Czy w Corsie A byly montowane nadkola?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia Corsy A.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Czy w Corsie A byly montowane nadkola?

Post autor: YAQB »

Witam!

Calosc pytania nie miesci sie w temacie wiec ...:

Czy w Corsie A byly montowane jakies nadkola wewnetrzne w przednich blotnikach? Bo ostatnio sie przygladalem wnece kola i wszystko jest oczywiscie zarzucone blotem etc - co w zakamarkach moze stac sie ogniskiem rdzy. Mialem kiedys Corse B i tak cos takiego bylo - a jak jest z Corsa A ?

Pozdrawiam
CTM #204
PETERS
Swój

Post autor: PETERS »

Ja jak kupiłem to niebyło i rzucało błotem i wodą aż do progu.Co się może stać?? - robie konserwacje - dopiero teraz jak kupiłem a auto ma 11 lat - wcześniej nie było, to mi takie dziury wypadły,że szkoda gadać.Z lewej strony na tyle wyciąłem taki kawałek 20x15cm od błotnika w stronę drzwi bo nie było do czego przyczepić nowej blachy.

Jak niemasz to radzę Ci kupić. Za 4 nadkola do Corsy A dałem 80zł- 20za jedno.
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Jakbyś trafił z tym pytankiem bo tez myslalem o tym i szukalem na szrotach bo podobno nie mozna dostac nigdzie a zadko w corsach bylo. PETERS gdzie ty to kupiles???
Może znów corsa...
PETERS
Swój

Ja normalnie w sklepie, jakiś miesiąc temu kupiłem. Jeszcze ich nie zakładałem bo mam całe auto rozebrane, ale myślę że do przyszłego tygodnia skoncze.Na 100% pasują bo je już tak wstępnie przystawiałem. Gorszym problemem było to, że mi te ranty przygniły co się do nich nadkola zakręca :-? ale juz sobie poradziłem :)
Ostatnio zmieniony 19 sty 2005, o 19:01 przez PETERS, łącznie zmieniany 1 raz.
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Post autor: YAQB »

NO tak ... jeden szuka iles juz a drugi kupil normalnie w sklepie ... wiec albo fabrycznie tam tych nadkoli nie ma .... albo te zakupione nadkola nie sa do Corsy A .. ?
CTM #204
PETERS
Swój

Z tego co wiem, bo w żadnych fabrycznych autach nie ma nadkoli- chybe, że teraz w nowszych samochodach.A na nadkolach mam taką naklejkę "Corsa A plastikowa osłona silnika" - czy coś w tym stylu 8-)
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

A ja szukam i szukam i nie ma nigdzie...

PETERS jest mozliwosc wysylki?? ;)
Może znów corsa...
PETERS
Swój

W najbliższym czasie moge Ci podać namiary na ten sklep to się możesz zapytać. Jak nie to pomyślimy coś :)
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
boxer
Nowy
Kontakt:

Post autor: boxer »

CZeść gostki. Ja ostatnio zakładałem 4 nadkola. Powiem krótko - szlag mnie trafiał , wygląda beznadziejnie ale jakze praktycznie. przez brak tych nadkoli musiałem wymienić połowe blach w samochodzie. Montaz jest średnio łatwy. Kupujcie tylko nadkola z takimi zaczepami które zakłada sie na rant błotnika - wtedy teoretycznie istnieje szansa ze rant nadkola bedzie równy z rantem błotnika. Ja tego nie miałem i musiełem kombinować. Niestety bez wkretów w karoserii sie nie obejdzie. W przyszłym tygodniu zapodam namiary na firme która robi nadkola- jake bedziecie zamawiać to poproście zeby wam przysłali takie plastikowe ESKI- wygląda to jak plastikowy pasek 2x1 cn zwiniety w "S" zeby założyć ranty nadkola i błotnika razem - proponuje po 3 na nadkole. Ja płaciłem za nie po 0.30gr Facet sprzedaje błotniki u nas na giełdzie po 20 pln a ja powiedziałem ze biore po 15 x4 i jeszcze sie cieszył.
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz
Obrazek
PETERS
Swój

Uff.Właśnie wczoraj zakładałem tew nadkola, zeszło mi do 3 w nocy :-?
Boxer -też wstawiłem troche nowej blachy bo niebyło do czego przykręcić tych nadkoli 8-)
Ja je przykręcałem, oprócz tego na ranty i nadkola-w miejscu gdzie sie stykają rzuciłem troche smaru(zeby woda nie stała w tych rantach)
Powiem tam, nadkola na 100% są do Corsy A bo każde miało wybite "Corsa A LP"(LP,PP,LT,PT) :-D ale nie są superowo dopasowane-moim zdaniem są troche za krótkie.Tyle że są elastyczne to można się bawić w profilkowanie do rantu - u mnie w jednym się nie dało się już nadciągnąć i wystaje tak z 5mm poza rant, ale wezme bosza z tarczą cierną i wszystko "dopiłuje" do rantu.Wkręty dałem ocynkowane, ale zamalowałem je czarną emalią i nawet nie jest źle.

Napewno jest z tym troche zabawy(moim zdaniem nie psuje to aż tak estetyki samochodu), ale zakładajcie to chłopaki bo qurde bez tego są same problemy. Jeden dzień remontowania samochodu straciłem na łatanie rury od wlewu paliwa (tego ani nigdzie niedostanie, ani w żaden sposób nie pospawa) bo z powodu braku nadkola chlapało po tej rurce i musiałem ją kleić :lol:
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
Matys
Nowy
Kontakt:

Post autor: Matys »

W garażu mam 4 nowiutkie nadkola...miałem zakładać ale skończyło się na porządnej konserwacji podwozia natryskowo. Może i bym chciał sprzedać ale co z transportem... :-? (dałem za nie w sklepie 150zł !!! 80zł przód, 70zł tył).
Corsa A 1.4i C14NZ
boxer
Nowy
Kontakt:

Post autor: boxer »

Oto obiecany link do firmy która robi nadkola i płyty pod silnik. Nadkola są chyba po 20 pln
http://www.interdagnex.com.pl/galeria.p ... 19332cd976
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie”