We wcześniejszych postach nie znalazłem interesujących mnie wiadomości, więc postanowiłem założyć nowy.
Ostatnio zauważyłem w mojej Corsie (B X10XE) niepokojące zjawisko: podczas ruszania i jazdy na niskich obrotach (niestety nie mam obrotomierza więc trudno mi podać wartość obrotów; I bieg prędk ok. 20 km/h, II - ok. 30-40km/h)) auto nie reaguje na gaz lub reaguje z pewnym opóźnieniem, dławi się. Rzecz ma miejsce tylko wtedy, gdy wcześniej dłużej stoję w korku. W gorące dni zjawisko to jest bardziej widoczne i uciążliwe niż w dni chłodniejsze. Jeśli moja pszczółka już się rozbuja wszystko jest OK. Macie pojęcie dlaczego tak się dzieje? Proszę o pomoc - nigdy mnie nie zawiedliście. Pozdrawiam wszystkich.
x10xe dławi się podczas przyspieszania
- _balt_
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
moim zdaniem nasuwa mi sie taka odpowiedz lecz moge sie mylic filtr powietrza przytkany (za mala dawka powietrza) inne moje spostrzezenie ale to bylo na gazie i zrobione specjalnie pod gaz , w moim aucie mechanicy specjalnie przesuneli kat zapolony na wolnych obrotach potrafila mi sie troszke dusic ale za to na wysokich bujala sie zarabiscie moze akorat kat zaplony masz zle ustawiony i trzecia ewentualnosc kotra podejzewam ale wydaje mi sie najmniej prawdopodobna mozliwe jest ze dostaje za dorza dawke paliwa i przy wolnych obrotach moze zalewac sie . jeszcze raz powtarzam moge sie mylic. pozdrawiam balt