Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nie do konca Markos bebny maja to do siebie ze lubia nie rowno hamowac, przy tarczach nie ma tego problemu, trzeba tylko dobrze ustawic reduktor sily hamowania i bedzie gites
Jesen z mechaników twierdzi że można spróbować przełożyć cały osprzęt z innego opla, który miał tarcze z tyłu, ważne tylko aby był to opel z napędem na przód, co o tym sadzicie?
REN pisze:bebny maja to do siebie ze lubia nie rowno hamowac, przy tarczach nie ma tego problemu, trzeba tylko dobrze ustawic reduktor sily hamowania i bedzie gites
to fakt z bebnami, ze hamuja jak im sie tylko podoba - miernota a nie hamulce. a drugi fakt, to ze w corsie tarcze z tylu z innego powodu niz rownomierne hamowanie to nie taka dobra opcja. to za lekkie auto i tyl zaczyna sie zachowywac dziwnie - pamietasz ci kolesie w niemczech wlasnie to mowili... a w niemczech juz przy mocy 150 koni do tuv'u konieczne tarcze z tylu.
ja to nie wiem dokladnie jak to bedzie u mnie ale generalnie
sa dwie opcje
1 tylne tarcze od astry gsi
2 przekladam tardze seryjne te co teraz mam na przedzie
w combo jest stndardowo mechanizm
ktory rodziela moc hamowania w zaleznosci od
stopnia zaladowania
REN ma teraz przesto ze obnilyl tyl ustawione zeby mocniej hamowal tylem wiec mysle ze jak sie ustawi w innym miejscu powino byc
git
ale to wszystko teoria i moze sie okazc ze to bedzie lipa w praktyce
powodzenia anal
afair wszystkie corsy oprocz 1.2 mialy korektor sily hamowania i nie jest to prosta sprawa z nim sie bawic... sam nie probowalem... nie wiem... natomiast tarcze z tylu w corsie - nadal uwazam ze to lekka przesada...
WoW moze w corsie to przesada ale w Combo
czemu nie ??
jest zupelnie inaczej wyzazone
pozatm jest tyle
mniwjszych samochodow co maja z tylu hamulce tarzowe
peourgot 106 rally
citryna saxo 1.4
Lacia delta 1.3 s
wic czemu by nie w corsie ???
do odwaznych swiat nalezy
co do tarcz i bebnow.... obie hamuja tak samo ale tarcza lepiej wyglada i mniej sie grzeje! to tyle na temat roznic! (jeszcze beben "hamuje wieksza powieszchnia!")
Co do tarcz z tylu w corsie to nie spasuje sie z zadnego opla! Pasuja natomiast od golfa II (chyba, ale raczej napewno od II)...
W vektrze A GT są tarcze ale kolega flansze przespawowywal żeby to pasowało, tyle że to do Tigry A było zakładane ale z tego co sie orientuje belki i heble są fabrycznie te same więc nie wiem jak tobie to spasowalo (pisze o tarczach o śr bodajrze 270mm).
Z Tigry B tarcze na tył pasują idealnie p&p, tylko z linka od recznego trzeba trochę własnej inwencji tworczej.
Tigra miłością, jazda Nią radością. A spalanie? A hu* ze spalaniem!
Tycjan pisze:W vektrze A GT są tarcze ale kolega flansze przespawowywal żeby to pasowało, tyle że to do Tigry A było zakładane ale z tego co sie orientuje belki i heble są fabrycznie te same więc nie wiem jak tobie to spasowalo (pisze o tarczach o śr bodajrze 270mm).
Z Tigry B tarcze na tył pasują idealnie p&p, tylko z linka od recznego trzeba trochę własnej inwencji tworczej.
Zapraszam do mojego tematu ja już na tarczach jeżdźe dwa lata