co mi tam.. może i OT

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

co mi tam.. może i OT

Post autor: AdamXXL »

Ostatnio sporo dostaje w kość :psychol: :)9 i wstyd się przyznać ale przez dwa miechy z chakiem nie zaglądnołem nawet pod maske a zrobiłem koło 4tyś km i jaki był dzisiaj rano szok, gdy w końcu zajrzałem :-x włosy staneły mi dęba.. płynu chłodniczego resztka .. olej poniżej minimum !!! sprintem wszystko uzupełniałem. Takich rzeczy się dopuścić .. pierwszy i ostatni raz. - to taka przestroga dla innych

PS.
muszę pare rzeczy wymienić do wiosny i chętnie przy okazji, pobawiłbym się głowicą i rozbudował troszkę silniczek.. więc gdyby ktoś słyszał o jakimś uszkodzonym silniku z astry 1.6Si (c16se) lub corsy A GSI (c16se(i),e16se) chodzi o ogóre silnika nawet z uszkodzoną głowicą to wiadomo gdzie mnie znaleść :oko: jak znajde wcześnirj to nie omieszkam się pochwalić.
Poli
Nowy
Kontakt:

Post autor: Poli »

a ja myslalem ze tylko ja zapominam od czasu do czasu zajrzec pod maske, ale widze ze niejestem sam :-D
śmigaczo-fruwacz
kubelt
Swój
Kontakt:

Post autor: kubelt »

Ja sobie wyrobilem nawyk otwierania maski za czasow, gdy corsa pila mi 1l oleju na tydzien :D Mistrzem w tej dziedzinie jest moja matka: "To olej trzeba sprawdzac?" :D Cale szczescie, ze duzo czasu minie, zanim zacznie jej cokolwiek ubywac pod maska. Zaleta nowych samochodow.
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Dobrze, ze przypomnieliscie bo ja tez dawno nie zagladalem. I tak strzelilo mi niedawno 85000 wiec jakis przegladzik by trzeba bylo zrobic.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
kristo
Weteran
Kontakt:

Re: co mi tam.. może i OT

Post autor: kristo »

AdamXXL pisze:
więc gdyby ktoś słyszał o jakimś uszkodzonym silniku z astry 1.6Si (c16se) lub corsy A GSI (c16se(i),e16se) chodzi o ogóre silnika nawet z uszkodzoną głowicą to wiadomo gdzie mnie znaleść :oko: jak znajde wcześnirj to nie omieszkam się pochwalić.
No widze że MPI się szykuje- bardzo dobrze, 100patatajtów to już można polatać :oko:
Obrazek
Pepek
Świeżak

Post autor: Pepek »

Fillip pisze:Dobrze, ze przypomnieliscie bo ja tez dawno nie zagladalem. I tak strzelilo mi niedawno 85000 wiec jakis przegladzik by trzeba bylo zrobic.
TAAAAK
:-D dzięki za przypomnienie
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Re: co mi tam.. może i OT

kristo pisze: No widze że MPI się szykuje- bardzo dobrze, 100patatajtów to już można polatać :oko:
jestem realistą i będzie mi trudno coś takiego znaleść w wmiare dobrej cenie :( tak na wszelki wypadek mam już przepustnice i wtrysk z 1.8 tak więc nawet bez MPI ale ze zrobioną głowicą i lekko przestrojonym kompem będzie z 90KM :grin:
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Jak już grzebiemy wtryski.....

Mam pytanie co to jest?

Obrazek
Wygląda mi to na mase bo jest to cienki kabelek bez izolacji na końcu, tylko po co on podłączony jest do dolotu?

Tu jest jakiś czujnik i wchodzi on w drugi kanał- nie wiem co to?
Obrazek

Przy czwartym kanale tuż przy głowicy wchodzi jakaś nakrędka z rurką (jakiś odpowietrznik????)
Obrazek

Tu widok na całość z góry
Obrazek

Gdzie dokładnie jest przepustnica i ja to wygląda?
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

kristo pisze:Jak już grzebiemy wtryski.....

Mam pytanie co to jest?

Obrazek
Wygląda mi to na mase bo jest to cienki kabelek bez izolacji na końcu, tylko po co on podłączony jest do dolotu?
to czujnik temperatury -> idzie do wskaźników
Tu jest jakiś czujnik i wchodzi on w drugi kanał- nie wiem co to?
Obrazek
to czujnik temperatury także->idzie do ECU
Przy czwartym kanale tuż przy głowicy wchodzi jakaś nakrędka z rurką (jakiś odpowietrznik????)
Obrazek
to jest podłączenie serwa pedałów
Tu widok na całość z góry
Obrazek

Gdzie dokładnie jest przepustnica i ja to wygląda?
przepystnica jest dokładnie pod wtryskiem. pociągnij za linke to zobaczysz jek się otwiera
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”