Preparat Bilstein R-2000 - opinie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Preparat Bilstein R-2000 - opinie

Post autor: pirat »

Bilstein R-2000 Engine Treatment

Preparat do regeneracji i wyciszania silnikow i przekladni.

Srodek do silnikow ... to opatentowana technologia smarowanie wygladzajaca czesci silnikow benzynowych i olejowych przy pomocy mikroskopijnych czastek metali. Przy takiejj technologii smarowania wszystkie zuzyte i porysowane powierzchnie scian cylindrow, pierscieni, walow rozrzadu, lozysk i innych czesci sa wygladzane, rysy wypelniane, pozostawiajac gladka i dobrze nasmarowana powierzchnie. Poddawane smarowaniu zezwalaja na swobodne slizganie stykajacych sie ze soba czesci silnika, w szczegolnosci podczas zimnych startow, kiedy to nawet najlepsze oleje i dodatki pozostaja w misce olejowej.

Powyzszy tekst pochodzi z ulotki dot. tego produktu.
Mam do Was pytanie, czy ktos juz probowal zalac do silnika ten preparat? Jak pare osob tutaj wie, moj silnik juz wiele przejezdzil, takze moze warto mu cos takiego zaaplikowac? Jezdze na oleju mineralnym (jesli to ma jakies znaczenie).

Kiedys pisalismy to o wszelkiego rodzaju plukaczach silnikow i wiekszosc opinni byla nieprzychylna, ale to produkt bilsteina, wiec chyba lipy by nie wypuscili. Jak sadzicie?

To podobno kosztuje 75 zl.

pozdr
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

silnikowi, ktory ma nastukane 225k niewiele pomoze. jedyne co pomoze mu na 100% to generalka, albo wymiana na cos nowszego i mocniejszego, ale o tym to juz pisalismy sobie na gadu do poznych godzin prawie porannych :lol:

afair to chyba nie ten sam bilstein co od zawieszen..
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

tak na chłopski rozum, jeśli coś przeszlifuje/wygładzi powierzchnie cierne to jednocześnie zwiększy luzy i pogorszy pasowanie części .. raczej nie po to używa się w silnikach oleii syntetycznych (mowa głównie o nowych silnikach bo przepracowanemu nie wiem co może pomóc), które dają na tyle dobre smarowanie, że silniki prawie się nie zużywają.
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

wiekszosc tego typu srodkow jest robiona na bazie oleju syntetycznego( moge sie merytorycznie mylic, w kazdym razie chyba wiadomo o co chodzi) i zadziala to tak jakbys wlal polsybtetyczny lub syntetyczny olej.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

@ Adaś - ale te mikroopilki metalu maja chyba uzupelniac niedobory i zalepiac dziury, a nie je wyplukiwac, czyli glowkujac zmniejsza sie wszelkie przedmuchy... czy nie? :zakrecony:

@ Markos - Na ulotce jest wlasnie znaczek Bilsteina tego co znamy i cenimy :oko: A co do remontu, to wiem, w 100% sie z Toba zgadzam, ale sam wiesz :-? No zobaczymy, poszukam jeszcze opinii o tym wynalazku.

W sumie, to mnie zaciekawil taki produkt. Ciekawe ile w tym jest prawdy, co pisza w tej ulotce ?

pozdrawiam i dzieki za dotychczasowe odpowiedzi
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

wlejesz nie wlejesz uszczelke pod glowica i tak bedziesz musial zmienic. a jak uszczelke to cala reszte uszczelniaczy, oringow i uszczelek kolektorow tez, bo inaczej nie ma to sensu.

reasumujac: trupa nie postawisz na nogi nawet specyfikiem bilsteina :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

@Markos - czy chcesz przez to powiedzieć że z tego silnika już zupełnie nic nie będzie? :-?

mojego ojca Maxima 3.0 V6 ma podobny przebieg i bardzo rzadko zagląda na serwis - przynajmniej z silnikiem

czyżby japończyki były lepsze od solidnych opelków? :-?
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

nie, chcialem tylko powiedziec, ze czeka go remoncik... maly, badz wiekszy jesli okaze sie, ze powoli umiera "od dolu" :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

!markos pisze:nie, chcialem tylko powiedziec, ze czeka go remoncik... maly, badz wiekszy jesli okaze sie, ze powoli umiera "od dolu" :grin:
...no przykra to rzeczywistosc, ale niedlugo pewnie tak sie stanie :-?
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

pirat pisze:@ Adaś - ale te mikroopilki metalu maja chyba uzupelniac niedobory i zalepiac dziury, a nie je wyplukiwac, czyli glowkujac zmniejsza sie wszelkie przedmuchy... czy nie? :zakrecony:
nie liczyłbym, że mikroopiłki będą tylko tam gdzie są rysy, ale będą wszędzie.. ogólnie nie przemawiają do mnie takie specyfiki. nieuczciwi handlarze używane często różne cuda, silnik jak nówka a po 2 tygodniach obraz nędzy i rozpaczy. dlatego żadna taka reklama do mnie nie przemówi ;)
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

AdamXXL pisze: nie liczyłbym, że mikroopiłki będą tylko tam gdzie są rysy, ale będą wszędzie.. ogólnie nie przemawiają do mnie takie specyfiki. nieuczciwi handlarze używane często różne cuda, silnik jak nówka a po 2 tygodniach obraz nędzy i rozpaczy. dlatego żadna taka reklama do mnie nie przemówi ;)
...do mnie tez nie przemowila, bo zdazyliscie przemowic Wy :) Dzieki! Ja tez tego nie zalewam... :oko:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

to jakiego silnika szukamy pirat? :oko:
c20xe, czy zadowolisz sie 14xe? 8)
Obrazek
Awatar użytkownika
Aro
Weteran

!markos pisze:to jakiego silnika szukamy pirat? :oko:
szukajcie x16xe albo c16xe i oboje będziecie szczęśliwi :-D
kozzi
Weteran

Post autor: kozzi »

Aro83 pisze:
szukajcie x16xe albo c16xe i oboje będziecie szczęśliwi :-D
eee to juz lepiej c20xe :-D :grin:

pirat: kolejny cud preparat :-?
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

kozzi pisze:eee to juz lepiej c20xe
Czasami mnie właśnie to dziwi, że wszyscy tylko dwa litry i dwa litry. Ale chyba nie wszyscy wiedzą, że kupno to dopiero chyba 1/4 sukcesu. Trzeba jeszcze ten silnik doprowadzić do jakiegoś stanu bo przecież nowego nie kupicie, trzeba pomyśleć o częsciach na przekładkę, o nowych hamulcach, o nowym zawieszeniu, o wydechu bo jak ktoś ma 1.2 to raczej nie podpasuje pod 2.0 :-P

To wszystko zebrane do kupy tworzy fajną sumkę. Nie wchodziłbym w swap na 2.0 nie licząc się z tymi kosztami.

Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
kozzi
Weteran

Post autor: kozzi »

sierak pisze:
kozzi pisze:eee to juz lepiej c20xe
Czasami mnie właśnie to dziwi, że wszyscy tylko dwa litry i dwa litry. Ale chyba nie wszyscy wiedzą, że kupno to dopiero chyba 1/4 sukcesu. Trzeba jeszcze ten silnik doprowadzić do jakiegoś stanu bo przecież nowego nie kupicie, trzeba pomyśleć o częsciach na przekładkę, o nowych hamulcach, o nowym zawieszeniu, o wydechu bo jak ktoś ma 1.2 to raczej nie podpasuje pod 2.0 :-P

To wszystko zebrane do kupy tworzy fajną sumkę. Nie wchodziłbym w swap na 2.0 nie licząc się z tymi kosztami.

Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać.
no tak oczywiście masz rację, ja osobiście nie wchodziłbym w ten temat nie mając na koncie 10k.
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

hamulce seria? zawias seria? vide mario z tigra teamu. u niego to jakos podobno dziala (w tigrze oczywiscie). nie wiem, nie jezdzilem, ale mowi z przekonaniem, ze wszystko jest ok.

ja coprawda mam inne pojecie o zawieszeniu, ktore jest OK, ale to chyba kwestia tego, ze spax mnie popsul - teraz wszedzie mi za miekko i za malo tlumienia :-D

ze niby wydech nie pasuje? e tam, cos krecisz, thomas pisal, ze policzony wydech to tylko 4 konie, wiec chyba nie ma sensu sie grzebac w wymiane :grin:
(oczywiscie, ze sie czepiam, tak pieszczotliwie :-P)
Obrazek
Awatar użytkownika
Aro
Weteran

no właśnie, wszystko jest uzależnione od pieniędzy, dlatego nawet nie wspominam o c20xe bo taki każdy by chciał mieć, tylko nie każdy może :-?

a swap z c14sz na c14xe powinien przy dobrym wietrze wyjść niewiele drożej niż remont, a 30 kucyków więcej wskoczy pod maske :)
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

przestan, znowu nie usne :bardzozly: :-P :bardzozly: :oko:

Moze kiedys, ale bede o Tobie pamietal :oko:

sierak pisze:Czasami mnie właśnie to dziwi, że wszyscy tylko dwa litry i dwa litry. Ale chyba nie wszyscy wiedzą, że kupno to dopiero chyba 1/4 sukcesu. Trzeba jeszcze ten silnik doprowadzić do jakiegoś stanu bo przecież nowego nie kupicie, trzeba pomyśleć o częsciach na przekładkę, o nowych hamulcach, o nowym zawieszeniu, o wydechu bo jak ktoś ma 1.2 to raczej nie podpasuje pod 2.0
No i do tego co wypisal Sierak trzeba doliczyc drozsze ubezpieczenie i eksploatacje, bo takim potworem ciezko jezdzic na oszczednosc.
aro pisze:a swap z c14sz na c14xe powinien przy dobrym wietrze wyjść niewiele drożej niż remont, a 30 kucyków więcej wskoczy pod maske
Sam wiesz Bracie jak "wiele" od nas zalezy :-P
PETERS
Swój

Post autor: PETERS »

Tego typu środki dobre są aby dojechać na giełdę.Działanie jest chwilowe.
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

pirat jak dobrze pogadasz to nawet rodzice nie beda wiedzieli ze cos tam innego jest pod maska...

a z tego co wiem markos chcial calkiem rozsadne pieniadze za swoj x14xe :oko:

wracajac do tematu(troche sie wsypie ale chyba czas najwyzszy)

zanim mi sie skonczyl moj silniczek 1.2 :oko: - zalalem taki preparacik doniego(tylko chyba firmy winn's - albo cos blisko tego) - i roznica byla tzn bral wyraznie mniej oleju... no i z 4 tys km pozniej silnik sie wysypal - zreszta mowilem Ci dzis jak to wygladalo.

wiec czekamy na kolejny swap w klubie :grin:

a teraz to juz powaznie uciekam :-P
corsa A & Audi S3
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”