c20rsa.com - premiera! oraz update'y projektu :)
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
c20rsa.com - premiera! oraz update'y projektu :)
watek zaczal sie tak...
[oryginalna wiadomosc]
z nieklamana przyjemnoscia informuje ze strona zostala odpalona...
zapraszam zatem na oficjalna (niestety tylko po angielsku) strone o c20rsie... beda tam domyslnie filmiki, zdjecia, duzo roznych rzeczy, a takze inne projekty w tym m.in. corsa markosa. na dzien dzisiejszy odpalona jest strona glowna i spec, dzis wieczorem wrzuce w media film z hamownii i po kolei bedziemy uzupelniac zawartosc. dzis jest ladna data na premiere, wiec zaczynamy...
mozecie podzielic sie z nami uwagami w tym watku. oficjalny crew w osobie: markosa, cyberpooha i mnie przyjmie wszelkie spostrzezenia
[/oryginalna wiadomosc]
...zgodnie z sugestia jednak jak nalezaloby to zrobic w pierwszym poscie podsumowanie zmian w aucie:
MODEL
corsa b, 3d, 1997, wersja fabryczna swing, x14sz, 60bhp
SILNIK
- kompletny C20LET
- kute tloki CP
- kute korby Pauter, sruby ARP
- glowica Coscast, metalowa uszczelka pod glowica
- zestaw montazowy Mathijssen, zawulkanizowane poduszki silnika
- customowa miedziana chlodnica wody
- pompa paliwa Walbro, wtryski 770cc RC, kable Magnecor, modyfikacja zaplonu na uklad bezrozdzielaczowy
UKLAD DOLOTOWY
- turbo Garett GT2871R
- customowy kolektor oraz cale orurowanie
- customowy intercooler (powstaly 3 intercoolery zanim na aucie zostal zamontowany ten finalny)
- HKS blow off
- Friedrich Motorsport top hat
- filtr ITG
UKLAD WYDECHOWY
- customowy kolektor
- customowy 3" wydech (2 tlumiki), koncowki Sebring
ELEKTRONIKA
- standalone AEM EMS
- dodatkowe zegary Omori (boost, EGT, temp i press oleju)
UKLAD NAPEDOWY
- skrzynia F28
- ATB Quaife
- konwersja skrzyni na FWD Mathijssen
- shortshifter Mathijssen
ZAWIESZENIE
- kompletne zawieszenie gwintowane Spax (customowe sprezyny przod)
- stabilizatory przod Eibach, tyl Eibach + Whiteline
- regulowane gorne lozyska McPhersona (uniball) Balance Motorsport
- regulowane katy pochylenia tylnych kol na dual angle shims SPC
- poly bushes Powerflexa
- rozporki przod i tyl Wiechers
HAMULCE
- konwersja na tarcze z tylu Mathijssen
- nawiercane tarcze Mathijssen przod i tyl: przod rozmiar Calibra Turbo, tyl rozmiar Astra F GSI
- master cylinder Calibra Turbo
- klocki EBC Red Stuff
- teflonowe przewody Goodridge
BODY
- odnowiona karoseria, nowe drzwi, tylna klapa, nowy lakier (komora silnika na bialo)
- wzmocniony przedni pas Mathijssen
- oryginalne progi Corsa GSI
- zmodyfikowany zderzak przedni Corsa GSI
- nakladka tylnej klapy irmscher
- przednie lampy Morette
- tylne lampy MHW
- maska z wlokna weglowego Performance Trim
- 16" OZ Ultraleggera z Falkenami Azenis
WNETRZE
- wnetrze w kolorze czarnym (z Corsy na 100 lecie Opla)
- zegary Corsa GSI
- deska flokowana
- przednie fotele Recaro
- 3 calowe 4 punktowe Sabelty
- kierownica Sparco
- klatka Ireco
AUDIO
- zip, zero, nada
INNE
- produkcja, montaz, strojenie PromotoR
MOC
- from zero to hero - od 60 koni do kresek z ostatniego hamowania:
Kilka zdjec z budowy zachowalo sie tutaj
Aktualne zdjecia dzieki uprzejmosci markosa tutaj
[oryginalna wiadomosc]
z nieklamana przyjemnoscia informuje ze strona zostala odpalona...
zapraszam zatem na oficjalna (niestety tylko po angielsku) strone o c20rsie... beda tam domyslnie filmiki, zdjecia, duzo roznych rzeczy, a takze inne projekty w tym m.in. corsa markosa. na dzien dzisiejszy odpalona jest strona glowna i spec, dzis wieczorem wrzuce w media film z hamownii i po kolei bedziemy uzupelniac zawartosc. dzis jest ladna data na premiere, wiec zaczynamy...
mozecie podzielic sie z nami uwagami w tym watku. oficjalny crew w osobie: markosa, cyberpooha i mnie przyjmie wszelkie spostrzezenia
[/oryginalna wiadomosc]
...zgodnie z sugestia jednak jak nalezaloby to zrobic w pierwszym poscie podsumowanie zmian w aucie:
MODEL
corsa b, 3d, 1997, wersja fabryczna swing, x14sz, 60bhp
SILNIK
- kompletny C20LET
- kute tloki CP
- kute korby Pauter, sruby ARP
- glowica Coscast, metalowa uszczelka pod glowica
- zestaw montazowy Mathijssen, zawulkanizowane poduszki silnika
- customowa miedziana chlodnica wody
- pompa paliwa Walbro, wtryski 770cc RC, kable Magnecor, modyfikacja zaplonu na uklad bezrozdzielaczowy
UKLAD DOLOTOWY
- turbo Garett GT2871R
- customowy kolektor oraz cale orurowanie
- customowy intercooler (powstaly 3 intercoolery zanim na aucie zostal zamontowany ten finalny)
- HKS blow off
- Friedrich Motorsport top hat
- filtr ITG
UKLAD WYDECHOWY
- customowy kolektor
- customowy 3" wydech (2 tlumiki), koncowki Sebring
ELEKTRONIKA
- standalone AEM EMS
- dodatkowe zegary Omori (boost, EGT, temp i press oleju)
UKLAD NAPEDOWY
- skrzynia F28
- ATB Quaife
- konwersja skrzyni na FWD Mathijssen
- shortshifter Mathijssen
ZAWIESZENIE
- kompletne zawieszenie gwintowane Spax (customowe sprezyny przod)
- stabilizatory przod Eibach, tyl Eibach + Whiteline
- regulowane gorne lozyska McPhersona (uniball) Balance Motorsport
- regulowane katy pochylenia tylnych kol na dual angle shims SPC
- poly bushes Powerflexa
- rozporki przod i tyl Wiechers
HAMULCE
- konwersja na tarcze z tylu Mathijssen
- nawiercane tarcze Mathijssen przod i tyl: przod rozmiar Calibra Turbo, tyl rozmiar Astra F GSI
- master cylinder Calibra Turbo
- klocki EBC Red Stuff
- teflonowe przewody Goodridge
BODY
- odnowiona karoseria, nowe drzwi, tylna klapa, nowy lakier (komora silnika na bialo)
- wzmocniony przedni pas Mathijssen
- oryginalne progi Corsa GSI
- zmodyfikowany zderzak przedni Corsa GSI
- nakladka tylnej klapy irmscher
- przednie lampy Morette
- tylne lampy MHW
- maska z wlokna weglowego Performance Trim
- 16" OZ Ultraleggera z Falkenami Azenis
WNETRZE
- wnetrze w kolorze czarnym (z Corsy na 100 lecie Opla)
- zegary Corsa GSI
- deska flokowana
- przednie fotele Recaro
- 3 calowe 4 punktowe Sabelty
- kierownica Sparco
- klatka Ireco
AUDIO
- zip, zero, nada
INNE
- produkcja, montaz, strojenie PromotoR
MOC
- from zero to hero - od 60 koni do kresek z ostatniego hamowania:
Kilka zdjec z budowy zachowalo sie tutaj
Aktualne zdjecia dzieki uprzejmosci markosa tutaj
Ostatnio zmieniony 4 maja 2015, o 21:06 przez wow, łącznie zmieniany 7 razy.
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
ufff... dwa glosy i na razie oba to glosy zadowolenia - super!
zawartosci mamy sporo do przesegregowania, wiec regularnie strona sie bedzie powiekszac... to na pewno!
wiele rzeczy juz wiecie, tzn. znacie spec, wiecie o przygodach z kompem, z walkami, z modlinem. ale ciagle jest wiele rzeczy ktorych nie widzieliscie... jest troche zdjec z budowy mpi i troche rzeczy z budowy xe, i oficjalny film bedzie niebawem...
generalnie jest na co czekac
zawartosci mamy sporo do przesegregowania, wiec regularnie strona sie bedzie powiekszac... to na pewno!
wiele rzeczy juz wiecie, tzn. znacie spec, wiecie o przygodach z kompem, z walkami, z modlinem. ale ciagle jest wiele rzeczy ktorych nie widzieliscie... jest troche zdjec z budowy mpi i troche rzeczy z budowy xe, i oficjalny film bedzie niebawem...
generalnie jest na co czekac
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
generalnie fajnie byloby zrobic stronke tez po polsku ale chcialem zeby to bylo zrozumiale dla wiekszej ilosci osob niz tylko my... corsario od tej fajnej corsy z portugalii zapowiedzial ze wymienimy sie linkami, na corsasport tez chce oglosic powstanie tej strony... tak wiec angielski jest lepszy... a robic to w dwoch jezykach, ufff... to musialoby byc strasznie duzo pracy...
ale nie ukrywam, bardzo dlugo plan byl zeby bylo rowneiz po polsku...
ale nie ukrywam, bardzo dlugo plan byl zeby bylo rowneiz po polsku...
c20rsa, czlowieku meeen!
- zgubek
- Weteran
- Kontakt:
Stronka spoko, bardzo prosta, bez zbednych fleszy i innych bajerkow, mozna z latwoscia znalezc to co sie chce, tylko zrob jeszcze wersje polska, zeby na poczatku mozna bylo sobie wybtac jezyk
Pozdrawiam
Pozdrawiam
sprowadzony, serwisowany w ASO, BEZWYPADKOWY, zarejestrowany w Polsce, garażowany(temperatura w garażu 22 °C), przyjechał na kołach, użytkowany przez kobietę - prawnika jako piąte auto w rodzinie, nic nie puka nic nie stuka.Możliwość wysłania VIN na maila
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
to ja gratuluje spostrzegawczosci!!! nie powiem, slaby nie jestes... a endowe zdjecia bede chcial wykorzystac w wiekszym stopniu... i piracik mi napstrykal pare foteczek, wiec jego tez beda... materialow troche bedzie... satan tez troche fotek ma, nawet z zeszlego roku z krotkim epizodem w postaci zderzaka od lexmaula mam fotki...endo pisze:Aha, i znalazlem nawet linka do jakiegos amatora mocy Wow's mad
stronka prosta, zgadza sie... i tak tez ma byc, nie kluc w oczy ale miec co trzeba - dzieki chlopaki!
pirat niechcacy uchylil rabka tajemnicy... tak, tak... beda gadzety... przewidujemy sprzedaz jakis sympatycznych gadzecikow z zabawnym tekstami nawiazujacymi do corsy ktore bedzie mozna sobie kupic u nas, ewentualny profit choc generalnie ma byc to tylko dla slawy bedzie przeznaczony na utrzymanie strony, hosting, itp. bo hosting mamy bardzo fajny... zero limitow transferow, ani ograniczen pojemnosciowych...
c20rsa, czlowieku meeen!
-
- Swój
- Kontakt:
Bardzo fajny pomysl Mam tylko nadzieje, ze zapal nie minie szybko i sajt bedzie sie rozrastal. Rozbuduj stronke, zanim ja przedstawisz swiatu bo jednak lepiej wyglada, gdy wiecej niz polowa dzialow ma wiecej niz "this section is still to come".
Wrzuce jednak kamyczek do pieknego ogrodka, a co Przy wiekszych rozdzielczosciach (u mnie np 1240x1024) z prawej strony robi sie duzo pustego miejsca...
Wrzuce jednak kamyczek do pieknego ogrodka, a co Przy wiekszych rozdzielczosciach (u mnie np 1240x1024) z prawej strony robi sie duzo pustego miejsca...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
fajnie, fajnie.. ZAJEBISCIE!!!
przejrzyscie, kolorki spoko do ogladania i czytania, kubelt nie czepiaj sie
sajt bedzie rozbudowywany w miare naplywania materialow w formie cyfrowej.. galerie ze zdjeciami, media (video), opisy.. ludzie.. wszystko po kolei, nie odrazu krakow zbudowano, nie?
tez troche swoich wypocin tam naskrobie kiedys
przejrzyscie, kolorki spoko do ogladania i czytania, kubelt nie czepiaj sie
sajt bedzie rozbudowywany w miare naplywania materialow w formie cyfrowej.. galerie ze zdjeciami, media (video), opisy.. ludzie.. wszystko po kolei, nie odrazu krakow zbudowano, nie?
tez troche swoich wypocin tam naskrobie kiedys
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
masz racje kubelt. zmora stron jest brak ich aktualizacji... dlatego wlasnie pooh usilnie pracuje nad cms'em, dlubie jakies pehapy zeby nad strona mogla pracowac wieksza rzesza ochotnikow niekoniecznie majacych ochote babrac sie w moim htmlu. mysle, ze nie bedzie zle... bo takie glaby z nas sa, ze co chwila cos w tych samochodach robimy i o bedzie o czym pisac... co prawda tak spektakularnych rzeczy jak swap 2.0 pewnie szybko nie bedzie, ale jednak... natomiast z sekcji still to come odpadlo czesciowo media... jest link do naszego filmu z hamowni... jak tylko przerzucimy movie z pierwszego odpalenia tez je wrzucimy na stronke. a pooh bedzie katowal php galerie i zaczniemy wrzucac zdjecia... bo sporo ich jest...kubelt pisze:Bardzo fajny pomysl Mam tylko nadzieje, ze zapal nie minie szybko i sajt bedzie sie rozrastal. Rozbuduj stronke, zanim ja przedstawisz swiatu bo jednak lepiej wyglada, gdy wiecej niz polowa dzialow ma wiecej niz "this section is still to come".
a modyfikacje... pewnie beda kolejne... jak nie takie to inne... cos sie na pewno dziac bedzie!
trudno sie nie zgodzic... layout wymyslilem sobie dawno dawno kiedy wiekszosc ludzi pracowala w 800x600, w 1024x768 tez nie jest jeszcze zle, ale w wiekszych faktycznie... no coz... zaraz sie troszke z tym pobawie i zobacze co z tego wyjdzie... postaram sie zoptymalizowac strone pod 1024. konstruktywne uwagi jak najbardziej mile widziane!kubelt pisze:Wrzuce jednak kamyczek do pieknego ogrodka, a co Przy wiekszych rozdzielczosciach (u mnie np 1240x1024) z prawej strony robi sie duzo pustego miejsca...
c20rsa, czlowieku meeen!
- Flipper
- Swój
- Kontakt:
Jest jest jest, ale zafajanie Supcia !
Czarownik, ale sie zafajanie robi
Ja mam zboczenie zawodowe, wiec Czarownik - nie obraz sie, ze to wyciagam, ale strasznie mi sie spodobalo
<!----------------------------------------------->
<!-- c20rsa, baby -->
c20rsa ..... yeah baby yeah
Czarownik - pisz smialo jak bedziesz czegos potrzebowal !
Ja mam zboczenie zawodowe, wiec Czarownik - nie obraz sie, ze to wyciagam, ale strasznie mi sie spodobalo
<!-- c20rsa, baby -->
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
hahahahaha... a to wlasnie dla takich wariatow jak Ty tam wscibilem... jesli chodzi o html'a to ja ciagle jestem na etapie notatnikowego pisania i pewnie sie to nie zmieni dlugo - oldschool. pooh jeszcze smieszniejsze rzeczy wypatrzyl, ale juz mniejsza o to hahahaha, ciekaw bylem kto wszystkie moje niespodzianki odkryjeFlipper pisze:Jest jest jest, ale zafajanie Supcia !
<!-- c20rsa, baby -->
piekny mi podpis zrobiles Padre! az sie stal oficjalnym bannerkiem! jesli kiedys natchnie Cie wena i cos wymyslisz pewnie tez sie przyda
logo jakies tez moze ladniejsze by sie przydalo na bazie tej czcionki (bo nam sie podoba ta czcionka i latwo bedzie mozna zrobic z niej lepki)... ale nie chce zawracac Ci glowy... masz dosc roboty w robocie
c20rsa, czlowieku meeen!
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Nooo .. naraszcie.
Tyle na to czekałem, jak sie dowiedzialem ze bedzie taka stronka to co 2 dni sprawdzalem czy juz istnieje ... no i sie doczekalem. Super wyglada .. z wyczuciem kolorki. Teraz tylko zycze duzo wytralosci w aktualizowaniu no i jak najwiecej horse power . Pisze sie oczywiscie na gadzeciki jak beda ...
PS. Jak chcesz to mam gotowa ksiege gosci
Tyle na to czekałem, jak sie dowiedzialem ze bedzie taka stronka to co 2 dni sprawdzalem czy juz istnieje ... no i sie doczekalem. Super wyglada .. z wyczuciem kolorki. Teraz tylko zycze duzo wytralosci w aktualizowaniu no i jak najwiecej horse power . Pisze sie oczywiscie na gadzeciki jak beda ...
PS. Jak chcesz to mam gotowa ksiege gosci
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- Flipper
- Swój
- Kontakt:
Myslisz np. o klasach/stylach - nazwy sa zafajane... od razu widac, ze to tworzy czlowiek z pasja !! Takich elementow jest sporowow pisze:pooh jeszcze smieszniejsze rzeczy wypatrzyl, ale juz mniejsza o to hahahaha, ciekaw bylem kto wszystkie moje niespodzianki odkryje
Wena jest gorzej z czasem .... a bannerek.. poszukam wieczorem - moze mam wieksza wersjewow pisze:piekny mi podpis zrobiles Padre! az sie stal oficjalnym bannerkiem! jesli kiedys natchnie Cie wena i cos wymyslisz pewnie tez sie przyda
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
dziekowka! zajawka na aktualizacje jest... oby jak najdluzej... markos bedzie pewnie cierpial znajac moja drobiazgowosc, bo na jego glowie filmowa strona site'u jest ciesze sie, ze starzy wyjadacze tez pozytywnie odbieraja ten projekcik. gadzeciki beda, nie inaczej, dla wszystkich zasluzonych i pomocnych! pomyslow mam jeszcze kilka, ale nie bede sie z nimi wysypywal dopoki nie uzupelnimy tego na co zrobilismy wszystkim apetyt...sierak pisze:Tyle na to czekałem, jak sie dowiedzialem ze bedzie taka stronka to co 2 dni sprawdzalem czy juz istnieje ... no i sie doczekalem. Super wyglada .. z wyczuciem kolorki. Teraz tylko zycze duzo wytralosci w aktualizowaniu no i jak najwiecej horse power . Pisze sie oczywiscie na gadzeciki jak beda ...
chetnie, chetnie... prosze w tej sprawie pogadac z moim php mozgiem cyberpooh'emsierak pisze:PS. Jak chcesz to mam gotowa ksiege gosci
ty ty... sekcja z innymi projektami czeka jak nie combo-tuning to moze c20rsa...GUMIS2000 pisze:
no zajawka jest silna. ciesze sie, ze mam tez Was wszystkich ktorzy wspieracie ja... az sie chce cos robic!Flipper pisze:Myslisz np. o klasach/stylach - nazwy sa zafajane... od razu widac, ze to tworzy czlowiek z pasja !! Takich elementow jest sporo
c20rsa, czlowieku meeen!