LPG bicie rekordu ekonomy
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- _balt_
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
LPG bicie rekordu ekonomy
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Re: LPG bicie rekordu ekonomy
Ja nigdy nie ingerowalem w instalacje LPG, ale najnizsze spalanie, jakie osiagnalem to 8l LPG/100 km. Za to na benzynce moj rekord to 6.4 l/100 km. To bylo w corsie, aktualnie moj rekord w moim pasku to... 6.2 l/100 km i powiem szczerze, ze nie podejrzewalem mozliwosci osiagniecia tak niskiego spalania. Samochod wazy ponad 2 razy wiecej, ma ponad 2 razy wiecej kucy a udalo mi sie osiagnac nizsze spalanie_balt_ pisze: ma ktos lepszy rekord
-
gregorix
- Nowy
- Kontakt:
Balt twój rekord był w trasie? Ja moją corcą w trase jeszcze nie jechałem(może w zimę na snowboard się wybiorę to zmierzę) ale w mieście za 20 pln przy jeździe max.90 km/h i ledwo co dotykając gazu robię około 210 km. ale wole na stu kilometrach dołożyć parę złoty więcej przy tankowaniu i jeździć normalnie jak "biały człowiek".
@@@CTM#288@@@
Corsa B C14SE
Corsa B C14SE
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Re: LPG bicie rekordu ekonomy
to niemasz się co chwalić 330 na takim samym zbiorniku to u mnie norma_balt_ pisze:jak w temacie wczoraj po rozmowie z michalm doszedlem do w niosku ze moje auto jest dosc ekonomiczne przed wyjazdem w trase zakrecilem LPG na minimum ( mocy prwie wcale) ale jakie wyniki na zbiorniku lpg pojemnosc 26 litrow przejechalem 330 km co wy na to a silnik 1.6 8v ma ktos lepszy rekord cena tegoz zbirnika do pelna 35 zl hehehhehehe to sie nazywa ekonomia
-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
A Jędruś swoje - "..gaz do zapelniczek..." i to tych gorszych
, bo jak wiadomo lepsze są na benzynę.
Rzucacie jakimiś abstrakcyjnymi cyframi (przynajmniej dla mnie).
Corsia po mieście paliła 11-12 (1.4 8v) !!, po trasie w zaależności od tego kto był na pokładzie (raz teściową z tyłu - udało mi się osiągnąć 9,5 - rokord życia normalnie)poniżej 10 nie schodziła.
Teraz motorek 2,5 20v w aucie dużo cięższym niż Cosia + klima non stop, spalił 10 :0
A tak w ogóle to co jest ?? Jazda ma dawać przyjemność, a jaka przyjemność z jazdy z kalkulatorem w ręku ??
Rzucacie jakimiś abstrakcyjnymi cyframi (przynajmniej dla mnie).
Corsia po mieście paliła 11-12 (1.4 8v) !!, po trasie w zaależności od tego kto był na pokładzie (raz teściową z tyłu - udało mi się osiągnąć 9,5 - rokord życia normalnie)poniżej 10 nie schodziła.
Teraz motorek 2,5 20v w aucie dużo cięższym niż Cosia + klima non stop, spalił 10 :0
A tak w ogóle to co jest ?? Jazda ma dawać przyjemność, a jaka przyjemność z jazdy z kalkulatorem w ręku ??
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
10 litrow to jeszcze przejdzie, ale 12 to mi sie chyba nie udalo nigdy, a mialem taki sam silnikJedrus pisze:Corsia po mieście paliła 11-12 (1.4 8v) !!,
Ale przeciez nikt sie nie wyrzeka przyjemnosci z jazdy by sobie zaoszczedzic na lody w kawiarni, przynajmniej ja nieJedrus pisze: A tak w ogóle to co jest ?? Jazda ma dawać przyjemność, a jaka przyjemność z jazdy z kalkulatorem w ręku ??
-
gregorix
- Nowy
- Kontakt:
komuś się dobrze powodzi...zarabiając 1500pln i mając na utrzymaniu żonę i dziecko ciężko jest jeździć bez kalkulatora w ręku( o jeździe na benzynie już nie wspominam).Po zakupie corsy na bęzynie jeździłem 3 dni i 4 dnia pojechałem wstawić gaz. A wlewając przeciętnej jakości bęzynę czy dobry gaz np. na shellu powergas ubytek mocy jest niewielki.
@@@CTM#288@@@
Corsa B C14SE
Corsa B C14SE
-
norm4n
- Nowy
- Kontakt:
heh , u mnie corsiawka 1,2 8v pali na trasie przy jezdzie 120 - 150 5,7 litra , w miescie ostro wariujac 8 litrow .... za to mojego windstara nic nie przebije
w trasie 14 litrow , w miescie 17 litrow
Oczywiscie benzynki bo gaz jest do zapalniczek jak to Jedrus zgrabnie ujal
Oczywiscie benzynki bo gaz jest do zapalniczek jak to Jedrus zgrabnie ujal
"We who ruled the waters, the earth and sky
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "
Are now to be destroyed (disappear without a sign)
Why important no more is our will to be
Isn't it our own ingenuity to create our destiny ... "