Preparat Bilstein R-2000 - opinie
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Preparat Bilstein R-2000 - opinie
Bilstein R-2000 Engine Treatment
Preparat do regeneracji i wyciszania silnikow i przekladni.
Srodek do silnikow ... to opatentowana technologia smarowanie wygladzajaca czesci silnikow benzynowych i olejowych przy pomocy mikroskopijnych czastek metali. Przy takiejj technologii smarowania wszystkie zuzyte i porysowane powierzchnie scian cylindrow, pierscieni, walow rozrzadu, lozysk i innych czesci sa wygladzane, rysy wypelniane, pozostawiajac gladka i dobrze nasmarowana powierzchnie. Poddawane smarowaniu zezwalaja na swobodne slizganie stykajacych sie ze soba czesci silnika, w szczegolnosci podczas zimnych startow, kiedy to nawet najlepsze oleje i dodatki pozostaja w misce olejowej.
Powyzszy tekst pochodzi z ulotki dot. tego produktu.
Mam do Was pytanie, czy ktos juz probowal zalac do silnika ten preparat? Jak pare osob tutaj wie, moj silnik juz wiele przejezdzil, takze moze warto mu cos takiego zaaplikowac? Jezdze na oleju mineralnym (jesli to ma jakies znaczenie).
Kiedys pisalismy to o wszelkiego rodzaju plukaczach silnikow i wiekszosc opinni byla nieprzychylna, ale to produkt bilsteina, wiec chyba lipy by nie wypuscili. Jak sadzicie?
To podobno kosztuje 75 zl.
pozdr
Preparat do regeneracji i wyciszania silnikow i przekladni.
Srodek do silnikow ... to opatentowana technologia smarowanie wygladzajaca czesci silnikow benzynowych i olejowych przy pomocy mikroskopijnych czastek metali. Przy takiejj technologii smarowania wszystkie zuzyte i porysowane powierzchnie scian cylindrow, pierscieni, walow rozrzadu, lozysk i innych czesci sa wygladzane, rysy wypelniane, pozostawiajac gladka i dobrze nasmarowana powierzchnie. Poddawane smarowaniu zezwalaja na swobodne slizganie stykajacych sie ze soba czesci silnika, w szczegolnosci podczas zimnych startow, kiedy to nawet najlepsze oleje i dodatki pozostaja w misce olejowej.
Powyzszy tekst pochodzi z ulotki dot. tego produktu.
Mam do Was pytanie, czy ktos juz probowal zalac do silnika ten preparat? Jak pare osob tutaj wie, moj silnik juz wiele przejezdzil, takze moze warto mu cos takiego zaaplikowac? Jezdze na oleju mineralnym (jesli to ma jakies znaczenie).
Kiedys pisalismy to o wszelkiego rodzaju plukaczach silnikow i wiekszosc opinni byla nieprzychylna, ale to produkt bilsteina, wiec chyba lipy by nie wypuscili. Jak sadzicie?
To podobno kosztuje 75 zl.
pozdr
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
tak na chłopski rozum, jeśli coś przeszlifuje/wygładzi powierzchnie cierne to jednocześnie zwiększy luzy i pogorszy pasowanie części .. raczej nie po to używa się w silnikach oleii syntetycznych (mowa głównie o nowych silnikach bo przepracowanemu nie wiem co może pomóc), które dają na tyle dobre smarowanie, że silniki prawie się nie zużywają.
- pirat
- Forum Master
- Kontakt:
@ Adaś - ale te mikroopilki metalu maja chyba uzupelniac niedobory i zalepiac dziury, a nie je wyplukiwac, czyli glowkujac zmniejsza sie wszelkie przedmuchy... czy nie?
@ Markos - Na ulotce jest wlasnie znaczek Bilsteina tego co znamy i cenimy
A co do remontu, to wiem, w 100% sie z Toba zgadzam, ale sam wiesz
No zobaczymy, poszukam jeszcze opinii o tym wynalazku.
W sumie, to mnie zaciekawil taki produkt. Ciekawe ile w tym jest prawdy, co pisza w tej ulotce ?
pozdrawiam i dzieki za dotychczasowe odpowiedzi
@ Markos - Na ulotce jest wlasnie znaczek Bilsteina tego co znamy i cenimy
W sumie, to mnie zaciekawil taki produkt. Ciekawe ile w tym jest prawdy, co pisza w tej ulotce ?
pozdrawiam i dzieki za dotychczasowe odpowiedzi
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie liczyłbym, że mikroopiłki będą tylko tam gdzie są rysy, ale będą wszędzie.. ogólnie nie przemawiają do mnie takie specyfiki. nieuczciwi handlarze używane często różne cuda, silnik jak nówka a po 2 tygodniach obraz nędzy i rozpaczy. dlatego żadna taka reklama do mnie nie przemówipirat pisze:@ Adaś - ale te mikroopilki metalu maja chyba uzupelniac niedobory i zalepiac dziury, a nie je wyplukiwac, czyli glowkujac zmniejsza sie wszelkie przedmuchy... czy nie?![]()
- pirat
- Forum Master
- Kontakt:
...do mnie tez nie przemowila, bo zdazyliscie przemowic WyAdamXXL pisze: nie liczyłbym, że mikroopiłki będą tylko tam gdzie są rysy, ale będą wszędzie.. ogólnie nie przemawiają do mnie takie specyfiki. nieuczciwi handlarze używane często różne cuda, silnik jak nówka a po 2 tygodniach obraz nędzy i rozpaczy. dlatego żadna taka reklama do mnie nie przemówi
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
eee to juz lepiej c20xeAro83 pisze:szukajcie x16xe albo c16xe i oboje będziecie szczęśliwi!markos pisze:to jakiego silnika szukamy pirat?![]()
c20xe, czy zadowolisz sie 14xe?
pirat: kolejny cud preparat
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Czasami mnie właśnie to dziwi, że wszyscy tylko dwa litry i dwa litry. Ale chyba nie wszyscy wiedzą, że kupno to dopiero chyba 1/4 sukcesu. Trzeba jeszcze ten silnik doprowadzić do jakiegoś stanu bo przecież nowego nie kupicie, trzeba pomyśleć o częsciach na przekładkę, o nowych hamulcach, o nowym zawieszeniu, o wydechu bo jak ktoś ma 1.2 to raczej nie podpasuje pod 2.0kozzi pisze:eee to juz lepiej c20xe
To wszystko zebrane do kupy tworzy fajną sumkę. Nie wchodziłbym w swap na 2.0 nie licząc się z tymi kosztami.
Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
no tak oczywiście masz rację, ja osobiście nie wchodziłbym w ten temat nie mając na koncie 10k.sierak pisze:Czasami mnie właśnie to dziwi, że wszyscy tylko dwa litry i dwa litry. Ale chyba nie wszyscy wiedzą, że kupno to dopiero chyba 1/4 sukcesu. Trzeba jeszcze ten silnik doprowadzić do jakiegoś stanu bo przecież nowego nie kupicie, trzeba pomyśleć o częsciach na przekładkę, o nowych hamulcach, o nowym zawieszeniu, o wydechu bo jak ktoś ma 1.2 to raczej nie podpasuje pod 2.0kozzi pisze:eee to juz lepiej c20xe![]()
To wszystko zebrane do kupy tworzy fajną sumkę. Nie wchodziłbym w swap na 2.0 nie licząc się z tymi kosztami.
Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać.
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
hamulce seria? zawias seria? vide mario z tigra teamu. u niego to jakos podobno dziala (w tigrze oczywiscie). nie wiem, nie jezdzilem, ale mowi z przekonaniem, ze wszystko jest ok.
ja coprawda mam inne pojecie o zawieszeniu, ktore jest OK, ale to chyba kwestia tego, ze spax mnie popsul - teraz wszedzie mi za miekko i za malo tlumienia
ze niby wydech nie pasuje? e tam, cos krecisz, thomas pisal, ze policzony wydech to tylko 4 konie, wiec chyba nie ma sensu sie grzebac w wymiane
(oczywiscie, ze sie czepiam, tak pieszczotliwie
)
ja coprawda mam inne pojecie o zawieszeniu, ktore jest OK, ale to chyba kwestia tego, ze spax mnie popsul - teraz wszedzie mi za miekko i za malo tlumienia
ze niby wydech nie pasuje? e tam, cos krecisz, thomas pisal, ze policzony wydech to tylko 4 konie, wiec chyba nie ma sensu sie grzebac w wymiane
(oczywiscie, ze sie czepiam, tak pieszczotliwie

- pirat
- Forum Master
- Kontakt:
przestan, znowu nie usne!markos pisze:to jakiego silnika szukamy pirat?![]()
c20xe, czy zadowolisz sie 14xe?
Moze kiedys, ale bede o Tobie pamietal
No i do tego co wypisal Sierak trzeba doliczyc drozsze ubezpieczenie i eksploatacje, bo takim potworem ciezko jezdzic na oszczednosc.sierak pisze:Czasami mnie właśnie to dziwi, że wszyscy tylko dwa litry i dwa litry. Ale chyba nie wszyscy wiedzą, że kupno to dopiero chyba 1/4 sukcesu. Trzeba jeszcze ten silnik doprowadzić do jakiegoś stanu bo przecież nowego nie kupicie, trzeba pomyśleć o częsciach na przekładkę, o nowych hamulcach, o nowym zawieszeniu, o wydechu bo jak ktoś ma 1.2 to raczej nie podpasuje pod 2.0
Sam wiesz Bracie jak "wiele" od nas zalezyaro pisze:a swap z c14sz na c14xe powinien przy dobrym wietrze wyjść niewiele drożej niż remont, a 30 kucyków więcej wskoczy pod maske
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
pirat jak dobrze pogadasz to nawet rodzice nie beda wiedzieli ze cos tam innego jest pod maska...
a z tego co wiem markos chcial calkiem rozsadne pieniadze za swoj x14xe
wracajac do tematu(troche sie wsypie ale chyba czas najwyzszy)
zanim mi sie skonczyl moj silniczek 1.2
- zalalem taki preparacik doniego(tylko chyba firmy winn's - albo cos blisko tego) - i roznica byla tzn bral wyraznie mniej oleju... no i z 4 tys km pozniej silnik sie wysypal - zreszta mowilem Ci dzis jak to wygladalo.
wiec czekamy na kolejny swap w klubie
a teraz to juz powaznie uciekam
a z tego co wiem markos chcial calkiem rozsadne pieniadze za swoj x14xe
wracajac do tematu(troche sie wsypie ale chyba czas najwyzszy)
zanim mi sie skonczyl moj silniczek 1.2
wiec czekamy na kolejny swap w klubie
a teraz to juz powaznie uciekam
corsa A & Audi S3