Maska na teleskopach - LIFTY
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Maska na teleskopach - LIFTY
szukałem w szukajce ale nie udalo mi sie wiec pytam: Czy probował ktoś zapodawać teleskopy do maski w corsie A? Co potrzeba , gdzie wiercić, jakie teleskopy.
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
scotty pewnie chetnie pomoze - ja mam wlasnie od niego
poza tym to pewnie autostyle to ma (moze nawet od reki) i pare innych firm tego typu.
@ kurbat
nie interesowalem sie C, ale mysle, ze jest to rozwiazane tak samo jak w B.
wyjatkiem jest tigra, ktora jako najmniej udany opel
ma taki myk, ze nawet jak zamowisz silowniki dedykowane do tigry - to nie beda pasowaly 

poza tym to pewnie autostyle to ma (moze nawet od reki) i pare innych firm tego typu.
@ kurbat
wyjatkiem jest tigra, ktora jako najmniej udany opel

- sierak
- Weteran
- Kontakt:
boxer pisze:szukałem w szukajce ale nie udalo mi sie wiec pytam: Czy probował ktoś zapodawać teleskopy do maski w corsie A? Co potrzeba , gdzie wiercić, jakie teleskopy.

była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
-
- Nowy
- Kontakt:
Re: Maska na teleskopach
Zajrzyj jeszcze tutaj http://www.ctm.pl (w dział Tunning Zone - stylistyka)boxer pisze:szukałem w szukajce ale nie udalo mi sie wiec pytam: Czy probował ktoś zapodawać teleskopy do maski w corsie A? Co potrzeba , gdzie wiercić, jakie teleskopy.

Corsa A 1.4i C14NZ
-
- Nowy
- Kontakt:
Znalazłem goscia na allegro. Zadałem mu pytanie i tak mi odpisał
Cytat. Witam!
Nie mam takich sprężyn gazowych w katalogu.
Musiałby Pan wszystko dokładnie pomierzyć i określić sposób
mocowania,to na pewno coś bym znalazł.
Koniec cytatu
Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam czy dało by sie cos w tym temacie??
Cytat. Witam!
Koniec cytatu
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz

-
- Nowy
- Kontakt:
Może chodziło jemu o zawieszenie...bo przecież to nie są sprężyny gazowe a siłowniki.boxer pisze:Znalazłem goscia na allegro. Zadałem mu pytanie i tak mi odpisał
Cytat. Witam!
Koniec cytatu
Corsa A 1.4i C14NZ
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
To ja od razu napisze ... ja z Flipperam kupiliśmy takie siłowniki (dedykowane do Corsy A) na ebuy i z założeniem nie ma żadnego problemu. U mnie maska rzeczywiście jest troszkę podniesiona ale to ze względu na krzywy zawias.
Od razu mogę odpowiedzieć za Flippera, że takich siłowników już nie mamy "na stanie"
(bo kupiliśmy więcej) i nie sądze, aby Fllipper je załatwiał znowu więc nie macie co się nawet pytać. Najlepiej kupić samemu na ebuy i już.
Od razu mogę odpowiedzieć za Flippera, że takich siłowników już nie mamy "na stanie"

- !markos
- M A S T E R
eeeee.... ze co?kristo pisze:Zapomnieliście tylko napisać jak później maska potrafi się powyginać od tych siłówników- jeżeli są żle zamontowane, lub mają zbyt dużą siłę nośną

nigdy sie z czyms takim nie spotkalem.. zawiasy od silownikow sa tak dobrane, ze nie daja zadnej sily podnoszacej maske jak ta jest zamknieta - nie wiesz co mialoby powyginac gruba badz co badz blache z dodatkowym szkieletem?
- zle zamontowanie wykluczam, bo jest to proste jak drut i zabiera 10 minut.
- za duza sile nosna tez wykluczam, bo wiem na ile mocne sa te silowniki w rzeczywistosci. maska sama sie NIE podnosi

- sierak
- Weteran
- Kontakt:
A to akurat odradzamboxer pisze:Chciałbym cos dorzeźbić mniejszym kosztem i zachodem- jakieś teleskopy od innego auta
-
- Weteran
- Imię: Marcin
właśnie właśnie jak coś jest dobre do wszystkiego to znaczy że jest do niczegosierak pisze:A to akurat odradzamboxer pisze:Chciałbym cos dorzeźbić mniejszym kosztem i zachodem- jakieś teleskopy od innego auta

Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
-
- Weteran
- Kontakt:
serdeczne dzięki. w takim razie tez sobie ten gadżecik obczaje smodzielnie. juz kiedyś chciałem pytac o to ale jakoś zawsze tak zeszło ...!markos pisze:
@ kurbat
wyjatkiem jest tigra, ktora jako najmniej udany opelma taki myk, ze nawet jak zamowisz silowniki dedykowane do tigry - to nie beda pasowaly

-
- Weteran
- Kontakt:
Chodzi o wypchięcie na zawiasach, a nie szkielecie.!markos pisze: nigdy sie z czyms takim nie spotkalem.. zawiasy od silownikow sa tak dobrane, ze nie daja zadnej sily podnoszacej maske jak ta jest zamknieta - nie wiesz co mialoby powyginac gruba badz co badz blache z dodatkowym szkieletem?
Takie siłowniki osiągają nawet do 800niutków, u mnie klapa z półką z głośnikami sama się podnosi od samego dołu, a klapa jest lzejsza.!markos pisze:
- za duza sile nosna tez wykluczam, bo wiem na ile mocne sa te silowniki w rzeczywistosci. maska sama sie NIE podnosi

-
- Weteran
- Kontakt:
Kumplowi z corolli tak się zrobiło, że w miescu gdzie są zawiasy są wybrzuszenia (podobnie jak u Sieraka), w dodatku pierdoła (nie wnikam...) krzywo wywiercił dziurki, i kiedy jeden siłownik jest w max pozycji drugi pcha jeszcze dalej i po podniesieniu maski jest skręcona.Kurbat pisze:a można dokładniej ... ?kristo pisze: Chodzi o wypchięcie na zawiasach, a nie szkielecie.

- !markos
- M A S T E R
nie mowimy o oryginalnych sprezynach gazowych do tylnych klap, ktore ktos przerobil, zeby zaomontowac je do maski (jakies wiercenia itd, bullshit). zapomnij o jakichs kosmicznych 800N sily nosnej w przypadku zabawkowych sprezynek gazowych do unoszenia maski.
u mnie jakos nic sie nie powyginalo. u wowa tez nie, a jego sa sporo mocniejsze od moich..
u mnie jakos nic sie nie powyginalo. u wowa tez nie, a jego sa sporo mocniejsze od moich..

-
- Weteran
- Kontakt:
No a domykanie takiej maseczki jak ... na wcisk ? Bo o tym nie zostało w końcu powiedziane ...
(paru gości w Tracku służbowym którym kiedys ojciec jeździł domykało na wcisk maske i troche ją powgniatało z przodu, to samo zreszta było w Scenicu - jakiś cymbał w serwisie docisnął maske i już wgniecenie ...)
(paru gości w Tracku służbowym którym kiedys ojciec jeździł domykało na wcisk maske i troche ją powgniatało z przodu, to samo zreszta było w Scenicu - jakiś cymbał w serwisie docisnął maske i już wgniecenie ...)