czujnik oleju - wyciek!
- czester 1
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
czujnik oleju - wyciek!
Tak jak w temacie cieknie mi olej z czujnika oleju. Tylko co teraz wymianić czujnik czy wtyczke, a może to i to?Co robić bo w przeciwnym razie do modlina zabieram bańke oleju!?
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
tak wystarczy wymienic czujnik i po sprawie. czas to nawet nie 5min. i jest to dokladnie tak jak powiedzial pan z ASO. mnie jak przeciekal ten czujnik to pol silnika i komory mialem zachlapane i do tego palila sie kontrolka oleju.
ja smierc swojego czujnika przyspieszylem na autosrtadzie jadac 140-150, wiec caly czas cisnienie bylo prawie max. a kiedy po miescie jezdzilem ponizej ,ponizej 3k obr to kontrolka sie zapalala.czujnik chyba nie drogi jest wymienisz go sam.
pozdro
ja smierc swojego czujnika przyspieszylem na autosrtadzie jadac 140-150, wiec caly czas cisnienie bylo prawie max. a kiedy po miescie jezdzilem ponizej ,ponizej 3k obr to kontrolka sie zapalala.czujnik chyba nie drogi jest wymienisz go sam.
pozdro
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
ja zachlapane tez mam wszystko, a taka usterke juz rok temu miałem a zorientowałem się bo tez zapalila sie kontrolka - sprawdzam na bagnecie a tam sucho.Dolałem oleju ,wymieniłem czujnik i rok miałem spokuj a teraz znowuPorszak pisze:tak wystarczy wymienic czujnik i po sprawie. czas to nawet nie 5min. troche dziwnie to powiedzialten pan z aso, ale on sie zna przeciez. mnie jak przeciekal ten czujnik to pol silnika i komory mialem zachlapane i do tego palila sie kontrolka oleju.
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
no i dziś zaś plama oleju , otwieram maske - czujnik oleju- trzeci w tym roku.Tym razem pojechał do ASO - se myśle może go źle wkręcam sam już nie wiem - chce mieć gwarancje. Ceny 22 zl czujnik i 29 zl wymiana :0 -robocizna droższa od materiłu ale jaja.Ale dali 2 lata gwarancji - nie wierze że wytrzymie 
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
spojrz czy nie masz za malo oleju...hayabusa 5 pisze:jak juz jest temat z olejem to tutaj napisze:
Wymieniłem olej ostatnio i teraz przy rozruchu silnika zaczyna trzesczyc stukać itp. i chilke pali sie kontrolka oleju, a po kilku sekunadach wszytko wraca do normy :0
a na zakretach sie kontrolak niezapal??
corsa A & Audi S3

-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
U mnie sie zapala ale sporadycznie! a co to tak nie ma byc :0 myslalem ze ten typ tak maqomo pisze:spojrz czy nie masz za malo oleju...hayabusa 5 pisze:jak juz jest temat z olejem to tutaj napisze:
Wymieniłem olej ostatnio i teraz przy rozruchu silnika zaczyna trzesczyc stukać itp. i chilke pali sie kontrolka oleju, a po kilku sekunadach wszytko wraca do normy :0
..::CTM#117::..
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
@Budzio nie powinno tak byc , ne ma tragedii, ale dojlej sobie olejuw okolice max, albo wspawaj jakies przegrody w miske olejowaBudzio pisze:U mnie sie zapala ale sporadycznie! a co to tak nie ma byc :0 myslalem ze ten typ tak maqomo pisze:spojrz czy nie masz za malo oleju...hayabusa 5 pisze:jak juz jest temat z olejem to tutaj napisze:
-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
nie no olej jest w okolicach amx ale wydaje mi sie ze i tak sie zapali jak ostrzej zakret wezmiesz(jak zakrecam spokojnie i nie za ostro to nie pali sie)Porszak pisze:@Budzio nie powinno tak byc , ne ma tragedii, ale dojlej sobie olejuw okolice max, albo wspawaj jakies przegrody w miske olejowaBudzio pisze:U mnie sie zapala ale sporadycznie! a co to tak nie ma byc :0 myslalem ze ten typ tak maqomo pisze: spojrz czy nie masz za malo oleju...
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
Budzio pisze:nie no olej jest w okolicach amx ale wydaje mi sie ze i tak sie zapali jak ostrzej zakret wezmiesz(jak zakrecam spokojnie i nie za ostro to nie pali sie)Porszak pisze:@Budzio nie powinno tak byc , ne ma tragedii, ale dojlej sobie olejuw okolice max, albo wspawaj jakies przegrody w miske olejowaBudzio pisze: U mnie sie zapala ale sporadycznie! a co to tak nie ma byc :0 myslalem ze ten typ tak ma
tylko w bobie mi sie zapalala kontrolaka na zakretach w corsie jest ok
-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
czy li co? u mnie cos nie tak??Porszak pisze:Budzio pisze:nie no olej jest w okolicach amx ale wydaje mi sie ze i tak sie zapali jak ostrzej zakret wezmiesz(jak zakrecam spokojnie i nie za ostro to nie pali sie)Porszak pisze: @Budzio nie powinno tak byc , ne ma tragedii, ale dojlej sobie olejuw okolice max, albo wspawaj jakies przegrody w miske olejowa
-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
mnie sie wydaje ze zdecydowanie nie tak, u mnie nawet przy baardzo ostrym zkrecie sie nie zapala. cos nie tak pewnie z czujnikiem, albo z cisnieniem oleju moze - nie wiem czy to ma wplyw na mozliwosc zapalenia sie kontrolki.Budzio pisze:
czy li co? u mnie cos nie tak??
w kaszlu sie zapalala przy ostrym skrecie, w roczniku 1989 prawie zawsze, w roczniku 1998 czasami jak byl maly poziom oleju.
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
w kaszlu to zawsze bylo malo oleju, wiec moze dlatego sie zapalalo. w Twojej corsie moze masz przewrazliwiona kontrolkeBudzio pisze:czy li co? u mnie cos nie tak??Porszak pisze:Budzio pisze: nie no olej jest w okolicach amx ale wydaje mi sie ze i tak sie zapali jak ostrzej zakret wezmiesz(jak zakrecam spokojnie i nie za ostro to nie pali sie)
-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
U mnie tak jest jak zbliza sie czas wymiany oleju, ostatnioi wykapalo mi go troch z pod aparatu zaplonowego terzxa zastanawiam sie czy nie wymienic czujnika cisnienia bo tez syfff wkoloPorszak pisze:
w kaszlu to zawsze bylo malo oleju, wiec moze dlatego sie zapalalo. w Twojej corsie moze masz przewrazliwiona kontrolke, ale moze watro podrazyc temat i dojsc do przuczyny
-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
to co rozpuszczalnikiem go rozcieczycshreek pisze:budzio i tu masz odpowiedz - jak olej sie robi gesty - przy okolicy 15kkm jak juz go trzeba wymienic to wtedy pompa go nie podaje za dobrze na ostrych skretach i sa jaja i sie swieci - wymienisz olejek i ustanei problem - ja tak mialem....
na powaznie to jade do makro oblokac po ile oleje FUCK znow wydatek