Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
chce przeczyscic silnik krokowy u siebie ale nie wiem który to:(, moze mi ktoś podpowiedziec ...?? domyslam sie ze bedzie to 5 albo 20 element na rysunku do którego daje ponizej link
Wujko to na bank jest 19
20 to jest uszczelka od niego. ale nie wiem czy go rozbierzesz bo wydaje mi się że on jest zlewany, ale spróbować mozesz.
Zeby go odkręcić musisz mieć takie dziwne imbusy -gwiadkowe :0
Mam pytanie. W "szukaj" znalazłem jakieś dziwne posty z ceną silniczka krokowego. Ktoś kupował to za 300pln używke bez gwarancji. W ASO kosztuje 390pln a w innym sklepie z czesciami do OPLA kosztuje 110pln.
boxer pisze:Mam pytanie. W "szukaj" znalazłem jakieś dziwne posty z ceną silniczka krokowego. Ktoś kupował to za 300pln używke bez gwarancji. W ASO kosztuje 390pln a w innym sklepie z czesciami do OPLA kosztuje 110pln.
słyszałem że niektórzy pakują krokowce z poldka i tak cena 110 to rozumiem taki silniczek krokowy.
silnik krokowy jak nazwa wskazuje wykonuje zaleznie od wyterowania iles skokow - obrotowych swojej oski (wlansie krokow) przez co jest na tyle dokladny by funkcjonowac jako zawor - przepustnica, z tego co sie domyslam reguluje on mieszanke paliwowa. bardzo ladnie to widac np w isntalacjach gazowych gdzie w przypadku instalacji komputerowej widac na wezu doporwadzajacym gaz do wtrysku wlasnie silnik korokowy zamiast standardowej sruby regulacyjnej...
Pamiętacie jeszcze ten link na górze? Może ma ktoś fotkę jak to wygląda w corsie C16SE? I czy do jego wykręcenia potrzeba tych smiesznych gwiazdkowych kluczy?