GSI Tylne zawieszenie
- Hiv
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
GSI Tylne zawieszenie
Mam na oku corse A GSi. Chodzi mi o tylne zawieszenie. Podobno jest nowe na gwarancji. Cale bo i sprezyny i amortyzatory. Ale problem jest taki, ze jest bardzo miekkie. Orientujecie sie czy "ten typ tak ma", czy to raczej niemozliwe? Trochę buja przy wiekszych predkosciach z trojka pasazerow. Chyba zbytnio skacze na nierownosciach.
POZDRAWIAM[/b]
POZDRAWIAM[/b]
Może znów corsa...
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Juz nie wiem...
No to nie wiem co myslec. Tam podobno zalozone sa oryginalne zamienniki. Odpowiednie dla tego modelu. Ale w takim razie cos mi sie nie podoba. Jazda za miekka. Kola skacza. Dziwnie sie przechyla. Na przegladzie sprawdzali i tyl ma w swietnym stanie. Wiem nie wiem...
Może znów corsa...
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
W serii Corsa A GSI ma amory olejowo-gazowe. Jak buja i przechyla za bardzo to coś jest nie tak. I wydaje mi się, że to iż tył jest sprawdzony to nie znaczy że z przodu jest ok bo chyba zawieszenie z przodu ma większy wpływ.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Co do tej wypowiedzi to juz sam nie wiem co myśleć. KAŻDY MÓWI INACZEJ!!! Wczoraj słyszałem, żę starsza wersja GSi była produkowana do sierpnia '91. Teraz słyszę inaczej a gość od corsy twierdzi, że to nie jest składak. Jeszcze jej nie kupiłem bo cena ciągle mi nie odpowiada. Na zdjęciach wygląda zresztą zdecydowanie lepiej niż w rzeczywistości! Silnik jest jak najbardziej ok, jest gaz ale blacha do poprawki. Rdzy nie ma za wiele ale ktoś spaprał malowanie... Wiecie może ile mniej więcej może kosztować taki zabieg? Tzn. zdarcie starego, małe poprawki blachy, piaskowanie, podkład i nowy lakier, najlepiej metalik? No i ja sam bym ją sobie rozbroił, zaprowadził samą budę z silnikiem. A ile moglibyście dać za taką corse jak na zdjęciach powyżej? Bo nie wiem czy targować się jeszczeSzwagier pisze:Sadzac po emblemacie masz na oku Corse gsi ktora byla na allegro.Jak mnie pamiec nie myli to ona jest niby z '91r,ale dziwne ze wyglada jak przed liftingiem-skladak??,przeszczep??Facelifting byl od sierpnia '90

POZDRAWIAM
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Ja proponuję gościowi 6000. Myślicie że to dobra cena? Poza tym do poprawy jest tapicerka na suficie i boczkach a i fotele nie są rewelacyjne. Lewe drzwi byly stukniete i niewymieniane tylko wyklepane i szpachlowane. To widac troche. Sporo szpachli musialo byc i dzwi sie nierowno schodza. Gora ciut odstaje i szumi stasznie przy szybszej jezdzie. A tak przy 180 to piekna jazda
Macie ogolny widok wiec ile moge targowac? I nie zapomnijcie omoim poscie powyzej bo ten to tylko ciąg dalszy 

- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Coś przy tanio ...qomo pisze:w warszawie stoi do sprzedania corsa gsi z gazem z 91 roku(juz nowa buda) za 4900zl - autokomis na ulicy modlinskiej....
Hiv.
Napisze Ci tak. Corsa A gsi to super autko ale musisz się liczyć z tymz że ma już swoje lata i jeżeli się decydujesz na jego kupno to NA PEWNO będziesz musiał jeszcze do niego sporo dołożyć żeby była mniej więcej takie jak chcesz. Nie ma takiej możliwości żebyś kupił takie auto i było na tip top bo chyba nie ma takiego w Polsce. Mówisz o remoncie blacharki. Koszt takiej operacji zależy od dużej liczby czynników. Przede wszystkim od tago w jakim stanie masz samochód. Czy dużo blach trzeba wymieniać, w jakim stanie jest podłoga, pas przedni, pas tylni ... i dużo dużo jeszcze. Cena takiej przyjemności ... hmmm to zależy u kogo robisz i jak robisz po pewnie znajdzie się ktoś co ci to zrobi za 1500 tylko ile taka robota wytrzyma - jeden sezon. Same częsci kosztują połowe tej ceny przy mało skorodowanej blacharce.
Reasumując tak jak mówie, Corsa A GSI to bardzo fajne autko dające dużo przyjemności z jazdy ale też i takie które trzeba w pewnym stopniu odrestaurować ... one mają już 13 lat.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Dzieki za opinie! qomo, masz może namiary do tego komisu? Telefon np.? Bo bede tam w niedziele to może bym sobie oblukał. Po 16 to będzie jeszcze otwarty w niedziele? Wswzyscy mi mówią, że blacha to największy ból w corsiarkach. Ale dla nie to i tak super auto!!! Ma to coś...
Co ciekawe oglądałem już kilka sztuk w lepszym i gorszym stanie i zawsze miały jakieś kolizje. Widzę że kupić nie bitą i od kilkuletniego właścieciela to ciężka rzecz... Ehh..
Co ciekawe oglądałem już kilka sztuk w lepszym i gorszym stanie i zawsze miały jakieś kolizje. Widzę że kupić nie bitą i od kilkuletniego właścieciela to ciężka rzecz... Ehh..
-
- Weteran
- Kontakt:
Uważaj na tą z komisu- przy takiej cenie daje głowę że jest bita. Zwykłą corse w tej cenie z tego roku ciężko dostać, a co dopiero GSI. Dobrze ją sprawdz. A z tą czerwoną to też jakiś wałek jest chyba, bo nowy face był w 90. Może data pierwszej rejestracji jest 91. Trochę dziwneHiv pisze:Dzieki za opinie! qomo, masz może namiary do tego komisu? Telefon np.? Bo bede tam w niedziele to może bym sobie oblukał. Po 16 to będzie jeszcze otwarty w niedziele? Wswzyscy mi mówią, że blacha to największy ból w corsiarkach. Ale dla nie to i tak super auto!!! Ma to coś...

- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Już nie wiem...
Więc sam już nie wie co mam robić. Ciężki orzech do zgryzienia.
Nie wiem co wybrać: corse '91 w nowej budzie, 1.2 silnik na gazniku i ladnie zrobionej blacharce ale bez instalacji gazowej, czy moze ta GSi o ktorej pisze i którą widać powyżej... Obie za podobną kasę. Hmmm...

-
- Post Mistrz
- Kontakt:
bylem dzis w tym komise i corsa zaostala sprzedana...tzn stala jeszcze ale nowy wlasciciewl pojechal ja przerejstrowac...poszla za 4500zl!! jak dla mnie cena spoko....co do blachy to na pewno byla uderzona lewym przodem - byla cala malowana brak korozji...Hiv pisze:Dzieki za opinie! qomo, masz może namiary do tego komisu? Telefon np.? Bo bede tam w niedziele to może bym sobie oblukał. Po 16 to będzie jeszcze otwarty w niedziele? Wswzyscy mi mówią, że blacha to największy ból w corsiarkach. Ale dla nie to i tak super auto!!! Ma to coś...
corsa A & Audi S3

-
- Weteran
- Kontakt:
Ale nie mogą narzucić akcyzy większej niż 65%. Norma euro2 ide w diabły- a rególacje o wolnym przepływie towaru na rynku unijnym zabraniają stosować ograniczeń. A przy tak niskiej cenie (np:1000E) to i tak będzie się opłacałoJeżeli coś wymyślą to nie od razu. Zawsze mają opóźnienia. Teraz Miller się głowi jak się utrzymać na stanowisku, mysli o wyborach do parlamentu europejskiego a nie o kopaniu sobie kolejnego dołka. Pol też tego nie ruszy- żaden z jego pomysłów nie wypalił (winiety)qomo pisze:tu sie zgodze: nasz rzad nie pozwoli zeby jakas kasa im przepadlaUcHO pisze:Kristo każdy tak radzi, kazdy mówi że tak zrobi, a ja Ci mówię że coś dorzucą że dalej nie bezie się połacało sprowadzić samochodu w takim wieku..![]()

-
- Post Mistrz
- Kontakt:
ciekawe tylko nadal brak jakich kolwiek liczb...kristo pisze:Tu jest link do fajnej stronki na ten temat.
http://www.unfallwagen.net/teksty/242_01.php
corsa A & Audi S3

- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
z tego co wiem to ma byc akcyza,ale tak jak mowi Kristo nie wieksza niz 65% norma Euroma2.Jedyne co nie cieszy ze niestety zadnej Corsy A nie bedzie mozna zarejestrowac (chyba) bo to juz samochody starsze,maja wiecej niz 10lat.UcHO pisze:Kristo każdy tak radzi, kazdy mówi że tak zrobi, a ja Ci mówię że coś dorzucą że dalej nie bezie się połacało sprowadzić samochodu w takim wieku..kristo pisze:Na Twoim miejscu to bym czekał do maja i wtedy coś przyprowadził z Niemiec. Nie kupisz w Polsce w dobrym stanie za dobrą cene.
Zreszta pozyjemy zobaczymy,wszystko okaze sie w praniu.Z kupnem samochodu nie ma co sie spieszyc

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania