy wstepnie ktos ma ochote na serie x14xe z gratami?
Obrazek
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

ja tez mam chyba te chorobe ciekawe czy plakac czy sie cieszyc ehhehehehehe :-D :-D :-D jesli chodzi o kase to plakac :-? :-?
aale jesli chodzi o przyjemnosci to az sie geba cieszy :grin: :grin: :grin: :grin:
kurde jak ktos przeczyta to forum to pomysli ze tu sami maniacy :-P :-P :-P :-P
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

wow pisze:
x20xev na 100%
WOW
dlaczego wlasnie ten ???
przeciez jest x20xer ima 160 kucy na wyjsciu :-P
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

!markos pisze:
wow pisze:x20xev na 100%
podobnie tu.. powoli zaczynam planowanie wydatkow..
czy wstepnie ktos ma ochote na serie x14xe z gratami?
Mój podpis jest nadal aktualny- tylko trzeba dobrze czytać.
Chociać po tych rajdach w Warszawie to troche boje się o stan tego silniczka, ale jak cena będzie rozsądna to czemu nie. :grin: :grin: :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

kristo pisze:po tych rajdach w Warszawie to troche boje się o stan tego silniczka, ale jak cena będzie rozsądna to czemu nie
silnik jest idealny. pomiar na hamowni jednoznacznie stwierdza, ze nie jest zmeczony. poza tym zaden silnik nie lubi jak go oszczedzac. przebieg? chwilowo 53000. do momentu skombinowania x20xev minie pewnie troche czasu, jesli bedziesz zainteresowany to ustalimy jakas rozsadna cene bazujaca na cenach u sasiadow za zachodnia granica.
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

AdamXXL pisze:teraz podstawowe pytanie Kit czy cóś innego??
prawdopodobnie kit udaloby sie ominac w przypadku tego silnika (tak twierdza niektorzy), ale nie wiem czy bede chcial... dorabianie i robienie prototypu ze swojego samochodu - niespecjalnie mnie to przekonuje ;) dlatego ostatecznie jeszcze nie wiem, ale po cichu sklaniam sie jednak do kitu...
REN pisze:jeszcze nie byl 2.0 wsadzony ja juz kombinowalem turbine!
bo takich zjarow jak Ty to ze swieca szukac ;) a powaznie... nie zalamujcie mnie - ja juz nie chce samochodu do scigania sie, ja chce samochod do jazdy :)
Feliks pisze:Wow kiedys pisales ze masz jakies fotki i chyba opisy niektórych modow ktore zrobiles moze wrzucilbys to tutaj albo albo jakos do mnie bo zalezalo by mi na tym w koncu po co blądzic skoro ty przetarles juz szlak
opisy mialem zrobic, fotki owszem w bardzo nieposegregowanej formie ale mam... pytaj, co chcialbys wiedziec... zawsze odpowiadam zgodnie z moja najlepsza wiedza :) na fotkach sa zdjatka czesci - dlubania w warsztacie nie ma, a instrukcji krok po kroku to juz wogole...
GUMIS2000 pisze:przeciez jest x20xer ima 160 kucy na wyjsciu
dlatego ze x20xev byl ladowany prawie do wszystkiego co ma znaczek opla a i do wielu autek spod znaczka daewoo. dlatego, ze jest to silnik dopracowany, popularny a moc wystarcza do napedzenia omegi, wiec moja corsa da rade z tym silnikiem - samochod nie bedzie autem na modlin, to bedzie autko dla mnie... x20xer - gdzie to znalezc?
!markos pisze:jesli bedziesz zainteresowany to ustalimy jakas rozsadna cene bazujaca na cenach u sasiadow za zachodnia granica.
:grin:
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

wow pisze:nie zalamujcie mnie - ja juz nie chce samochodu do scigania sie, ja chce samochod do jazdy :)
chcesz to ja mam doskonaly silnik do jazdy na codzien, dam ci znizke :grin:
dobry, corsa tez jakos jezdzi, na modlinie loja mi dupe, ale co tam :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

No WOWik - fajna sprawa ... moje życiowe motto to "...szkoda to umierać..." więc puki Cię to jara i Cię stać to idź w to. 2.0 - zajebista sprawa - sam bym chciał taki rarytasik ale na razie to na co innego wydałem a najgorsze jest to że myślałem że się pochwale Wam w Kielcach i specjalnie nic o tym nie mówiłem ale nic z tego. Termin się przedłużył i lipa. Przyjade bez Blacky ... na piechote.

A w to że na wsadzeniu 2.0 się u Ciebie skończy to za bardzo w to nie wierze :oko: - to jest po prostu awykonalne i Ty dobrze o tym wiesz tylko sam się oszukujesz :-P .
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

!markos pisze:chcesz to ja mam doskonaly silnik do jazdy na codzien, dam ci znizke :grin:
dobry, corsa tez jakos jezdzi, na modlinie loja mi dupe, ale co tam :-P
co fakt, to fakt - Twoj samochod na codzien jest wporzo! ale wiesz... bylby to w pewnym sensie downgrade, a jak isc to do przodu... jezdzic seria, ale niech bedzie ona szybka... zreszta tak swoja droga to moze masz racje... moze powinienem wziac Twoj silnik i nastawic sie juz totalnie na jazde po prostu... :?

poza tym - mam rozterki, sporo w ten swoj silnik wlozylem roznych pomyslow i naprawde to jest porzadny tuning. kiedys jak pytalem co zrobic przy autku to mowili mi np. glowice... ja na to ok... a teraz pytam co zrobic przy autku? a ludzie... glowice... zrobiona... to walek dobry... zrobiony... wydech wraz z kolektorem... zrobiony... elektronika... zrobiona... itp. to naprawde dobrze robiony silnik. ale niewazne... w calosci lub w czesciach niech cieszy innych...

nad Twoja propozycja pomysle :) serio!
sierak pisze:A w to że na wsadzeniu 2.0 się u Ciebie skończy to za bardzo w to nie wierze - to jest po prostu awykonalne i Ty dobrze o tym wiesz tylko sam się oszukujesz .
hehehe... wszyscy wierzycie we mnie widze :) eeeech... az strach znow to wszystko przechodzic przy 2.0 - upieram sie! pozostane seria :zakrecony:
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

wow pisze:
bo takich zjarow jak Ty to ze swieca szukac ;) a powaznie... nie zalamujcie mnie - ja juz nie chce samochodu do scigania sie, ja chce samochod do jazdy :)
hahahahah 136KM... tak do jazdy ... na zakupy :oko:
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

AdamXXL pisze:hahahahah 136KM... tak do jazdy ... na zakupy :oko:
no tak... eeech, jestem confused... ale po jezdzie tym malym potworkiem (bo tak sie zachowuje ten silnik) byloby ciezko sie przesiasc na cos wolniejszego... bosz... musze to przespac wszystko jeszcze kilka nocy...
c20rsa, czlowieku meeen!
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

wow pisze:hehehe... wszyscy wierzycie we mnie widze :) eeeech... az strach znow to wszystko przechodzic przy 2.0 - upieram sie! pozostane seria :zakrecony:
seryjne 2.0 z seryjna turbinka bedzie spoko :D :lol:
c20mboT
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

REN pisze:seryjne 2.0 z seryjna turbinka bedzie spoko :D :lol:
powstanie wtedy bardzo seryjna corsa 2.0 turbo do calkiem spokojnej jazdy po miescie :grin:
ja jesli w ogole dorobie sie dwulitrowego silnika, to raczej (z zalozenia) pozostawie go bez zmian (ew. gt chojnacki i wydech), a napisik 1.4 16v zostawie tak dla niepoznaki jak ktos sie kiedys bedzie chcial poscigac, bo to tylko seryjne 1.4 :grin:
Obrazek
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

!markos pisze: powstanie wtedy bardzo seryjna corsa 2.0 turbo do calkiem spokojnej jazdy po miescie :grin:
o tym maze dniami i nocami .............
w srodku zajebogo na zewnacz zwykla furgonetka ..........
:grin:

P.S.
WOW silnik X20XER to ten ktury montowany jest w astrze 2 OPC
mam 2 litry i rowno 160 koni od x20xe ruzni sie ponoc
tylko walkami i katalizatorem
wiem ze to unikat jeszcze wiekszy niz moje wysnione c20let :D
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

arts i art`s :-D Vitamy na forum CTM! Apropos strony.... to juz chyba kazdy ja zna :oko:
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

arts wita nowego forumowicza art's .... co za zbieznosc ... mamy te same imie, i moze mamy blizniacze corsy ??? powiedz cos o swoim sprzecie, moze zmodyfiikuj nicka bo bedziemy sie troszke mylic :grin:
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Art's pisze:A myślałem że wniosę coś nowego, chyba coś przeoczyłem :-?
Artur
witam :D każda nowa osoba na forum, wnosi coś nowego :oko:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”