lakierowanie,blacharka..czym to sie jje...by sie nie zatruć?
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
lakierowanie,blacharka..czym to sie jje...by sie nie zatruć?
Czesc wszystkim.Ostatnio poogladalem sobie sporo fotek corsiawek i strasznie naszlo mnie na lakierowanie (oczywiscie nie samemu) ,mam jednak kilka pytan.Pierwsze najwazniejsze-jaka jest różnica,w sensie co zostalo zrobione że porównując pomalowane nadkola np.Wow'a z Basisty ,na czerwonym GSI wyglądają jak bez listew a corsa normalnie nie ma tak szerokich nadkoli? Co to jest,jakieś poszerzanie,jak to sie robi?Dospawuje sie cos?? Drugie pytanie-czy jak już malować te "ozdóbki" to wszystkie??W sensie i klamki i listwy boczne i nadkola i laczenia lusterek i pasy plastikowe w zderzakach?Moze cos jeszcze? I apropos listw bocznych-jak je usunac,albo wymienic (prawa mam kawalek urwaną) .A jak jest z oznaczeniami,czy trudno je usunac i polakierowac po nich miejsca tak zeby nie bylo nic widac??Jeszcze jedno zagadnienie.Ogólnie jeżeli chodzi o moją blacharkę i lakierowanie-mam rdze na klapie tylnej i masce przy reflektorze lewym,rdza na prgu prawych drzwi i od tej samej strony na drzwiach,do usunięcie rysy z prawej strony po obtarciu + polakierowanie po tych zabiegach i nowy zderzak również do lakierowania + te pierdółki o których wcześniej mowa-teraz mam pewne wątpliwości.1-ile to moze orientacyjnie kosztowac,2-czy jak zacznie sie robic te szczegoly plus ten prawy bok zajechany to czy kolor nowego lakieru nie bedzie "odstawal" od reszty?,3-samochod ma w kilku miejscach lakier jakby wyblakly,czy przy takim malowaniu mozna go jakos "naprawic",np.spolerowac czy cos?,4-czy da sie polikwidowac pojedyncze zadrapania i odpryski na lakierze> i w koncu 5-czy nie prosciej i ile drozej byloby pomalowac caly samochod (3d) ?? Dzieki z gory za przeczytanie a tymabardziej za jakas pomoc,pozdrawiam
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
wybaczaleczymasztakiklaiwszjakenternaklawiaturzeboumnieaktualniepopsulasiespacja...ijakostakciezkosieczytatocopiszeszbezpodzialunaakapity
o, juz sie odblokowala! enter tez dziala! yeah!
- basista ma wyklepane nadkola, wow ma polakierowane plastiki
- maluj sobie co chcesz, jak podoba ci sie wszystko w kolor to maluj wszystko
- listwy usunie ci kazdy lakiernik
- oznaczenia mozesz sobie usunac sam i nie trzeba bedzie nic lakierowac
- lakier mozna spolerowac, efekt jest podobny do nowego lakieru, trwalosc takiego zabiegu nieco mniejsza
- zadrapania mozna usunac
- na wszystkie twoje pytania odpowie ci pierwszy lepszy lakiernik, pewnie poda nawet ceny...
o, juz sie odblokowala! enter tez dziala! yeah!
- basista ma wyklepane nadkola, wow ma polakierowane plastiki
- maluj sobie co chcesz, jak podoba ci sie wszystko w kolor to maluj wszystko
- listwy usunie ci kazdy lakiernik
- oznaczenia mozesz sobie usunac sam i nie trzeba bedzie nic lakierowac
- lakier mozna spolerowac, efekt jest podobny do nowego lakieru, trwalosc takiego zabiegu nieco mniejsza
- zadrapania mozna usunac
- na wszystkie twoje pytania odpowie ci pierwszy lepszy lakiernik, pewnie poda nawet ceny...
- Sznaps
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
A ja się podłączę z pytanie takim: często ludzie pozbywają sie tego plastikowego uchwytu na tylną klapę - po prostu go nie ma a ta dziura po guziku zostaje chyba zaspawana i polakierowana.
Jak w takim przypadku rozwiązane zostało otwieranie klapy?
Pozdrawiam.
Jak w takim przypadku rozwiązane zostało otwieranie klapy?
Pozdrawiam.
No bubbles no beer
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps
AE82 4agze -> http://www.cultrides.com/content/toyota ... gze-sznaps