Białe zegary do Corsy A
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
DarkB
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Białe zegary do Corsy A
Jesli macie to podajcie linka skąd moge zgrać białe zegary do Opla Corsy A 1,4i bez obrotościomierza przed liftingiem.Najlepiej żeby były robione w Corelu
Z góry dzieki.
Z góry dzieki.
Opel Corsa 1,4 i 90r.
CTM#265
CTM#265
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
w archiuwum jest z mojej stronki ale nie wazne....
tu masz gotowe...
http://www.corsa.a.prv.pl/corsa.jpg
tu masz gotowe...
http://www.corsa.a.prv.pl/corsa.jpg
corsa A & Audi S3

-
Felas
- Świeżak
- Kontakt:
No to jutro buchnę z pracy Corela bo mi się gdzieś płytka zapodziała. Obrobię na wstępie - http://www.corsa.a.prv.pl/corsa.jpg i się odezwę.
Pozdro
Pozdro
Szerszeń A 1.4
CTM #312
CTM #312
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Drukować na papierze fotograficznym i nie oszczędzać na tonerze (czyt.jakości). Jak wydrukujesz, to połóż na płasko, niech wyschnie (?) żeby Ci się atrament nie posypał, bo zapaskudzi tarcze.boxer pisze:Na czym drukowac skanz i jak montowc jak zdjac wskazowke
Nie wiem, jak jest w A, ale w B z prędkościomierzem nie ma problemu. U Ciebie jest chyba linka, to ja bym proponował najpierw podnieść wskazówkę do prędkości ok 40-60 km/h i wyciągnąć ten ogranicznik. Jak go wyciągniesz, to wskazówka spadnie poniżej jego i wtedy zaznaczasz dokładnie miejsce. To samo z obrotomiedzem. Pamiętaj, dokładnie zaznacz miejsce wskazówek, żeby potem dobrze wyskalować.
A skutecznym sposobem na ściąganie wskazówek, jest widelec kuchenny
pozdrawiam
-
Felas
- Świeżak
- Kontakt:
Ufff, zmęczyłemDarkB pisze:
No yo fajnie jak byśm,ógł to zrób.
http://www.bobmorane.republika.pl/zegar.cdr
Na małym zegarku brak logo opla, mogę je umieścić ale to już po nowym roku. Jeśli chodzi o wymiary wszystko skopiowałem z orginału http://www.corsa.a.prv.pl/corsa.jpg , dobrze by było zrobić jakiś wydruk próbny i sprawdzić czy wszystko jest tak jak trzeba.
Gdyby coś czekam na info.
Pozdro
Szerszeń A 1.4
CTM #312
CTM #312
-
DarkB
- Świeżak
- Kontakt:
Dziękiza zegary,ale musze je troche przerobić bo kurde nie mam tego licznika dolnego tych krateczek i na górnym mam 6 krateczek i musze przerobić a coś mi nie dizie w tym Corelu da się wogóle?Felas pisze:Ufff, zmęczyłemDarkB pisze:
No yo fajnie jak byśm,ógł to zrób.![]()
http://www.bobmorane.republika.pl/zegar.cdr
Na małym zegarku brak logo opla, mogę je umieścić ale to już po nowym roku. Jeśli chodzi o wymiary wszystko skopiowałem z orginału http://www.corsa.a.prv.pl/corsa.jpg , dobrze by było zrobić jakiś wydruk próbny i sprawdzić czy wszystko jest tak jak trzeba.
Gdyby coś czekam na info.
Pozdro
Opel Corsa 1,4 i 90r.
CTM#265
CTM#265
-
Felas
- Świeżak
- Kontakt:
W corelu wszystko da radęDarkB pisze: Dziękiza zegary,ale musze je troche przerobić bo kurde nie mam tego licznika dolnego tych krateczek i na górnym mam 6 krateczek i musze przerobić a coś mi nie dizie w tym Corelu da się wogóle?
Najlepiej jeśli usunę wogóle krateczki bo i tak małe prawdopodobieństwo jest że wypadną w tym samym miejscu (a wytnie się je już po naklejeniu)
Niestety mam narazie niezbyt sprawnego kompa - jutro wrzucę poprawiony pliczek pod ten sam link.
Pozdro
Szerszeń A 1.4
CTM #312
CTM #312
-
DarkB
- Świeżak
- Kontakt:
Jakoś sobie poradziłem i jest spox, bardzoładnie wygląda, ale przy zakłądaniu wskazówki od prędkości coś xle założyłem bo mi troche zawyża prędkość:)Felas pisze:W corelu wszystko da radęDarkB pisze: Dziękiza zegary,ale musze je troche przerobić bo kurde nie mam tego licznika dolnego tych krateczek i na górnym mam 6 krateczek i musze przerobić a coś mi nie dizie w tym Corelu da się wogóle?
Najlepiej jeśli usunę wogóle krateczki bo i tak małe prawdopodobieństwo jest że wypadną w tym samym miejscu (a wytnie się je już po naklejeniu)
Niestety mam narazie niezbyt sprawnego kompa - jutro wrzucę poprawiony pliczek pod ten sam link.
Pozdro
POZDRAWIAM ALL
Opel Corsa 1,4 i 90r.
CTM#265
CTM#265
-
Joda
- Świeżak
- Kontakt:
pirat napisał:
ja bym proponował najpierw podnieść wskazówkę do prędkości ok 40-60 km/h i wyciągnąć ten ogranicznik. Jak go wyciągniesz, to wskazówka spadnie poniżej jego i wtedy zaznaczasz dokładnie miejsce. To samo z obrotomiedzem. Pamiętaj, dokładnie zaznacz miejsce wskazówek, żeby potem dobrze wyskalować.
No właśnie, a do którego miejsca cofa się wskazówka prędkościomierza po zdjęciu tego ogranicznika? Chodzi mi o prędkoścoimierz w Corsie A wyskalowany do 200km/h - ktoś próbował?
ja bym proponował najpierw podnieść wskazówkę do prędkości ok 40-60 km/h i wyciągnąć ten ogranicznik. Jak go wyciągniesz, to wskazówka spadnie poniżej jego i wtedy zaznaczasz dokładnie miejsce. To samo z obrotomiedzem. Pamiętaj, dokładnie zaznacz miejsce wskazówek, żeby potem dobrze wyskalować.
No właśnie, a do którego miejsca cofa się wskazówka prędkościomierza po zdjęciu tego ogranicznika? Chodzi mi o prędkoścoimierz w Corsie A wyskalowany do 200km/h - ktoś próbował?
#175 - KIEROWNIK BORDOWEGO ŻUCZKA
-
orzel220
- Świeżak
- Kontakt:
jak to mawiaja niektorzy z dupy te zegary
nic mi sie nie zgadza wielkoscia i rozmieszczeniem cyferek wiec prosze was o jeszcze jedna przysluge i podeslanie mi jakis ladnie zrobionych bo sam nie daje rady niestety wiem ze juz zygac wam sie chce tematem bialych taecz ale prosze poswieccie sie ostatni raz z gory dzieki
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
jak drukuje te zegary u siebie na drukarce to jest dobrze...nie wiem w czym tkwi problem...orzel220 pisze:jak to mawiaja niektorzy z dupy te zegarynic mi sie nie zgadza wielkoscia i rozmieszczeniem cyferek wiec prosze was o jeszcze jedna przysluge i podeslanie mi jakis ladnie zrobionych bo sam nie daje rady niestety wiem ze juz zygac wam sie chce tematem bialych taecz ale prosze poswieccie sie ostatni raz z gory dzieki
corsa A & Audi S3

-
orzel220
- Świeżak
- Kontakt:
a drukujesz je normalnie z pod Xp czy najpierw cosik przerabiasz w jakims programiku??... u mnie jest masakra wszystko jakies koslawe a na dodatek wszystkim znajomym w okolicy tusze sie pokonczyly i dupa zimna nie moge u nich posprawdzac...jak drukuje te zegary u siebie na drukarce to jest dobrze...nie wiem w czym tkwi problem...

[/url]