wydech - tego jeszcze nikt ni pisał :)

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

wydech - tego jeszcze nikt ni pisał :)

Post autor: AdamXXL »

ja pier... :0 - taka była moja reakcja jak zobaczyłem jak wyglądapierwsza rura od kolektora u mnie.

w styczniu jadąc autostradą musiałem wziąść między koła "coś" co przywaliło ostro w rurę tak że na zgięciu dość mocno wgieła się. Silnik od tego czasu na wolnych pracował jak traktor. Dzisiaj umówiłem się z tłumikażem na wyprostowanie tego lub wstawienie innego kolanka.
Może ktoś o tym wiedział ale ja dopiero teraz się przekonałemjak wygląda rura od kolektora w 1,2 . Doznałem szoku.. okazało się, że w środku jest jeszcze jedna rura!!!! o przekroju znacznie mniejszym niż ta zewnętrzna aaa . stało się jasne że tak nie może być, i żaden sportowy tłumik nie wynagrodzi takiej zwężki w wydechu.

Przy okazji pooglądałem parę rur od kolektora, w tym od corsy A, i tam takich cudów nie było! diagnoza krutka zmieniam tą durną rure. na razie mam tylko wstawione inne kolanko, bo odpowiedniej rurki nie było, ale czym prędzej to zmnieniam.

Osman ty coś chciałeś kombinować z kolektorem rurowym od c20xe. jakieś wnioski? ktoś pamięta jakie ma rozmiary i może po przerobieniu flanszy podpasowałby.

ps. jak ktoś ma ochotę na kolektor rurowy od c20xe to za 230 z wysyłką jestem w stanie załatwić :oko:
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

kolektory od C20xe w lanosach 1.5 przynosza bardzo pozytywne efekty!
c20mboT
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Adaś a takie pytanko, nie da się tej rurki z tego kolektora najnormalniej w świecie wyrzucić?? i Zostawić same kolanka (tę część zewnętrzną)??
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

no chcialem nawet mialem do kupienia taki za 150zl ...
ale szukalem gogos kto zrobi mi flansze i nie bylo chetnych i sobie odpuscilem :-?
a w miedzyczasie trafil sie supersprinta :-D

temat umilkl ale koles co na street... zamontwal do lanosa cos takiego wiecej bedzie mogl pomoc :oko:
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

ELO to mówicie chłopaki że kolektor rurowy od 2,0 16v po przespawaniu flanszy jest git rozwiązaniem do X14XE???????? bo ostatnio na gięłdzie rzucił misiewłasnie w oczka taki wynalazek i może by z tego cos wykroił:) :-D :-D :-D :-D tylko skąd wziąść tą flansze ??????
Pozdrowienia przesyła Criters
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

W sumie to sobie tak przed chwilą ppomyśłalem nad własnym pytaniem i wymyśłiłem że jak by tak kupic uszczelkę pod koletor tożto jest gotowa matryca do tej jak wy to piszecie flanszy :-D :-D :-D tylko wystarczy wyrzęźbic coś takiedo na frezarce lub tokarce lub tego typu podobnym ustrojstwie i włala????????? czyzem siępomylił SPROWADZCIE MNIE NA ZIEMIE :-D :-D :-D :D :D :D
Pozdrowienia przesyła Criters
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

REN pisze:kolektory od C20xe w lanosach 1.5 przynosza bardzo pozytywne efekty!
to jeśli się nie spłucze doszczętnie w ten weekend tp może spróbuje go zaadaptować do siebie.

@ Ucho ta rura jest na całej długości, a tam test parę zgięć więc nie da rady. prawdopodobnie tylko w x12sz jest taki wynalazek :-?
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

Adam, ja mam NZ więc moze nie ma, ale nie omieszkam rozkręcić i spraawdzić...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”