Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arts pisze:czasem i dzwony ciesza, z tym ze dobrze ze sie nic Tobie nie stalo a teraz czas na wyduszenie pare groszy .... powodzenia
no wlasnie!
co tu zrobic zeby dali mi kase na nowe czesci?? tzn nanowe drzwi za powiedmy 800zl...bltnik 150zl(podruba) szyba(ja mma) caly mechanizm otwierania okien
qomo no i niech Ci wycenia lepki CTM czy uda sie odkeic ..... a jak nie to ciagnij z ubezpieczenia,
p.s. takie małe stluczki nie sa wcale zle bo mozna sobie cale autko potrochu odnowic TYLKO TAKIE MALE bo powazniejsze to juz nei sa ciekawe
czasem Policja robi fotosy na miejscu zeby przypadkiem nie przyszlo do glowy dozucenia od siebie kilku wgnicen ale w tym wypadku niebieskich zastapil Satan
Qomo ja bym nie wichrował, policja w notatkach opisuje co masz uszkodzone, zeby tak było ze nic nie napisze to po małej stłuczce ludzie by im poł samochodu pokazali uszkodzonego
w moim wypadku niebiescy opisali wszystko... i wiecej
UcHO pisze:Qomo ja bym nie wichrował, policja w notatkach opisuje co masz uszkodzone, zeby tak było ze nic nie napisze to po małej stłuczce ludzie by im poł samochodu pokazali uszkodzonego
w moim wypadku niebiescy opisali wszystko... i wiecej
policja nic nie opisywala...od tego jest rzeczonawca ktory wie co do czego i zna sie na tym i ma do tego pelne prawo..policja na miejsce wypadku przyjezdza zeby rozstrzygnac spor kto jest wiiny ewentualnie sprwdzic czy wszyscy trzezwi i tak dalej...
Kumpel kiedyś czekał na policję UWAGA: 8 godz.!!!!!!!!bo mieli jakąś grubszą akcję a dziadek który był sprawcą szedł w zaparte że to nie jego wina Skończyło się w sądzie grodzkim gdzie dziadkowi udowodnili winę.
Qomo: rzeczoznawca lub likwidator szod opisuje Ci autko dokłądnie, kawałek po kawałku, a policja z grubsza, typu: błotnik, drzwi itd, nie zagleba sie w uszkodzenia a ma to sluzyc temu aby jak ktos komus rozwali przod, to zeby ubezpieczyciel przypadkiem nie musial zwracac za bok ktory wlasciciel sam sobie uszkodzi... mowie Ci, jak nie zapisali przy Tobie, to mogl w aucie spisac co jego zdaniem bylo uszkodzone
UcHO pisze:Qomo: rzeczoznawca lub likwidator szod opisuje Ci autko dokłądnie, kawałek po kawałku, a policja z grubsza, typu: błotnik, drzwi itd, nie zagleba sie w uszkodzenia a ma to sluzyc temu aby jak ktos komus rozwali przod, to zeby ubezpieczyciel przypadkiem nie musial zwracac za bok ktory wlasciciel sam sobie uszkodzi... mowie Ci, jak nie zapisali przy Tobie, to mogl w aucie spisac co jego zdaniem bylo uszkodzone
no ot ciekawy jestem co zrobia bo mam peknieta szybe a tego nie widzieli na bank podczas ogledzin...
qomo pisze:
w zasadzie mogl powiedziec ze moja iwna ale wzial mnie na bok i kazal zrywac szyby
co by tylko tego sprawca nie podłapał (chyba że mandat przyjoł i się przyznał) bo znam takie przypadki że jak były jakieś wątpliwości w ustaleniu winy to czepiali się właśnie do szyb
qomo pisze:
w zasadzie mogl powiedziec ze moja iwna ale wzial mnie na bok i kazal zrywac szyby
co by tylko tego sprawca nie podłapał (chyba że mandat przyjoł i się przyznał) bo znam takie przypadki że jak były jakieś wątpliwości w ustaleniu winy to czepiali się właśnie do szyb
qomo pisze:
przyjal manadat i sie przyznal
Uczestnikowi kolizji, który wskazał siebie jako sprawcę zdarzenia przysługuje możliwość złożenia odwołania od przyjęcia mandatu (w sumie od własnej decyzji). Może dokonać tego w ciągu iluś tam dni i wcale nie informować o tym poszkodowanego.