w styczniu jadąc autostradą musiałem wziąść między koła "coś" co przywaliło ostro w rurę tak że na zgięciu dość mocno wgieła się. Silnik od tego czasu na wolnych pracował jak traktor. Dzisiaj umówiłem się z tłumikażem na wyprostowanie tego lub wstawienie innego kolanka.
Może ktoś o tym wiedział ale ja dopiero teraz się przekonałemjak wygląda rura od kolektora w 1,2 . Doznałem szoku.. okazało się, że w środku jest jeszcze jedna rura!!!! o przekroju znacznie mniejszym niż ta zewnętrzna aaa . stało się jasne że tak nie może być, i żaden sportowy tłumik nie wynagrodzi takiej zwężki w wydechu.
Przy okazji pooglądałem parę rur od kolektora, w tym od corsy A, i tam takich cudów nie było! diagnoza krutka zmieniam tą durną rure. na razie mam tylko wstawione inne kolanko, bo odpowiedniej rurki nie było, ale czym prędzej to zmnieniam.
Osman ty coś chciałeś kombinować z kolektorem rurowym od c20xe. jakieś wnioski? ktoś pamięta jakie ma rozmiary i może po przerobieniu flanszy podpasowałby.
ps. jak ktoś ma ochotę na kolektor rurowy od c20xe to za 230 z wysyłką jestem w stanie załatwić