lakierowanie,blacharka..czym to sie jje...by sie nie zatruć?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
krisso
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

lakierowanie,blacharka..czym to sie jje...by sie nie zatruć?

Post autor: krisso »

Czesc wszystkim.Ostatnio poogladalem sobie sporo fotek corsiawek i strasznie naszlo mnie na lakierowanie (oczywiscie nie samemu) ,mam jednak kilka pytan.Pierwsze najwazniejsze-jaka jest różnica,w sensie co zostalo zrobione że porównując pomalowane nadkola np.Wow'a z Basisty ,na czerwonym GSI wyglądają jak bez listew a corsa normalnie nie ma tak szerokich nadkoli? Co to jest,jakieś poszerzanie,jak to sie robi?Dospawuje sie cos?? Drugie pytanie-czy jak już malować te "ozdóbki" to wszystkie??W sensie i klamki i listwy boczne i nadkola i laczenia lusterek i pasy plastikowe w zderzakach?Moze cos jeszcze? I apropos listw bocznych-jak je usunac,albo wymienic (prawa mam kawalek urwaną) .A jak jest z oznaczeniami,czy trudno je usunac i polakierowac po nich miejsca tak zeby nie bylo nic widac??Jeszcze jedno zagadnienie.Ogólnie jeżeli chodzi o moją blacharkę i lakierowanie-mam rdze na klapie tylnej i masce przy reflektorze lewym,rdza na prgu prawych drzwi i od tej samej strony na drzwiach,do usunięcie rysy z prawej strony po obtarciu + polakierowanie po tych zabiegach i nowy zderzak również do lakierowania + te pierdółki o których wcześniej mowa-teraz mam pewne wątpliwości.1-ile to moze orientacyjnie kosztowac,2-czy jak zacznie sie robic te szczegoly plus ten prawy bok zajechany to czy kolor nowego lakieru nie bedzie "odstawal" od reszty?,3-samochod ma w kilku miejscach lakier jakby wyblakly,czy przy takim malowaniu mozna go jakos "naprawic",np.spolerowac czy cos?,4-czy da sie polikwidowac pojedyncze zadrapania i odpryski na lakierze> i w koncu 5-czy nie prosciej i ile drozej byloby pomalowac caly samochod (3d) ?? :zakrecony: Dzieki z gory za przeczytanie a tymabardziej za jakas pomoc,pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

wybaczaleczymasztakiklaiwszjakenternaklawiaturzeboumnieaktualniepopsulasiespacja...ijakostakciezkosieczytatocopiszeszbezpodzialunaakapity

o, juz sie odblokowala! enter tez dziala! yeah!

- basista ma wyklepane nadkola, wow ma polakierowane plastiki
- maluj sobie co chcesz, jak podoba ci sie wszystko w kolor to maluj wszystko
- listwy usunie ci kazdy lakiernik
- oznaczenia mozesz sobie usunac sam i nie trzeba bedzie nic lakierowac
- lakier mozna spolerowac, efekt jest podobny do nowego lakieru, trwalosc takiego zabiegu nieco mniejsza
- zadrapania mozna usunac
- na wszystkie twoje pytania odpowie ci pierwszy lepszy lakiernik, pewnie poda nawet ceny...
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

jesli juz jest taki temat... :-D :grin: basista ma wyklepane...ale rozumiem ze mial wspawane reparaturki :zakrecony: czy cos zle mowie.... od czego najlepiej pasuja?? :grin: :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
Sznaps
Nowy

Post autor: Sznaps »

A ja się podłączę z pytanie takim: często ludzie pozbywają sie tego plastikowego uchwytu na tylną klapę - po prostu go nie ma a ta dziura po guziku zostaje chyba zaspawana i polakierowana.

Jak w takim przypadku rozwiązane zostało otwieranie klapy?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

@Sznaps - są specjalne zestawy do zdalnego otwierania zamków, mówiąc prościej siłownik sterowany pilotem - tyle :)
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Kontakt:

dokladnie potryebnz jest silownik...guzik.... i pieknie sie otwiera :-D :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

basista nie ma wyklepanych nadkoli hehehehe a co zrobione ma ?? wiem ale nie powiem :grin: :grin: :grin:
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

mozna otwierac klape wchodzac do bagaznika jak co niektorzy w CSM hehehe :grin:
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Kontakt:

_balt_ pisze:basista nie ma wyklepanych nadkoli hehehehe a co zrobione ma ?? wiem ale nie powiem :grin: :grin: :grin:
bo tak bardzo nie da sie wyklepac....wedlug mnie sa to reparaturki..ale.... :zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Kontakt:

_balt_ pisze:mozna otwierac klape wchodzac do bagaznika jak co niektorzy w CSM hehehe :grin:
widzialem goscia z corsy ktory wozil ze soba kij (trzoenk od miotly)...naciskal guzik ale klapa nie odskakiwala...to ja kijem podwazal....i dzialalo :-D :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

to nie sa reperaturki hheheheheeeeeeeee i to nie o ciebie chodzi
czarnuch
Świeżak
Kontakt:

Post autor: czarnuch »

ja w swojej corsi mialem zrobiony przycisk od wewnatrz klapy. dokladnie taki jak do zamykania drzwi (rygielek) i trzeba go bylo wcisnac a klapa odskakiwala sama. zadnej elektryki. tylko trzeba bylo sie troche gimnastykowac :P
:-)
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Kontakt:

to sie nie dowiem co ma zrobione basista?? :placz: :placz:
Obrazek