OT: Cos chyba zamulamy:(LUDZIE WYPOWIADAJCIE SIE

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
Budzio
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

OT: Cos chyba zamulamy:(LUDZIE WYPOWIADAJCIE SIE

Post autor: Budzio »

Panowie cos widze ze na naszym forum straszna nud apanuje oprocz jednego watku to malo cos rozrywek albo jakis zwalowych rozmow:(MOze by jakos forum rozruszac a przy okazji "przeniesc je ciut wyzej"
Ostatnio zmieniony 28 gru 2003, o 20:21 przez Budzio, łącznie zmieniany 1 raz.
..::CTM#117::..
Budzio
Swój
Kontakt:

Panowie watek zamieszczony juz blisko godzinke temu jak dotad 16 wyswietlen a odzewu brak :-( co jest???
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Swieta jest.. wielu osob nie ma
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

endo pisze:Swieta jest.. wielu osob nie ma
A te 16 wyswietlen to sie skad wzielo z kapelusza????? :oko: :grin:
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Budzio pisze:
ja bylem 2 razy, a Ty pewnie te 14 pozostalych :oko: :-D joke
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

OPczywiscie bo wiesz nawet we wlasne urodzinki nie nzaniecham ponabijania sobie kilku postow
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

:grin:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

endo pisze:
Budzio pisze:
ja bylem 2 razy, a Ty pewnie te 14 pozostalych :oko: :-D joke

hehehe :) To Ci się udało. A co tu rozkręcać. Jest wątek z dowcipami, są porady. Jak będziemy pisać to co nam przychodzi do głowy to się burdel zrobi, a ja osobiście wolę jak jest spokojniej, niż jak się ludzie kłócą.

Póki co są święta, a właściwie się już skończyły i ludzie są obżarci i leniwi :)

pozdrawiam
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

ja tam cało obrzarstwo wigilijne spaliłem wczoraj na imprezce :grin: szkoda tylko ze juz nie mam szybek ciemnych z przodu :oko: :-(
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

qomo pisze:ja tam cało obrzarstwo wigilijne spaliłem wczoraj na imprezce :grin: szkoda tylko ze juz nie mam szybek ciemnych z przodu :oko: :-(
czyzby pan wladza nie dal sie przekonac? :oko:
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

endo pisze:
qomo pisze:ja tam cało obrzarstwo wigilijne spaliłem wczoraj na imprezce :grin: szkoda tylko ze juz nie mam szybek ciemnych z przodu :oko: :-(
czyzby pan wladza nie dal sie przekonac? :oko:

hymmm 50zl wlozone w dowod nie bylo argumentem :-( :0 :-( :-?
corsa A & Audi S3
Obrazek
Poli
Nowy
Kontakt:

Post autor: Poli »

lepiej pisac co ma sens,ja bylem chyba jedna z pierwszych osbo ktore przeczytaly ten watek ale bez sensu zebym pisal jakies bzury
jest jak jest i tyle
wole wypowiadac sie w tematach kotrych sie dobrze znam albo kotre mnie interesuja a nie tracic czas na pisanie o tym ze nic sie niedzi9je bo to wtedy jest bez sensu
kurde ale sie teraz rozpisalem ide sobie normalnie szczele kielicha bo mnie roznosi dzis,corsa w garazu juz spi wiec ja moge sie naj......
pozdraiwam :-D :grin:
śmigaczo-fruwacz
antic
Bez listowiec ;-)
Kontakt:

Re: OT: Cos chyba zamulamy:(

Post autor: antic »

MOze by jakos forum rozruszac a przy okazji "przeniesc je ciut wyzej"[/quote]

to pozycja w spisie for zalezy od ilosci postow na danym forum ?

pytam bom nowy tutaj :)
=antic=
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Re: OT: Cos chyba zamulamy:(

Post autor: Hayabusa »

antic pisze:MOze by jakos forum rozruszac a przy okazji "przeniesc je ciut wyzej"

to pozycja w spisie for zalezy od ilosci postow na danym forum ?

pytam bom nowy tutaj :)[/quote]
chyba tak...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Poli pisze:lepiej pisac co ma sens,ja bylem chyba jedna z pierwszych osbo ktore przeczytaly ten watek ale bez sensu zebym pisal jakies bzury
jest jak jest i tyle
wole wypowiadac sie w tematach kotrych sie dobrze znam albo kotre mnie interesuja a nie tracic czas na pisanie o tym ze nic sie niedzi9je bo to wtedy jest bez sensu
kurde ale sie teraz rozpisalem ide sobie normalnie szczele kielicha bo mnie roznosi dzis,corsa w garazu juz spi wiec ja moge sie naj......
madrze gada popieram,a poza tym to chyba nie na tym polega zeby sobie posty nabijac
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
Budzio
Swój
Kontakt:

Szwagier pisze:
Poli pisze:lepiej pisac co ma sens,ja bylem chyba jedna z pierwszych osbo ktore przeczytaly ten watek ale bez sensu zebym pisal jakies bzury
jest jak jest i tyle
madrze gada popieram,a poza tym to chyba nie na tym polega zeby sobie posty nabijac
Nie no jesli w innych postach caniektorzy np. pisza cyt"dobry link"i nic pozatym to to nie jest nabijanie postow?? Pozatym piszac zeby rozrusdzac forum nie myslalem o tym zeby posty nabijac tylko zeby to forum bylo czyms wiecej iz tylko KNOW HOW
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Budzio pisze:Nie no jesli w innych postach caniektorzy np. pisza cyt"dobry link"i nic pozatym to to nie jest nabijanie postow??
Przepraszam czy to do mnie jakas aluzja? Jak juz chcesz po kims jechac to przynajmniej podaj o kogo chodzi
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

Endo to nie chodzi tylko o ciebie bo watki sa pelne takich odpowiedzi. Mozliwe ze jakis regulamin forum by sie przydal. Tak samo powinno byc z niektorymi popularnymi tematami np. hahahaha coniektorzy nie moga sie o to doprosic zeby go przykleic. Tak samo powtarzajace sie non top tematy powinny byc kasowane ew blokowane. Wlasnie obawa przed wystepowaniem takich powtorzen byla jednyz z argumentow przeciw przenoszeniu forum na inny serwer w niedawno poruszonej dyskusji
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Budzio pisze:Endo to nie chodzi tylko o ciebie bo watki sa pelne takich odpowiedzi. Mozliwe ze jakis regulamin forum by sie przydal. Tak samo powinno byc z niektorymi popularnymi tematami np. hahahaha coniektorzy nie moga sie o to doprosic zeby go przykleic. Tak samo powtarzajace sie non top tematy powinny byc kasowane ew blokowane. Wlasnie obawa przed wystepowaniem takich powtorzen byla jednyz z argumentow przeciw przenoszeniu forum na inny serwer w niedawno poruszonej dyskusji
.. czyli wzywamy moderatorow do swiatecznych porzadkow! Tylko nalezaloby sie zastanowic jaka w takim razie ma byc formula forum - czy ma to byc forum stricte o corsie (to raczej nie podniesie liczby watkow do ktorej dazysz) czy ma byc bardziej otwarte tak jak to ma teraz miejsce (ale przez mnogosc tematow i brak kontroli nad nimi robi sie burdel..). Wszelkie pomysly mile widziane..
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

Bosze celem nie jest podniesienie ilosci watkow(to mial byc pewnien rodzaj motywacji). Nie chodzi tez o to zeby zamknac to forum tylkjo dla urzytkownikow cors lub tematow o nich ale zeby to bylo forum klubu. A klub to nie tylko fury to tez ludzie. Spojrzcie na temat o new silniczku Wow'a w pewnym momencie wszyscy zyli tym tematem jak by to chodzilo o ich wlasna furke. i dla takich watkow pelen respect
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

hymmm ale ogolnie rzecz biorac to nasi moderatorzy zadko pojawiaja sie na forum...nie chce tu nikomu nic mowic ale na innych forach sprawa wyglada inaczej - tak wiem sa swieta i tak dalej ale czasem mozna wejsc...pozatym jak dla mnie to forum powinno byc otwarte...i powinien powstac REGULAMIN!!!! Ktory powinien byc przyklejony i kadzy nowy uzytkownik owinien sie z nim zapoznac...tp tyle i nie klucic mi sie tu bo ilosc postow nie jest najwazniejsza!! - to nie powinine byc zaden wyznacznik!! - poprostu to olejcie!!
corsa A & Audi S3
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

dokladnie regulamin to podstawa. Niech moderatorzy jesli nie maja czasu wyznacza kogos jeszcze co czesto bywa na forum i nadaje sie do tej roli.
Zreszta mysle ze trza przejrzec inne fora i pozbierac troche doswiadczen i przyjrzec sie niektorym rozwiazaniom i zobaczec jak sie sprawdzily w praktyce
Corstek
Nowy
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Corstek »

Mi sie wydaje ze wszystko jest dobrze, a na pewno nie jest zle, a przeciez lepsze wrogiem dobrego.
Tyle czasu bez regulaminu i wszystko elegancko, a teraz nagle ma powstac?Ja np. napewno do niego zajrze bo po co i mysle ze nie tylko ja.
Zdrowy rozsadek itp. i wystarczy.

Dobrym pomyslem by bylo zrobic jakby odzielna strony z watkami tzn:
strony te co sa teraz od 1 do 64 tematy o corsie, techniczne, fajne, cos wnoszace, lubiane, czesto ogladane itd.
I zrobic by mozna bylo strony a,b,c... i tam by sie przenosilo posty witam albo te gdzie nie bylo zadnych konkretnych odpowiedzi.
W sumie to jest to koncepcja kasowania "zasmiecjacych" postow tylko ze by byly przenoszone do "windowsowego" kosza.
B x14sz
Budzio
Swój
Kontakt:

Regulamin jest potrzebny !!! i ciesze sie ze nie jest to tylko moje zdanie :-D Nie chcemy zeby przeciez zrobil sie burdel i powstawaly jakies niesnaski a tak moze byc> wydaje mi sie ze prewencja jest lepsza od pozniejszych prob naprawiania. Jeszcze raz prosze korzystajmy z doswiadczen innych klubow zrreszta preosze zobaczec co sie stalo z VU nie chodzi mi tylko o przeniesienie forum ale o sam proces rozlamu przecieez nie chcemy podobnych sytuacji w ctm'ie bo puki co jest nam tu wszystkim dobrze
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

swego czasu bly rozmowy na ten temat....a przyklad VU jest bardzo dobry i powinismy wyciagnac z tego jakies wnioski....wiec czekamy ma odzew...
corsa A & Audi S3
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

i oczywiscie wiem ze
qomo pisze:swego czasu bly rozmowy na ten temat....a przyklad VU jest bardzo dobry i powinismy wyciagnac z tego jakies wnioski....wiec czekamy ma odzew...
Ciesze sie ze mamy podobne zdanie na ten temat :-D :-D i przy okazji wiem ze ze mna wszystko OK :oko: :grin:
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

A po mojemu regulamin wcale nie jest potrzebny. To że będzie regulamin nie spowoduje od razu porzadku na forum. Jak juz ktos napisal - zdrowy rozsadek. Oczywiscieniektorzy tam zajrza, a niektorzy oleja i od razu zaloza topic.
Dobra, chcecie regulamin, a juz kilkanascie postow, w ktorych zadna propozycja poza slowem regulamin nie padla. Liczycie na to, ze Maciek, ktory nie dawno zalozyl rodzine i rzadko tu zaglada bo jest zapracowany (podobnie jak Prezes) usiada i napisza regulamin, przykleja i bedzie oki? Bez przesady, panowie. Jakie Wy chcecie tam umiescic punkty?
- nie mozna obrazac innych uzytkownikow, bo dostaniersz bana
- pisz na temat
- sprawdz w archiwum, wciskajac menu, szukaj i wpisujac interesujace Cie informacje, czy ktos nie stworzyl topicu o podobnej tematyce
- sprawdzaj czy nie zrobiles bledow gramatycznych ( a propos, niektorzy czepiaja sie dyslektykow, a sami swiadomie kalecza jezyk "siem troszkem zmenczylem, ale loos" czy jakos tak - to tak przy okazji)
Przeciez taki regulamin nic nie zmieni. Ci co mysla, beda postepowali tak, zeby nie balaganic, a ci co maja gdzies jakiekolwiek zasady i tak stworza temat. Takie moje zdanie.
I jeszcze jadno, bo czasami ludzie maja na koncie 1-2 posty, zakladaja temat, poszukujac informacji i od razu dostaja bure, bo archiwum. Nie kazdy wpada na pomysl, majac pierwszy raz forum przed oczami, zeby szukac archiwum, czy temu podobnej wyszukiwarki.

Dlatego Panowie i Panie troche wiecej tolerancji.

pozdrawiam
Budzio
Swój
Kontakt:

Nie widzisz sensu a ja widze zreszta do wnioskow takich doszedlem przegladajac inne fora i sytuacje panujaca na nich. Moderatorzy nie maja czasu spox ja nikogo nie zmuszam zeby caly dzien pilnowal forum maja oni swoje obowiazki i wszyscy to rozumiemy, ale niech chociaz udostepnia wladze komus co czesciej na forum jest. osobe taka mozna wybrac przez np.glosowanie(jak by dana osoba sie nie sprawdzala to mozna majac regulamin zmienic na inna) Zreszta i tak po ilosc odpowiedzi na ten post widze ze temat ten maja wszyscy w dupie
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Re: OT: Cos chyba zamulamy:(LUDZIE WYPOWIADAJCIE SIE

Budzio pisze:Panowie cos widze ze na naszym forum straszna nud apanuje oprocz jednego watku to malo cos rozrywek albo jakis zwalowych rozmow:(MOze by jakos forum rozruszac a przy okazji "przeniesc je ciut wyzej"
jeszcze jedna sugestia. Jak Ty chcesz to zrobic? piszesz o nudzie i o tym, zeby rozruszac forum. Pomysl latwo rzucic, ale poza regulaminem to ja nie zauwazylem tu innych pomyslow na rozruszanie forum :zakrecony:

pozdrawiam
Corstek
Nowy
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Corstek »

Prewencja? Na forum? Ja tu czegos nie lapie?

Brac wnioski z innych for (forow?- i jak tu nie kaleczyc jezyka), przeciez kazde forum jest prawie takie samo, co chwila jakas klotnia, moderator- ban, zaraz pojawiaja sie goscie ktorzy uwazaja sie za nie wiadomo kogo i zachowuja sie jak moderator. A tutaj niewidze nic co trzeba poprawiac i niewiem po co ci moderatorzy mieli by tu czesciej zagladac, skoro wszystko elegancko chula!!!
B x14sz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”