jak rozebrać reflektor

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy B.
REN
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: REN »

zastanawiam sie shreek po co Ty wogole nas pytasz o zdanie skoro i tak wiesz najlepiej??
c20mboT
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

shreek pisze:cholera nieznosni jestescie....
mialem filipsy 55/60 i gowno widzialem!
teraz droge widze przynajmniej
i nikt mi nie mruga
jak sie wk... to wogoole zaloze se unlegal xexne i kij!

Czlowieku wszyscy udzielili ci odpowiedzi co i jak (tzn ze ciezo rozebrac reflektor i ze zarowki o ktorych piszesz to syf bo niszcza reflektor i oslepiaja innych ) jak ci sie odpowiedzi niue podobaja to po cholero jakies glupie komentarze, moze chcesz sobie posty po nabijac, nie wiem ?? widze ze i tak wiekszosc odpowiedzi udzielanych przez klubowiczow ci nie pasi i wiesz zawsze lapiej, albo myslisz ze wiesz :-D wiec po co kogokolwiek pytasz o zdanie rob jak uwazasz. zakladaj sobie xenony, zenony i co tam jeszcze ci sie podoba.....
..::CTM#117::..
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Budzio pisze:
shreek pisze:cholera nieznosni jestescie....
mialem filipsy 55/60 i gowno widzialem!
teraz droge widze przynajmniej
i nikt mi nie mruga
jak sie wk... to wogoole zaloze se unlegal xexne i kij!

Czlowieku wszyscy udzielili ci odpowiedzi co i jak (tzn ze ciezo rozebrac reflektor i ze zarowki o ktorych piszesz to syf bo niszcza reflektor i oslepiaja innych ) jak ci sie odpowiedzi niue podobaja to po cholero jakies glupie komentarze, moze chcesz sobie posty po nabijac, nie wiem ?? widze ze i tak wiekszosc odpowiedzi udzielanych przez klubowiczow ci nie pasi i wiesz zawsze lapiej, albo myslisz ze wiesz :-D wiec po co kogokolwiek pytasz o zdanie rob jak uwazasz. zakladaj sobie xenony, zenony i co tam jeszcze ci sie podoba.....
Dobrze gada, wódki mu dać :lol: :0 :lol:
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Fillip pisze:Dobrze gada, wódki mu dać :lol: :0 :lol:
Jednemu wódki, a drugiemu bana :-D
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

Jezeli chodzi o rozklejanie reflektorow to testowalem to seryjnie
zaden klej dostepny na rynku nie jest przystosowany do klejenia szkla
i utlenia sie w reflektorze brudzac odblask i szklo. taki reflektor nie spelnia norm swiecenia tzn. ze swiatlo jest oslabione w znacznym stopniu.
testowane to bylo w laboratorium jednej z firm produkujacej reflektory samochodowe w polsce. Zarowki o wiekszej mocy niz przewiduje prducent auta spowoduja wypalenie sie zwierciadla w szybszym tempie niz przy normalnym uzytkowaniu, jak ktos chce miec super zarowki to prosze bardzo, ale to tylko przez kilka miesiecy a potem reflektory do wymiany

pozdrawiam
scotty :)
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

dla zainteresowanych bardzo dobre zarowki to philips blue vision :grin: cena za sztuke 37zl :grin: sa niebieskie ale swieca na bialo i maja 55w :grin: ...jak dla mnie to rewelacja...
corsa A & Audi S3
Obrazek
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

juz o tym kiedys bylo
tak jak mowi qomo te philipsy sa jedne z najlepszych jak nie najlepsze sam takie mam i w szoku jestem bo swieca juz rok i 2 miesiace :0 :0 :0 :0 :oko: :oko: :oko:
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

pirat pisze:
Fillip pisze:Dobrze gada, wódki mu dać :lol: :0 :lol:
Jednemu wódki, a drugiemu bana :-D
Pirat chyba nie mi tego banana :grin: :-D :-D

I trzymajac sie tematu ja kupilem zaroweczki Osramu nie pamietam dokladnie nazwy bynajmniej kosztowaly cos w okolicach 30 zeta. Niestety w zeszlym tygodniu musialem wstawic stare bo jedna osramu padla. :-( przejezdzilem na nich 2 miesiace i juz pewnie zrezygnuje z uslug tej firmy.
Moze philipsy teraz poitestuje :-D :grin:
..::CTM#117::..
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Budzio pisze: I trzymajac sie tematu ja kupilem zaroweczki Osramu nie pamietam dokladnie nazwy bynajmniej kosztowaly cos w okolicach 30 zeta. Niestety w zeszlym tygodniu musialem wstawic stare bo jedna osramu padla. :-( przejezdzilem na nich 2 miesiace i juz pewnie zrezygnuje z uslug tej firmy.
Osram robi niezle zarowki, wiec moze to tylko wypadek przy pracy. A co do philipsow to cool blue (te starsze) padly mi bardzo szybko, natomiast blue vision trzymaja sie juz dlugo i do tego dobrze swieca. Szkoda tylko, ze sa takie drogie.. (H7 ok. 120zl w sklepie). Ale z tanich zarowek mialem kiedys narva i naprawde mnie zaskoczyly, swiecily naprawde dobrze..
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Budzio pisze: I trzymajac sie tematu ja kupilem zaroweczki Osramu nie pamietam dokladnie nazwy bynajmniej kosztowaly cos w okolicach 30 zeta. Niestety w zeszlym tygodniu musialem wstawic stare bo jedna osramu padla. :-( przejezdzilem na nich 2 miesiace i juz pewnie zrezygnuje z uslug tej firmy.
Osram robi niezle zarowki, wiec moze to tylko wypadek przy pracy. A co do philipsow to cool blue (te starsze) padly mi bardzo szybko, natomiast blue vision trzymaja sie juz dlugo i do tego dobrze swieca. Szkoda tylko, ze sa takie drogie.. (H7 ok. 120zl w sklepie). Ale z tanich zarowek mialem kiedys narva i naprawde mnie zaskoczyly, swiecily bardzo jasno..
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

endo pisze:Ale z tanich zarowek mialem kiedys narva i naprawde mnie zaskoczyly, swiecily bardzo jasno..
ja wlasnie obecnie uznalem, ze skoro allweather mi sie przepalil po niecalym roku, to zaoszczedze i kupie sobie narve. i jestem w szoku, bo oswietlaja droge duzo lepiej niz allweather... a kosztuja? o ile dobrze pamietam 7pln/sztuka :oko:

co do przewatowanych zarowek - uwazam, ze to idiotyczny pomysl.
1. szybsze zuzycie zwierciadla
2. prawdopodobienstwo pekniecia klosza
3. oslepiasz innych (regulacja wysokosci nic tu nie pomoze)
4. naciagasz instalacje elektryczna w samochodzie (jeszcze kiedys sobie przypomnisz co madrzy ludzie tu pisuja)

kompletnie rozjebal mnie komentarz o zarowkach i tuningu....
zachowam dystans i nie skomentuje.
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

endo pisze:
UcHO pisze:I od kiedy zmiana żarówek to tuning... :zakrecony:
A propos miana tuningu to w GT w rubryce "wasze auta" koles napisal w polu styl m.in. "naklejka suzuki sport na zderzaku" :-D :lol: :grin: 8-)
o kur ..... :0
shreek
Swój
Kontakt:

Post autor: shreek »

macie kompleksy?
popisujecie sie tu jak olsy
nie musicie mnie banowac, sam odejde nie pcham si etam gdzie mnie nie chca
dociagne tylko via e-mail temat nalepek bo jestem to winien paru osobom i koncze z wami bo jak widac jak ktos wam nie spiewa pod publike to zle, a ja nigdy lizusem nie bylem, i NIE BEDE.

PS temat zarowek dawno skonczylem a wy cisneliscie go dalej bo prprostu lubicie sobie pojezdzic aby zatuszowac slaba samoocene!

nara
przez pewein moment bylo milo ale krotko!
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

dobra wiec tak:

nie mam co gadac zgadzam sie ze Shreekiem...

sam mialem przejscia na poczatku ale to juz przesada...darujcie sobie temat tych zarowek i nie jezdzijcie tka po nowych...rozumiem jesli rzeczywiscie cos naskrobal ale on tylko wyraza swoje zdanie...jak dla mnie przesadziliscie to porzadnie(chociarz ja tez swoje dodalem)...ide do garazu :grin:
corsa A & Audi S3
Obrazek
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Nie no kurwa to juz jest przesada. Czytam ten post od poczatku i za cholere nie moge skumac shreek'a podejscia do sprawy. Sam na poczatku zaczal dowalac do pieca i na koncu sie jeszcze dopierd....
Ale sie wkurw... . Sorry chlopaki za slownictwo ale mnie ponoislo, bo nie kumam tego kolesia. No comments. Ja tez spierdalam do garazu :bardzozly:
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

niech kazdy wyciagnie wlasne wnioski z tej dyskusji i zachowa je dla siebie
c20mboT
Zablokowany