Długość światła lampy
-
Fillip
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Długość światła lampy
Witam!!!
Odkąd zmienili czas na zimowy dużo jeżdże w nocy i ostatnio zauważyłem, że pogorszyła się w mojej corsiawce długość przednich świateł. Co może być tego przyczyną. Zaznaczam że mam założone brewki, ale nie pamiętam żeby wcześniej lampy tak słabo mi świeciły. Co może być tego przyczyną?? Może odbłyśniki, a może żarówki(choć nie sądzę)?? Co byście polecili zrobić w celu poprawienia długości strumienia świetlnego??? Proszę o pomoc bo jest to bardzo uciążliwe. Z góry dzięki.
Odkąd zmienili czas na zimowy dużo jeżdże w nocy i ostatnio zauważyłem, że pogorszyła się w mojej corsiawce długość przednich świateł. Co może być tego przyczyną. Zaznaczam że mam założone brewki, ale nie pamiętam żeby wcześniej lampy tak słabo mi świeciły. Co może być tego przyczyną?? Może odbłyśniki, a może żarówki(choć nie sądzę)?? Co byście polecili zrobić w celu poprawienia długości strumienia świetlnego??? Proszę o pomoc bo jest to bardzo uciążliwe. Z góry dzięki.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
-
norm4n
- Nowy
- Kontakt:
jak nie wymiana kloszy , to montaz zarowek z cyklu philips blue vision / osram cool blue - zdecydowanie daja wiecej swiatla niz seryjne ... nio i mozesz poeksperymentowac z moca zarowek - choc nie sadze ze to dobry pomysl.
"We who ruled the waters, the earth and sky
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
A ja wlasnie bym sie spytal czy nie miales zarowek 100W bo przez nie odblysniki mogly sie spieprzyc.. Szukal bym przyczyn w odblysnikach skoro klosze sa ok. Albo zarowki masz juz dlugo i jakos stracily na mocy jesli to wogole mozliwe. Ja ostatnio zalozylem philipsy cool blue 4000 st.K i swieca przyjemnie, nie na niebiesko, ale na "zimny" bialy z lekka domieszka niebieskiego. Wczesniej mialem te starsze cool blue i tez dobrze swiecily, ale ich wada bylo dosc szybkie przepalenie sie. Zobaczymy czy w tych nowych sie cos zmienilo..

- Gobo
- Nowy
- Kontakt:
A jakie są ceny takich żarówek ?endo pisze:A ja wlasnie bym sie spytal czy nie miales zarowek 100W bo przez nie odblysniki mogly sie spieprzyc.. Szukal bym przyczyn w odblysnikach skoro klosze sa ok. Albo zarowki masz juz dlugo i jakos stracily na mocy jesli to wogole mozliwe. Ja ostatnio zalozylem philipsy cool blue 4000 st.K i swieca przyjemnie, nie na niebiesko, ale na "zimny" bialy z lekka domieszka niebieskiego. Wczesniej mialem te starsze cool blue i tez dobrze swiecily, ale ich wada bylo dosc szybkie przepalenie sie. Zobaczymy czy w tych nowych sie cos zmienilo..
Wyginaj śmiało ciało
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
No to jest drugi minus tej imprezyGobo pisze:A jakie są ceny takich żarówek ?

-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
I co twierdzisz ze sa cos warte??? Nie zjaraja sie po tyg??? Bo cena troszke smiesznie niska dlatego pytam.hayabusa 5 pisze:tymi żarówkami handluje mój kolega z klasyFillip pisze:Maćko. Napisz mi gdzie je kupiłeś. Spikniemy się we Wrocku i skoczymy to je kupie. Może coś da![]()
, więc moge je mieć w każdej chwili
Fillip---->C T M #157
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
mam te zaroweczki w fiacie ducato i jestem z nich bardzo zadowolony.....endo pisze:No to jest drugi minus tej imprezyGobo pisze:A jakie są ceny takich żarówek ?, ja kupowalem w komplecie z postojowkami (czyli 2xh7 i 2xW5W cool blue) i zaplacilem 98zl (w sklepie widzialem za 120zl). Ale cos mi sie wydaje, ze w corsach b nie ma h7 tylko pewnie h4 (?), wiec byloby taniej..
corsa A & Audi S3

- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Kontakt:
ja mam jużje od 6 miesięcy i jak narazie to jest okeyFillip pisze:I co twierdzisz ze sa cos warte??? Nie zjaraja sie po tyg??? Bo cena troszke smiesznie niska dlatego pytam.hayabusa 5 pisze:tymi żarówkami handluje mój kolega z klasyFillip pisze:Maćko. Napisz mi gdzie je kupiłeś. Spikniemy się we Wrocku i skoczymy to je kupie. Może coś da![]()
, więc moge je mieć w każdej chwili