Wycieraczki

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy A.
ODPOWIEDZ
abar
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Wycieraczki

Post autor: abar »

Mam problemik z wycieraczkami. Mianowicie na czasówkach coś mi się zacinają i po jednym machnięciu zatrzymują mi się na środku szyby. Nie wiem co może być przyczyną i gdzie szukać usterki. Rozkręcałem i sprawdzałem śilnik i nie wiem co jeszce mogło się zepsuć. Może ktoś coś doradzi , bo w archiwum to jakoś nic na takowy temat nie znalazłem. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Re: Wycieraczki

Post autor: AdamXXL »

abar pisze:Mam problemik z wycieraczkami. Mianowicie na czasówkach coś mi się zacinają i po jednym machnięciu zatrzymują mi się na środku szyby. Nie wiem co może być przyczyną i gdzie szukać usterki. Rozkręcałem i sprawdzałem śilnik i nie wiem co jeszce mogło się zepsuć. Może ktoś coś doradzi , bo w archiwum to jakoś nic na takowy temat nie znalazłem. Pozdrawiam.
przekaźnik
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
Sznaps
Nowy

Post autor: Sznaps »

Miałem identyczny problem ale na tylniej wycieraczce. Po kilka dniach problem sam się naprawił :-D. Uwielbiam ten samochodzik :-D
PETERS
Swój

Post autor: PETERS »

A czy próbował ktoś ten przekaźnik owinąć jakąś gąbką??Bo na czasowym strasznie słychać jak przeskakuje.
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
abar
Świeżak

Post autor: abar »

Panowie a gdzie znajdę ten przekażnik???
PETERS
Swój

Post autor: PETERS »

Z tego co mi wiadomo to za skrzynką bezpieczników.Włącz sobie na czasowe wycieranie i słuchaj, który przekaźnik przeskakuje bo z tego co pamiętam to tak są coś z trzy przekaźniki i niewiem, który jest od wycieraczek.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2005, o 11:02 przez PETERS, łącznie zmieniany 1 raz.
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
boxer
Nowy
Kontakt:

Post autor: boxer »

To nie musi być przekaźnik aczkolwiek jest najbardziej podejrzany. Ja mam ten problem z powrotem wycieraczek od "nowości" :) . ostatnio mechanik mi mówił ze mogły sie wyrobić szczotki w silniczku i ten stały plus który odpowiada za powrót wycieraczek nie działa. Najpierw sprawdź przekaźnik- najwieksza kostka i ma chyba 5 bolców w CA jest to ten srodkowy przekaźnik.
U mnie po remoncie padła tylna wycieraczka a konkretnie ani jeden ani drugi silniczek ( mam 2 z 2 klap) nie hula chociarz napiecie jest w kablach. Mam chyba ze 3 przekaźniki ale to nic nie pomaga- co robić?
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”