12NV problem z gaźnikiem

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie A.
ODPOWIEDZ
ThomasTsT
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

12NV problem z gaźnikiem

Post autor: ThomasTsT »

Mam Corse A z 1992roku i o dziwo jest z silnikiem gaznikowym 12NV... wszystko było super do czasu... ostatnio cos sie mu pitoli.. gdy sie nagrzeje zaczyna najzwyczajniej gasnac na wolnych obrotach... rozebrałem gaznik...splanowałem,przedmuchałem.pouszczelniałem... i złozyłem było dobrze a nawet odczułem poprawe osiagow.. przez tydzien i znowu dzieje sie to samo... myslałem moze ze swiece i kable cos sa nieteges... ale wymieniłem na nowe i nic to niedało...co to moze byc??
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

wymień filtr powietrza
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Jest storzek K&N.... hmy... moze to byc spowodowane tym ze niema dolotu ciepłego powietrza??
Ralfi
Bez listowiec ;-)

Post autor: Ralfi »

Witam
Ja mam ten sam problem, wymieniłem już chyba pół samochodu i NIC (wymieniłem gaźnik a aparat zapłonowy , przewody, świece, filtry , nawet podmieniałem pompę paliwa)
Ja zauważyłem że najgożej jest kiedy spada temperatura powietrza - bo jak jeździłem latem to nie wiedziałem co to jest gaśnięcie silnika, ale jak zrobiło się trochę zimniej to jest coraz gorzej ( w tamtym roku to jak złapał mróz to przez tydzień nie mogłem odpalić bidulki) Nie trzyma obrotów ( silnik 1.2 N na gaźniku PIERBURG 1B1)gaśnie albo spadają obroty do 200 - 300 obr/min

Pomocy bo już po woli mam tego przygasania dosyć, może ktoś z was się z czymś takim zetknął i NAPRAWIŁ.
Pozdrowionka dla wszystkich
Corsa A 1.2S - biel polarna
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Moze to poprostu jakas wada konstrukcyjna:/... o dziwo teraz troche sie poprawiło... od kiedy temperatura wzrosła na dworze...
@Ralfi a jaki masz filtr powietrza?? jakis storzek?? czy seria??
Ralfi
Bez listowiec ;-)

Jam mam seryjny filtr powietrza, i powiem szczeże że u mnie też się trochę poprawiło ale pewnie tylko do czasu jak zrobi się trochę zimniej. Ja cały czas szukam elementu na którego tak działa temperatura zewnętrzna. Jak na razie moje podejżenia to urządzenie rozruchowe przy gaźniku (do niego dochodzi linka sterująca ssaniem ). W środku jest taka płaska sprężyna trochę podobna do tych bi-metalowych, może ona wariuje pod wpływem temperatury.

@Tomas może trzeba by się kiedy spotkać raczej między Łodzią z a Zgierzem nie jest daleko.
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

No mozemy sie spotkac wpadnij domnie do warsztatu to moze razem pomyslimy:P w sumie to mieszkam przy samym Zgierzu :-D
Ralfi
Bez listowiec ;-)

Ok, tylko gdzie masz Monster Garage?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”