Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Porszak pisze:ja kiedys z ciekawosc wyjalem bezpiecznik od wspomagania i na 165 krecilo sie ciezej niz na tym samym rozmiaze w dziadka 125p. w zasadzie to nie do ukrecenia kiera
Porszak pamietaj ze jak wyjales bezpiecznik, odlaczyles wspomaganie to nie obracales tylko samych kol ale rowniez i plyn ktory masz od wspomagania wiec dlatego bylo ciezej...
BTW: ja tez nie mam wspomagania
do wczoraj mialem dwie corsy: swoja bez wspomagania (ktore de facto jest, ale nie dziala) i kozziego bez wspomagania totalnie i przyjemniej jezdzilo sie corsa kozziego... wiec uklad ze wspomaganiem kiedy wysiadlo gowno jest znacznie bardziej hardcore'owy...
opona 185 na 50 ale to jest na 7 calowej feldze wiec mniej wiecej wyglada jak 45 profil
to jaki najlepiej zawias do takiej felgi tak zeby konkretnie siedzialo i byl minimalny przeswit
bedziesz mial wielka dziure!! albo daj @ to podesle Ci fotke z moim kolkiem 165/60 R14(wysokoc Twojej opony to ok. 83mma mojej 100), albo wejdz na http://www.ctm.pl i zobacz fotki z miedzianej-moja galeria zdjecie#1 tylko tam marnie widac. wogole to bedzie niezly hardcore bo bedziesz jezdil nad sama ziemia heeh
hmmmm to teraz nie kumam przy zawieszeniu 60/40 bedzie duzy przeswit miedzy kolem a nadkolem czy maly?? jakie najlepiej zalozyc zeby bylo dobrze?? 75/40?? bo zderzak juz teraz jest dosc nisko i w razie co musialbym sciagnac gume pod zderzakiem
ooo 75 to juz by bylo konkretnie, z tego co pamietam to klega z wroclawia z nickiem speed.... mial gume 185/50/14 na feli 14/8 cala i chyba mial obnizona bryke o 40mm i z przodu byla jedna wielka dziura jak chcesz sie bawic w takie eksperymenty to kup gwint bo moze sie okazac ze przy glebie 75 zapomnisz o jezdzie no ale w sumie coniektorzy sobie radza np. pan lupo na bi-xenonach z pnematycznym zawiasem sam myslalem na mocnej glebie ale mnie hamuja kolka
teraz mam zalozone z przodu 20mm albo 30mm i jeszcze jest przeswit z 4, 5 cm
z tylu mialem tez 20mm ale jak zalozylem 40mm to siadlo mi kolo do nadkola tak na 1 cm przeswitu
a ma ktos moze zalozone sprezyny z przodu wiecej niz -60mm ??
1. nie nalezy ufac danym z katalogu (vide corsa artsa )
2. nie przesadzaj.. 60mm ci styknie, a bez plyty pod silnikiem na tak malych kolkach bedzie ci ciezko.. oj ciezko
3. afaik nikt od nas nie ma zawieszenia nizszego niz powiedzmy 45-50mm w dol..
a ja zalozylem dzis kit power techa i jeste mw szoku...co prawda twardo...ale prowadzenie mistrz! o wiele szybsza reakcja na ruch kierownicy...zakrety bez pisku i kladzenia sie na dach
czyli lepiej nie przesadzac w 75/40
wiec narazie bede probowal 60/40 zobacze jak to wyjdzie
mam foty jak to teraz wyglada czyli 20/30 z przodu i tyl 40, tylko nie bardzo moge tu wrzucic moge wyslac komus na maila zeby tutaj je wrzucil
kamiloooo pisze:czyli lepiej nie przesadzac w 75/40
wiec narazie bede probowal 60/40 zobacze jak to wyjdzie
mam foty jak to teraz wyglada czyli 20/30 z przodu i tyl 40, tylko nie bardzo moge tu wrzucic moge wyslac komus na maila zeby tutaj je wrzucil
dzieki qomo za wrzucenie fotek
teraz z przodu jest 20 albo 30 mm w dol, mam nadzieje ze 60mm wystarczy, zeby nie bylo za duzej dziury chyba nie bede musial uzyc 75