wydech x14sz
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
wydech x14sz
od dluzszego juz czasu kombinuje z wydechemi oto moje spostrzezenia:
1. tzw wolny wydech nic poza zbednym halasem nie daje, odpreza calkowice uklad wydechowy, lambda gupieje i moc idzie w decybele :p
2. po zamontowaniu koncowego troche zuzytego tlumika w miejsce srodkowego (i nic poza nim) silnik w porownaniu z poprzednim stanem (wolny wydech z puszka rozprezeniowa na koncu) uzyskal strasznie na zrywnosci przynajmniej w do 5 kobr/min
3. ostatnio wmontowalem zachecony efektami doprezania ukladu wydechowego - katalizator, i tlumik srodkowy na swoje miejsce i tyle, w porownaniu z poprzednim stanem troche jes zmulony, i teraz pytam sie czy to wina kata, czy efekt regulacji gazu ktora przeszedlem w miedzyczasie...?
silnik x14sz 2kkm po remoncie (c. B)
1. tzw wolny wydech nic poza zbednym halasem nie daje, odpreza calkowice uklad wydechowy, lambda gupieje i moc idzie w decybele :p
2. po zamontowaniu koncowego troche zuzytego tlumika w miejsce srodkowego (i nic poza nim) silnik w porownaniu z poprzednim stanem (wolny wydech z puszka rozprezeniowa na koncu) uzyskal strasznie na zrywnosci przynajmniej w do 5 kobr/min
3. ostatnio wmontowalem zachecony efektami doprezania ukladu wydechowego - katalizator, i tlumik srodkowy na swoje miejsce i tyle, w porownaniu z poprzednim stanem troche jes zmulony, i teraz pytam sie czy to wina kata, czy efekt regulacji gazu ktora przeszedlem w miedzyczasie...?
silnik x14sz 2kkm po remoncie (c. B)
-
- Nowy
W silnikach wolnossacych zazwyczaj wszystkie wlasne przerobki z wydechem jedyne co robia to pogarszaja osiagi.Dlatego jak juz cos kombinowac to zrobic wydech z porzadnych elementow , ktore sa dedykowane pod nasz silnik . Wiadomo ze jest to dosc duzo kasy zapatrzyc sie w taki kompletny wydech ale nic nie jest za darmo. Jak chcesz zeby bylo dobrze musi byc drogo. Co do wywalenia samego kata tez go nie mam bo mi zostala po nim kupka popiolu i jakie sa spostrzezenia? glupio metalicznie brzeczy. Roznicy w "zrywnosci" nie moge ocenic i nawet nie chce bo pewnie sam sobie bym wmowil ze jest lepiej a raczej jest to watpliwe.
pozdrawiam
pozdrawiam
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
apropo gaziarzy ostatnio jak byłem na przeglądzie to tak mi namieszali w ustawieniach, że jak wracałem do domu to 130 i koniec
znowu sam wszystko muszę sobie ustawić
. następnym razem będę bił po rękach, jak któryś sprubuje coś zmieniać w nastawach przy okazji wymiany filtrów 

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
też zamias kupować ryczący wydech kupiłem bosal'a końcowy, ale gdybym miał większy wybór brał bym inny markowy (remus,supersprint ) ale ta kasashreek pisze:wiesz co powiem ci tak: jutro ide kupic oryginalny bosal do corsy srodkowy, bo ja dzisiaj wyciagnolem wszytko spradzilem szczelnosc i wiem ze zle chodzilo bo byylo nie szczelne: nic nie zastapi seryjnych oryginalnych czesci..!!!!!

-
- Swój
- Kontakt:
hiv: kumpel ma program do opelkow poprosze zeby mi przeslal rysunek wydechu do ciebie....
albo: http://www.opel-czesci.pl i tam wpisza model opla i "tłumik" na wyswietlonych pozycjam masz obok zdjecia bedziesz wiedzial odrazu co i jak i za ile...,
qomo: chcialem powiedziec to co powiedzialem najlepsze seryjne, albo robione pod konkretny model, nie inaczej! ktos to liczyl i napewno na sile nie zmieniejaszalby osiagow dla rozhosteryzowanych emerytek ktore sie halasu boja....
albo: http://www.opel-czesci.pl i tam wpisza model opla i "tłumik" na wyswietlonych pozycjam masz obok zdjecia bedziesz wiedzial odrazu co i jak i za ile...,
qomo: chcialem powiedziec to co powiedzialem najlepsze seryjne, albo robione pod konkretny model, nie inaczej! ktos to liczyl i napewno na sile nie zmieniejaszalby osiagow dla rozhosteryzowanych emerytek ktore sie halasu boja....

-
- Swój
- Kontakt:
sory ale czy polowa wartosci to duzo???shreek pisze:osman ale ty duzo za niego chcesz

na nikim nie chce zarabiac i sprzedaje po kosztach jakie ponioslem a w tym momencie nawet taniej bo jesli sie klubowicz to oddam za 400zl

kupujac go sie cieszylem ze kupilem w takiej malej cenie
nie oszukujmy sie supersprinta nie dostaniecie w cenie KM !!!!!
uwazam ze takie czesci sa warte swej ceny i wlasnie dlatego kupujac oryginalne chocu uzywane czesci osiagnolem to co osiagnolem

X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
-
- Swój
- Kontakt:
wystaczajaco wysoko zeby niedlugo dostac tytul RZECZOZNAWCYHiv pisze: PS. Którą klasę osiągnąłeś w szkole
PS. To oczywiście żarcik ale nie chciałem z tym do hahaha lecieć...
nie to zebym sie chwalil

X14XE MANTZEL its not enough
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
RZECZOZNAWCA... hehe
Dobra, koniec żartów, wracamy do tematu.
http://www.catalogue.bosal.com/pages/ex ... artype=1.6
To jest link do BOSALA, jedynej firmy w ktorej katalogu jest tlumiczek do mojej GSi. To jest ten w srodku. Taki jest u mnie. Gora i doł to wersje z katami. Wiec chyba nic mi sie z katalizatorem nie pomylilo... Wie ktos wiec gdzie dostane zaminnik za mniej niz 365 zetów???

Dobra, koniec żartów, wracamy do tematu.
http://www.catalogue.bosal.com/pages/ex ... artype=1.6
To jest link do BOSALA, jedynej firmy w ktorej katalogu jest tlumiczek do mojej GSi. To jest ten w srodku. Taki jest u mnie. Gora i doł to wersje z katami. Wiec chyba nic mi sie z katalizatorem nie pomylilo... Wie ktos wiec gdzie dostane zaminnik za mniej niz 365 zetów???