corsa A
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Na gaźniku można większą moc wyciągnąć, kosztem ekologii i spalania.Ja tam wole wtrysk - bardziej niezawodny i ekonomiczniejszy. Jeżeli by to porównać to jak jest wtrysk to i katalizator czyli troche osłabia osiągi.Tylko gaźnik jest łatwiej regulować a do wtrysku trzeba mapy zmieniać.
Też mam 1.2i ..........i niemoge narzekać.Wiadomo,że jest to typowo miejski silniczek,ale mało mi spala a wszelkiego rodzaju "spowalniacze" i
"śrutowniki" w stylu duży fiat,maluch,łada............auta PRLu zostają w tyle.
Jedyne o co bym się pokusił to kiedyś przy okazji wymiany wałka rozrządu-załadował bym tam wałeczek z 1.3 (wyczytałem na tym forum,że można) tylko zastanawia mnie czy jak podchodzi od 1.3 to nie podejdzie od 1.4 ??
Też mam 1.2i ..........i niemoge narzekać.Wiadomo,że jest to typowo miejski silniczek,ale mało mi spala a wszelkiego rodzaju "spowalniacze" i
Jedyne o co bym się pokusił to kiedyś przy okazji wymiany wałka rozrządu-załadował bym tam wałeczek z 1.3 (wyczytałem na tym forum,że można) tylko zastanawia mnie czy jak podchodzi od 1.3 to nie podejdzie od 1.4 ??
Corsa A 1.2i 93r.
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
a zdziwil bys sie jakby Ci lada mojego kumpla (lada samara 1.3 LPG) wyprzedzila przy 160 - i to nie jesyt atuko po modach poprsotu tak jezdziPETERS pisze:
corsa A & Audi S3
-
- Nowy
- Kontakt:
Hehehe to i tak w sumie oszczędność bo wtryskowy silnik WRC w przeliczeniu (gdyby miał pojemność 1.3) paliłby z 70 litrów=JUHol= pisze:
zawsze gaznik jest lepszy od wtrysku... nie wszystkie sporty to wtryskowe uklady... Rallycross - wiekszosc gaznikow... rasowanie gaznika jest o wiele tansze latwiejsze i w ogole... minusem jest spalanie... jak go mocno podrecisz to spalanie w 1,3 rzedu 20 litrow bedzie normalne
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
a co to za osiągnięcie 160km/h??qomo pisze: a zdziwil bys sie jakby Ci lada mojego kumpla (lada samara 1.3 LPG) wyprzedzila przy 160 - i to nie jesyt atuko po modach poprsotu tak jezdzi
Miałem Favoritke 1.3 leciała ok 170
jeździłem Dacia 1.4 przez pewien czas i tez 165km/h nie było osiągnięciem nie mozliwym...wiec niewiem czemu ktos sie ma dziwic ze Samara tyle też pociągnie
Było c14se
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
corsa 1.2 mniej wiecej tyle jedzie maksmalnie a zeby wyprzdzic lada chyba jedzie duzo szybciej np 185 gdzie konczy sie juz skrzynia....Staneq pisze:a co to za osiągnięcie 160km/h??qomo pisze: a zdziwil bys sie jakby Ci lada mojego kumpla (lada samara 1.3 LPG) wyprzedzila przy 160 - i to nie jesyt atuko po modach poprsotu tak jezdzi
Miałem Favoritke 1.3 leciała ok 170
jeździłem Dacia 1.4 przez pewien czas i tez 165km/h nie było osiągnięciem nie mozliwym...wiec niewiem czemu ktos sie ma dziwic ze Samara tyle też pociągnie
troche wyobrazni
corsa A & Audi S3
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
20 litrow to jazda miejska... normalnie np na rally crosie golf 1,6 puszczony na 270ps pali np 140/100 takze wiesz... nie mowie tu przypadkach extremalnych ale o silniku na ulice.UhU pisze:Hehehe to i tak w sumie oszczędność bo wtryskowy silnik WRC w przeliczeniu (gdyby miał pojemność 1.3) paliłby z 70 litrów=JUHol= pisze:
zawsze gaznik jest lepszy od wtrysku... nie wszystkie sporty to wtryskowe uklady... Rallycross - wiekszosc gaznikow... rasowanie gaznika jest o wiele tansze latwiejsze i w ogole... minusem jest spalanie... jak go mocno podrecisz to spalanie w 1,3 rzedu 20 litrow bedzie normalne
-
- Post Mistrz
- Kontakt:
czyli 100konne 1.3S spali w miescie ze 25litrow??=JUHol= pisze:20 litrow to jazda miejska... normalnie np na rally crosie golf 1,6 puszczony na 270ps pali np 140/100 takze wiesz... nie mowie tu przypadkach extremalnych ale o silniku na ulice.UhU pisze:Hehehe to i tak w sumie oszczędność bo wtryskowy silnik WRC w przeliczeniu (gdyby miał pojemność 1.3) paliłby z 70 litrów=JUHol= pisze:
corsa A & Audi S3
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
no dokladnie tak! sa jeszcze turbiny podtlenki gazniki cuda niewidy.... mozliwosci jest full. droga obrana przez wowa byla naprawde super - poczytaj w archiwum... tam bylo namieszne niezle!Staneq pisze:juhol Ja mam 1.4(c14se) z 82KMseryjnie ale to jest na wielopunkcie...
a z tych 82 zaczyna sie droga w kierunku 110Ps jak zrobil Wow
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Kontakt:
wiem czytałem..narzie zbieram fundusze na delkiatny face lifting (alu, zderzaki w kolorze itp.) no i narazie to mi moje 82kucyki na miasto wystarczają
Ale kuzyn ma problema on ma "B" 1.0 55Ps i odkad kupilem moją zaczął cierpieć na brak mocy i teraz sie zastanawia czy warto dlubac z tym 1.0 czy poprostu lepiej jakiegos swapa (1.4 16v, 1.6 )
Ale kuzyn ma problema on ma "B" 1.0 55Ps i odkad kupilem moją zaczął cierpieć na brak mocy i teraz sie zastanawia czy warto dlubac z tym 1.0 czy poprostu lepiej jakiegos swapa (1.4 16v, 1.6 )
Było c14se
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Kontakt:
ja tez mam silnik 1.0 i dosc glosny tlumik i sobie tlumacze ze to szybki bolid... do tego na skrzyzowaniu jak stane to tez wszyscy sie boja...tak poteznie ryczy i wyglada ze lepiej nie startowac...Staneq pisze:wiem czytałem..narzie zbieram fundusze na delkiatny face lifting (alu, zderzaki w kolorze itp.) no i narazie to mi moje 82kucyki na miasto wystarczają :-)Ale kuzyn ma problema on ma "B" 1.0 55Ps i odkad kupilem moją zaczął cierpieć na brak mocy i teraz sie zastanawia czy warto dlubac z tym 1.0 czy poprostu lepiej jakiegos swapa (1.4 16v, 1.6 )
ale jesli chodzi o dlubanie takiego silnika to nie ma sensu....szkoda kaski.....
-
- Nowy
- Kontakt:
Nie no, nie zniechęcaj się! Narazie ci ta 1.2 jakoś wystarczy, a poszukaj silnika 1.4. Nie powinno być trudno a bedziesz miał fajny silniczek z którym bedzie można coś konkretnego zrobićokos pisze:ja chyba jednak rozejrze sie za nowym carem qupiem ten zaledwie 1 miech temu i widze ze tak naprawde nie było warto bo nic z nim nie zrobie paść straszna
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a moge spytac skad wziales tak kosmicznie i niedorzecznie nierealne liczby?=JUHol= pisze:normalnie np na rally crosie golf 1,6 puszczony na 270ps pali np 140/100 takze wiesz...
u wowa najbardziej namieszana byla akcja z glowica i wielowtryskiem. reszta powiedzmy w fazie rozwojowej opuscila wlasciciela
przed tym silnikiem jeszcze swiatla droga na przyszlosc, ale moim zdaniem slusznie, ze mu sie znudzil
teraz kozzi nam pokaze co mozna wydlubac z osmiozaworowego 1.4
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
nooo od kolegi kierowcy ktory smiga na rally... to jest szacowane bo ciezko to zmiezyc... ale na 4km odcinek potrzeba ok 10 litrow paliwa!markos pisze:a moge spytac skad wziales tak kosmicznie i niedorzecznie nierealne liczby?=JUHol= pisze:normalnie np na rally crosie golf 1,6 puszczony na 270ps pali np 140/100 takze wiesz...
- !markos
- M A S T E R
nie zapominaj, ze oprocz doswiadczen bedziesz jeszcze potrzebowal 2, albo i 5 workow pieniedzy...Staneq pisze:no a na doświadczeniu Kozziego i Wow'a zrobi sie coś ekstra z mojego C14SE
@ juhol
no nic.. jakos mi sie nie chce wierzyc ani w spalanie, ani w moc wspomnianego 1.6. ja to jestem malkontent, wiec sie wyluzj i nie sluchaj
-
- Swój
Okos z czego ty sie przesiadłeś na ta corse??Bo ja z Cinquecento 700 to sie qurde niemoge nadziwić,że to takie kopytne jestokos pisze:ja chyba jednak rozejrze sie za nowym carem qupiem ten zaledwie 1 miech temu i widze ze tak naprawde nie było warto bo nic z nim nie zrobie paść straszna
Corsa A 1.2i 93r.
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
hehe... czemu mialbym swirowac? mowie to slysze/widze. jest jedna osoba w toruniu (sznowana w polsce jezeli chodzi o rasowanie silnikow), z ktora czesto rozmawiam o takich rzeczach wiec nie sadze zeby mi sciemnial... a golf wyszedl z jego rak poczatkowo mial 230ps teraz podniesli do 270 ze wzgledu na zmiane regulaminu rallycrossu m. in. o wadze auta!markos pisze: @ juhol
no nic.. jakos mi sie nie chce wierzyc ani w spalanie, ani w moc wspomnianego 1.6. ja to jestem malkontent, wiec sie wyluzj i nie sluchaj
- !markos
- M A S T E R
to moze ten koles, ktory robi dla rena skrzynie juz pol roku i jakos caly czas nie moze jej skonczyc?=JUHol= pisze:jest jedna osoba w toruniu (sznowana w polsce jezeli chodzi o rasowanie silnikow), z ktora czesto rozmawiam o takich rzeczach wiec nie sadze zeby mi sciemnial...
rc golfa to u niego widzialem (chyba, ze to ktos inny). robil do niego dolot frezowany z jednego kawalka aluminium - dlugie i bardzo precyzyjnie wykonane, zwezajace sie ku glowicy trabki jego pomyslu. gaznikow to tam nie widzialem.. wtryski - jak najbardziej
ps.
ten gosc zajmuje sie moze odnawianiem starych motocykli..?
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
hahaha to ta sama osoba.... golf nie skrzynie tez widzialem ale co z nia to nie wiem!markos pisze:to moze ten koles, ktory robi dla rena skrzynie juz pol roku i jakos caly czas nie moze jej skonczyc?=JUHol= pisze:jest jedna osoba w toruniu (sznowana w polsce jezeli chodzi o rasowanie silnikow), z ktora czesto rozmawiam o takich rzeczach wiec nie sadze zeby mi sciemnial...
rc golfa to u niego widzialem (chyba, ze to ktos inny). robil do niego dolot frezowany z jednego kawalka aluminium - dlugie i bardzo precyzyjnie wykonane, zwezajace sie ku glowicy trabki jego pomyslu. gaznikow to tam nie widzialem.. wtryski - jak najbardziej
ps.
ten gosc zajmuje sie moze odnawianiem starych motocykli..?
ps. byles w grodzie kopernika i sie nie odezwales pifko by sie wypilo chociaz!