felgi do corsy
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- cyberpooh
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
da rade....
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Im mniejsza wartosc ET tym felga bardziej wystaje na zewnatrz auta, przy 15" ET w przedziale 49-37 powinno byc bezpieczne, ponizej moga zaczac sie klopoty.. Zreszta w archiwum bylo juz to pisane.
Ale po co Ci az 7,5" szerokosci?? Do takich gum 7", a nawet 6,5"..
W sumie to przy dobrym ET to moze nawet 16" bys upchnal..
Ale po co Ci az 7,5" szerokosci?? Do takich gum 7", a nawet 6,5"..
W sumie to przy dobrym ET to moze nawet 16" bys upchnal..

- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
wejdzie ale kolega pisze bez przerobek (poszerzania)arts pisze:7,5 na 16 z 195/40 tez da rade ......
u mnie w A siedzi 195/45/16" szerokosc 7" i weszlo w sumie bez przerobek,wkladalismy moje fele do B i z tylu niestety nie weszly,wystawaly za bardzo choc ET 42.Co do tej pewnosci ze przy 15" i szerokosci 7" i ET powyzej 37 wejdzie bez komplikacji nie dalbym sobie reki uciac.Co felga to inne komplikacje,najlepiej przymierzyc i wtedy brac

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
Skoro już ten temat na forumie siedzi to sie pytne o taką ładną felunie 15x8cali jakie powinna miec ET??????? żeby w Corsunie moja A się zmieściła z oponka 195/45 ??????? (tył) mysle teoretycznie też o poszerzeniu nadkoli w sposób drastyny = ciąc i wspawać .....
no i jeszcze dodam że przód chce 15x7cali i tez o ET prosił bym odpowiednie....
Pozdrowienia przesyła Criters
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
wiem wiemUcHO pisze:rozmiar opony jaki podałes jest o mniejszy (srednica koła) od opon które aktualnie posiadasz 195/45/16 o całe 3,5 mm
nie ma roznicy w jezdzie miedzy 195 a 215, odnosze nawet wrazenie ze na 215 jezdzi sie lepiej i nie chodzi mi tu o przyczepnosc na starcie ze swiatelUcHO pisze:Ale ta szerokosc
BTW: moje combo nie ma wspomagania
c20mboT
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
i sie ma teraz krzepe w reku... ja znow zerwalem pasek i poce sie nad tymi kolami straszliwie... chociaz fakt faktem, ze kierownica w wersji bez wspomagania chodzi lzej niz w wersji ze wspomaganiem gdy sie to ostatnie popsulo...REN pisze:nigdy nie mialem takiego bajerkaarts pisze:wspomaganie zbedny ciezar
c20rsa, czlowieku meeen!
-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
Mobilna silowniawow pisze:i sie ma teraz krzepe w reku... ja znow zerwalem pasek i poce sie nad tymi kolami straszliwie... chociaz fakt faktem, ze kierownica w wersji bez wspomagania chodzi lzej niz w wersji ze wspomaganiem gdy sie to ostatnie popsulo...REN pisze:nigdy nie mialem takiego bajerkaarts pisze:wspomaganie zbedny ciezar
..::CTM#117::..
-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
Czy Ja wiem ?? W Cossie B rzeczywiście u mnie fabrycznie bez wspomagania dało się żyć i normalnie jeździć.wow pisze:i sie ma teraz krzepe w reku... ja znow zerwalem pasek i poce sie nad tymi kolami straszliwie... chociaz fakt faktem, ze kierownica w wersji bez wspomagania chodzi lzej niz w wersji ze wspomaganiem gdy sie to ostatnie popsulo...REN pisze:nigdy nie mialem takiego bajerkaarts pisze:wspomaganie zbedny ciezar
Ale ostatnio miałem okazję powozić C w szalonej wersji 1,0 bez żadnego wyposażenia. Kierownica chodziła ciężej niż u mnie na pewno. A koła o szlaonym rozmiarze 155/70R13
Także chyba siła potrzebna do obracania kierownicą zależy przede wszystkicm od zastosowanej przekłądni.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Tez mialem przyjemnosc jechac c bez wspomagania i bylem w szoku jak ciezko chodzila kierownica, przez pierwszy dzien musialem sie pilnowac bo w zakrecie sie nie miescilemJedrus pisze:Czy Ja wiem ?? W Cossie B rzeczywiście u mnie fabrycznie bez wspomagania dało się żyć i normalnie jeździć.
Ale ostatnio miałem okazję powozić C w szalonej wersji 1,0 bez żadnego wyposażenia. Kierownica chodziła ciężej niż u mnie na pewno. A koła o szlaonym rozmiarze 155/70R13![]()
Także chyba siła potrzebna do obracania kierownicą zależy przede wszystkicm od zastosowanej przekłądni.

-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
endo pisze:Tez mialem przyjemnosc jechac c bez wspomagania i bylem w szoku jak ciezko chodzila kierownica, przez pierwszy dzien musialem sie pilnowac bo w zakrecie sie nie miescilemJedrus pisze:Czy Ja wiem ?? W Cossie B rzeczywiście u mnie fabrycznie bez wspomagania dało się żyć i normalnie jeździć.
Ale ostatnio miałem okazję powozić C w szalonej wersji 1,0 bez żadnego wyposażenia. Kierownica chodziła ciężej niż u mnie na pewno. A koła o szlaonym rozmiarze 155/70R13![]()
Także chyba siła potrzebna do obracania kierownicą zależy przede wszystkicm od zastosowanej przekłądni., a oponki to 155/80R13
mowisz o tej cpo byles nia w miedzianej?
corsa A & Audi S3

-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
Każdy ma to na co zasłużyłarts pisze:<ciach> bo wsrod ctmowcow sa tacy ktorzy musze sie troche napocic <ciach>
A tak na poważnie to ja pisałem o swoich subiektywnych wrażeniach. I dla mnie to była KARA.
Być może wpływ na to miało kilka elementów: brak radia, klimy, i ten dźwięk silnika któremu permanentnie brakuje mocy
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119