A jak tam u Was osiagi w corsiawkach ?
Osiagi CORSY B 1.2i
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
norm4n
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Osiagi CORSY B 1.2i
Witam. Dzisiaj lecac na trasie wpadlem na pomysl zeby znowu sprawdzic osiagi mojej cosiarki. Nio wiec Panowie i Panie (nie zapomnialem o Izie
) predkosc coriarski na 4 biegu wynosila 160 km/h , po wrzuceniu 5tki spadla do 155 . Chcialbym tez dodac ze bylo to na ruskiej benzynie , a nie na np. Pb 98
"We who ruled the waters, the earth and sky
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Re: Osiagi CORSY B 1.2i
Ale nie tylko Iza tu zagląda, jest jeszcze Madziulka, Mera, Viola i... przepraszam, ale nie pamiętam więcejnorm4n pisze:Nio wiec Panowie i Panie (nie zapomnialem o Izie) ...
A moje osiągi to: 60km/h w terenie zabudowanym i 90 poza
A poważnie, to muszę sprawdzić, bo mi się droga kończyła przy 150 i nie dalej nie mogłem sprawdzić (B 1.4 8V)
pozdrawiam
-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
kristo pisze:Guniś a co z próchnicą?
Corsa b 1.2i 157 na pełbym baku.
spoko spoko ale zeby to ja ma w pozadku
zero plab i 23 lata mysle ze jest to bardzo dobry wynik
2 lata temu mialem propblemy zkamieniem na zebnym
a moje wspaniale combo jeszcze nie rdzewieje
a twoje kristo ??????????????????????????????????????
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Moją czeka lakowanieGUMIS2000 pisze:kristo pisze:Guniś a co z próchnicą?
Corsa b 1.2i 157 na pełbym baku.
spoko spoko ale zeby to ja ma w pozadku
zero plab i 23 lata mysle ze jest to bardzo dobry wynik
2 lata temu mialem propblemy zkamieniem na zebnym
a moje wspaniale combo jeszcze nie rdzewieje
a twoje kristo ??????????????????????????????????????

-
fabryk
- Nowy
- Kontakt:
Re: Osiagi CORSY B 1.2i
1.4i to 16 czy 8 ???norm4n pisze:Witam. Dzisiaj lecac na trasie wpadlem na pomysl zeby znowu sprawdzic osiagi mojej cosiarki. Nio wiec Panowie i Panie (nie zapomnialem o Izie) predkosc coriarski na 4 biegu wynosila 160 km/h , po wrzuceniu 5tki spadla do 155 . Chcialbym tez dodac ze bylo to na ruskiej benzynie , a nie na np. Pb 98
![]()
ja moja mialem 177 chyba a mam 1.2 16V i zastanawiam sie czy to mozliwe czy cos przeklamania jakies mam!
a osiagnolem ta predkosc na drodze do plonska
pozdr
fabryk CTM#194 powered by Bariera Dzwieku
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
vmax zalezy od skrzyni... mozesz sobie nieco podreperowac przelozenia "skracajac" przelozenie glowne zakladajac mniejsze opony lub "wydluzajac" to przelozenie zakladajac wieksze.
na mojej f13 na 4tym biegu przy 7500rpm(!!!) jest 200 - hamownia. predkosci tej nie moge osiagnac na drodze, bo ta skrzynia jest po prostu za dluga... ale nic to... 180 spokojnie leci.
na mojej f13 na 4tym biegu przy 7500rpm(!!!) jest 200 - hamownia. predkosci tej nie moge osiagnac na drodze, bo ta skrzynia jest po prostu za dluga... ale nic to... 180 spokojnie leci.
c20rsa, czlowieku meeen!
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
u mnie tnie przy 6500 na czwartym biegu przy 177 - wynik z rolek hamowni. na predkosciomierzu mam wtedy ciut szybciej niz 160 (jesli dobrze pamietam), wiec przeklamanie jest spore. a jaki vmax? nia mam pojecia. na predkosciomierzu mam ok 195. lekko z gorki na a4wow pisze:na mojej f13 na 4tym biegu przy 7500rpm(!!!) jest 200 - hamownia. predkosci tej nie moge osiagnac na drodze, bo ta skrzynia jest po prostu za dluga... ale nic to... 180 spokojnie leci.

- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
W ktora strone? bo moze jechalem 270?kristo pisze:Karol musisz wziąść poprawkę, bo digital przekłamuje około 10km na 100.=JUHol= pisze:Ja jak jechalem do modlina to na trasie w-wa-gdansk mialem 247 i spalilo sie cos od licznika! ale jedyna dokumentacje mam przy 204...
Sprawdzone na urządzeniu pomiarowym zwanym radarem.
Tutaj jednej rzyczy nie czaje (pytanie do WOW`a)... skoro ty na f13 przy 7500RPM masz 200km/h to dlaczego ja przy 6500 mam 230? W koncu to chyba ta sama skrzynia a predkosc obrotowa (...) ???????? Osohodzi?

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
wow mowil o 4 biegu.. ty chyba mowisz o 5, dobrze rozumiem?=JUHol= pisze:Tutaj jednej rzyczy nie czaje (pytanie do WOW`a)... skoro ty na f13 przy 7500RPM masz 200km/h to dlaczego ja przy 6500 mam 230? W koncu to chyba ta sama skrzynia a predkosc obrotowa (...) ???????? Osohodzi?
na marginesie: wskazania predkosciomierza rzadko pokrywaja sie dokladnie z predkoscia obrotowa rolek hamowni, z czego te drugie raczej nie maja mozliwosci przeklamania.. tak mi sie przynajmniej wydaje

- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
W sumie masz racje.... nie doczytalem o 4-ce... ja mialem 5 bieg!!markos pisze:wow mowil o 4 biegu.. ty chyba mowisz o 5, dobrze rozumiem?=JUHol= pisze:Tutaj jednej rzyczy nie czaje (pytanie do WOW`a)... skoro ty na f13 przy 7500RPM masz 200km/h to dlaczego ja przy 6500 mam 230? W koncu to chyba ta sama skrzynia a predkosc obrotowa (...) ???????? Osohodzi?
na marginesie: wskazania predkosciomierza rzadko pokrywaja sie dokladnie z predkoscia obrotowa rolek hamowni, z czego te drugie raczej nie maja mozliwosci przeklamania.. tak mi sie przynajmniej wydaje