Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
a dlaczego niby stozek mialby dawac silnikowi zimniejsze powietrze niz normalny dolot? masz zrobiony nadmuch zimnego? przeciez silnik i tak dostaje zimne powietrze w zimie
!markos pisze:a dlaczego niby stozek mialby dawac silnikowi zimniejsze powietrze niz normalny dolot? masz zrobiony nadmuch zimnego? przeciez silnik i tak dostaje zimne powietrze w zimie
No moze nie zimniejsze, ale jak masz stozek, to on wpuszcza do silnika wiecej powietrza za jednym zaciagnieciem w stosunku do seryjnego filtra. Czyli de facto silnikowi bedzie zimniej, nie? to tak na logike...
Ale ja pierwszy raz slysze, zeby ktos chcial demontowac stozek na zime...
wydaje mi sie ze qomo ma zrobiony dolot do stozka czyli tylko zimne powietrze hmm. seryjna puszka z filtrem ma takowa klapke termostatyczna jesli jest za zimno to zamyka ten wlot z zimnym a automatycznie otwiera wlot do filta ktory jest prowadzony od kolektora a ze kolektor ogrzewa troche powietrze i wtedy silnik nie ma za zimno moja corsi na stozku nie chciala za bardzo chodzic
_balt_ pisze:wydaje mi sie ze qomo ma zrobiony dolot do stozka czyli tylko zimne powietrze hmm. seryjna puszka z filtrem ma takowa klapke termostatyczna jesli jest za zimno to zamyka ten wlot z zimnym a automatycznie otwiera wlot do filta ktory jest prowadzony od kolektora a ze kolektor ogrzewa troche powietrze i wtedy silnik nie ma za zimno moja corsi na stozku nie chciala za bardzo chodzic
mialem mialem
wiem wiem
ale wlasnie to wyjasnia ze jednak cieple powietrz warto miec na filtr zima co za tym idzie trzeba puszke zalozyc spowrotem i ciagnac z pod kolektora z fabrycznego dolotu