HELP - projekt CORSA A 2005 - ładne, szybkie corsy - info?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Izunia
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

HELP - projekt CORSA A 2005 - ładne, szybkie corsy - info?

Post autor: Izunia »

Hej słonecka :-P :D
Jak już wiecie po statusach rena i jego ostatnich wypowiedziach - Combo chyba zakończyło wyścigi. Po 3 sezonach jest już wyekspoloatowane medialnie (nad resztą gazet ciągle pracujemy itd) no i jeśli chce REN osiągnąć coś więcej musi budę odchudzić. Więc swap do leciutkiej , taniej i wydłubanej corsy A jest tylko kwestia czasu...Co więcej - są plany zdystansowania wyników GEKO, zresztą chodza słuchy ze ona juz tez po zawodach. Corse GEKO znaja chyba wszyscy - medialnie jest strzalem w dziesiatke. Gdyby Gienio sie postaral - bylby w kazdej gazecie i znalazl sponsora, ale chyba za leniwy jest :oko: Tak wiec ... mamy dobry przyklad, ze to moze byc zwyciezkie autko. W dpatku corsiawka geko jest estetycznie ...hm jest brzydka - bo miala byc tylko jako zapierdziawka na wyscigi. A my chcemy zrobic ja tez w miare ladna, z fajnym lakierem i jakimis bajerkami :grin:

I tu prośba do Was. Przejrzałam trochę stron o corsach A oczywiscie z corsa-a.pl wlacznie, ale podpowiedzcie mi jeszcze:

- linki do ladnie zrobionych cors A (niekoniecznie szybkich) PL i zagr tez
- linki do SZYBKICH cors A na swiecie - niekoniecznie ladnych
- jaka jest najszybsza na swiecie corsa a i corsa 2.0 turbo?

- ew. linki do zagranicznych stron z mistrzostwami/zawodami na 1/4 mili, gdzie biora udzial jakies corsy a wogole :P

Corsa ma startować w turbo, więc zdjecie deski rozdzielczej by ja odchudzic czy platikowe szyby odpadaja. Musze zrobic prezentacje sponsorska i kazde wasze info bedzie dla mnie na wage zlota!

Ale sie rozpisałam :0 :-D
BUZIAKI :oops:
CTM #102 błąd_yna
kristo
Weteran
Kontakt:

Re: HELP - projekt CORSA A 2005 - ładne, szybkie corsy - inf

Post autor: kristo »

[quote="Izunia"]...Co więcej - są plany zdystansowania wyników GEKO, zresztą chodza słuchy ze ona juz tez po zawodach. Corse GEKO znaja chyba wszyscy - medialnie jest strzalem w dziesiatke. Gdyby Gienio sie postaral - bylby w kazdej gazecie i znalazl sponsora, ale chyba za leniwy jest :oko: Tak wiec ... mamy dobry przyklad, ze to moze byc zwyciezkie autko. :[/quote]

Izunia- jakbyś usłyszała co Fibi chce zrobić z tej corsy na przyszły sezon!!! Monster. Stefan (kierowca Genia) jest przerażony!!

Z tą 10 to troche przesadzone!!! Jestem pewien że samochód klasy turbo nie wykręci 10 w sezonie 2005- nie żebym był złośliwy czy coś takiego ale bez względu na to jaka będzie mocna, będzie miała proplemy z trakcją. Już Genia ma problemy przy tej mocy i nawet kontrolki trakcji nie ułatwiają jazdy
Ale życze wam powodzenia!!
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Izunia
Nowy
Kontakt:

Kristo - co z tym FIBI, więcej info proszę :-D
Dojdą też leciutkie hondy, grr. Ale chyba sienki już osiągnął wszytko co mógł, więc pewnie sobie daruje
Nikt nie mówi narazie o 10tkach, narazie naszybsza zapierdziawka przednionapędowa nie zrobiła jeszcze 11stki! A było blisko. Wiesz, gdybyśmy oglądali się na innych i liczyli tylko na pierwsze miejsca, nie byłoby Combo, nie. Sa jeszcze niższe stonie na podium. No i sa tez przypadki :-P

http://www.skottuning.com/priv/cora.jpg
To jeeeeee ładne :grin:
Proszę o linki, hełp!
CTM #102 błąd_yna
Izunia
Nowy
Kontakt:

jeszcze ledna prośba. Jak znajdziecie gdzieś corsę a, gdzieś na serwisie sprzedają, jakaś dobrze zachowana i tania (a nawet bardzo:D) to dajcie proszę znać na priv bądź GG REN'a. Wszytkie linki mile widziane, wyłapujemy tylko jakiś procent fajnych ogłoszeń :/
CTM #102 błąd_yna
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

w zeszłym roku, albo na początku tego Ren dostał namiary na tą corse http://corsa-a.pl/pl_przemo.html ale rozumiem że chcecie budować od podstaw sami?
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Izunia
Nowy
Kontakt:

AdamXXL pisze:w zeszłym roku, albo na początku tego Ren dostał namiary na tą corse http://corsa-a.pl/pl_przemo.html ale rozumiem że chcecie budować od podstaw sami?
dzięki Adam! Tak, już rozmawiał REN z tym kolegą - co więcej już był bliski kupienia, ale zgadza się: ebdziemy robić od podstaw i okazuje się, że za dużo by było przerabiania i wymieniania z tek corsiawki... Ale fajna jest :-P
CTM #102 błąd_yna
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Jutro jade do gościa co handluje samochodami po kradzierzy- ktore dostaje od policji- może będzie corsa. Ma np same kasty od SC za 1500zł z dokumentami. Dam znać.
Obrazek
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

ale przemo ostatnio mial corse sprowadzona z niemiec za 2200 jezeli dobrze pamietam

byla jeszcze na allegro
Obrazek
Awatar użytkownika
kyniek
Weteran
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kyniek »

co do najszybszej corsy a to kiedyś widziałem jak wgdzies chyba w niemczech na 400m wygrala corsa 600ps ale głowy sobie uciąc nie dam bo bylo to dawno i pewny w 100% nie jestem , ale tam poszukaj cos (tzn na jakies zagranicznej stronce na temat 1/4 mili)
tja nastał czas spokojnego kombi...
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

BOOST BEAST :D
klasyka

reniq jeden motor juz jest teraz drugi koluj i bedziesz mial taka sama rakiete :D
Obrazek
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Iza ... jak przebijecie Boost - Beast to jestescie Mastery dla mnie ... ale nie sadze choc zycze powodzenia. Co do fotek cors a to mamy jakies 700Mb zdjec ale jest to material Corsa-a Team i nikomu tego nie dajemy .. sorrki ... możesz wpaść obejrzeć :)23

P.S Może chcecie moja kupić ... tanio sprzedam ... :-D

Powodzenia i robcie duuuuzo fotek ...

http://www.boost-beast.de/ - dla zachety :-D

P.S A tak z ciekawości ... kto sponsoruje ten projekt .. ?
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Corsa A to super material na taka przerobke,szczegolnie z tym silnikiem 300konnym Rena.Mam nadzieje ze poradzicie sobie z problememe trakcji-moze naped 4x4.Zaczne sie rozgladac ,moze u mnie w miescie ktos chce tanio sprzedac corse,choc u mnie najdrozej jest.
Powodzenia
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

przedewszystkim to musiscie chyba powiedziec do jakiej kasy ta corsa...
nie wiem czemu ale mam jakies dziwne wrazenie co do tego projektu...
corsa A & Audi S3
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

..::CTM#117::..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”