Zmiana silnika z 1.0 12v na 2.0 ...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a dlaczego nie chce ci sie ruszyc dupy do archiwum?
sprezyny za 300pln? amortyzatory za 400? to super.
zorientuj sie w cenach DOBRYCH czesci, bo takie bedziesz potrzebowal.
to nie jest silnik, ktory pierdzi sobie 40 konmi mocy. to jest silnik, ktory ma ich 150. a do tego ma ponad 200Nm momentu obrotowego (o ile oczywiscie wiesz o czym mowa...).
przepraszam.. co to jest macperson? bo o ile mnie pamiec nie myli to wlasnie amortyzator wraz ze sprezyna tworzy kolumne
powiem jeszcz raz: rusz sie (no juz nie powiem dupe
) do archiwum
zobacz sam, ze mozna to zrobic zarowno za 3000pln jak i za 15000pln. zalezy jakie czesci chce sie miec i czy wymienia sie wszystko to, co powinno zostac wymienione. eot.
wrocimy do tematu jak zechce ci sie poszukac informacji o swapie w archiwum. jesli cos bedzie niejasne (a nie powinno byc, bo w sumie wszystko juz tam napisalismy) to zacznij zadawac pytania.
sprezyny za 300pln? amortyzatory za 400? to super.
zorientuj sie w cenach DOBRYCH czesci, bo takie bedziesz potrzebowal.
to nie jest silnik, ktory pierdzi sobie 40 konmi mocy. to jest silnik, ktory ma ich 150. a do tego ma ponad 200Nm momentu obrotowego (o ile oczywiscie wiesz o czym mowa...).
przepraszam.. co to jest macperson? bo o ile mnie pamiec nie myli to wlasnie amortyzator wraz ze sprezyna tworzy kolumne
powiem jeszcz raz: rusz sie (no juz nie powiem dupe
zobacz sam, ze mozna to zrobic zarowno za 3000pln jak i za 15000pln. zalezy jakie czesci chce sie miec i czy wymienia sie wszystko to, co powinno zostac wymienione. eot.
wrocimy do tematu jak zechce ci sie poszukac informacji o swapie w archiwum. jesli cos bedzie niejasne (a nie powinno byc, bo w sumie wszystko juz tam napisalismy) to zacznij zadawac pytania.

- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
@!markos
to chodz wyłammy sie z tłumu i zmienmy nasze 1.4 na 1.0... bo nie słyszałem by ktoś swapa robił w druga strone tzn na mniejszy i słabszy silnik
...w sumie patrz sam zysk mniej pali i wogle mniej cylindrów
i w komorze silnika wiecej m-ca
to chodz wyłammy sie z tłumu i zmienmy nasze 1.4 na 1.0... bo nie słyszałem by ktoś swapa robił w druga strone tzn na mniejszy i słabszy silnik
...w sumie patrz sam zysk mniej pali i wogle mniej cylindrów
Ostatnio zmieniony 23 sty 2005, o 20:50 przez Staneq, łącznie zmieniany 1 raz.
Było c14se
-
Pirr
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
He he za nie długo będzie można ogłosić chorobę CTM będzie sie nazywała " 2.0 " a taki post będzie tej choroby pierwszym objawem 
Ostatnio zmieniony 23 sty 2005, o 20:03 przez Pirr, łącznie zmieniany 1 raz.
1.0 12v
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Białe tarcze??? Gdzie? Ja chcę białe tarcze! Ja! I poważnie mówię! Tyle czasu tu jestem a nikt mi jeszcze nie dał ładnych białych blatów do corsy A GSi!!! Nie ma takich???pirat pisze:to forum schodzi na psy, wszyscy nowi i nie-nowi pytaja o swapy, 2.0, itd a nikt juz nawet o biale tarcze nie zapyta...![]()
![]()
![]()
![]()
Co do swapa to wszyscy sobie tak gadają i mażą. Ten topic jest tego dowodem. Mało kogo stać na swap. Jak cały roczek będę zbierał i jeszcze troche to MOŻE na sezon 2006... To jednak nie jest takie proste jakby sie wydawało...
Może znów corsa...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
tjaaa.... a ja doszedlem dzisiaj wczoraj zupelnie przypadkiem do wniosku, ze wybralem nieodpowiedni samochod do modyfikowania...
za dokladnie ta sama kase moglem sobie wziac astre 3d z tym samym silnikiem i zerowym wyposazeniem... nie byloby problemu z pozbywaniem sie zbednych gratow i nie byloby szkoda wywalac wszystkiego ze srodka... a jaki smiesznie tani swap na 2.0t
lipa.. szkoda, ze teraz nikt mnie juz nie pyta jaki mam miec samochod
za dokladnie ta sama kase moglem sobie wziac astre 3d z tym samym silnikiem i zerowym wyposazeniem... nie byloby problemu z pozbywaniem sie zbednych gratow i nie byloby szkoda wywalac wszystkiego ze srodka... a jaki smiesznie tani swap na 2.0t

-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
jak bys byl zainteresowany to ja bede mial do sprzedania 1.0Staneq pisze:@!markos
to chodz wyłammy sie z tłumu i zmienmy nasze 1.4 na 1.0... bo nie słyszałem by ktoś swapa robił w druga strone tzn na mniejszy i słabszy silnik![]()
...w sumie patrz sam zysk mniej pali i wogle mniej cylindrów![]()
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
I dlatego chcialem zmienic autko na Asterke albo Calibre...!markos pisze:tjaaa.... a ja doszedlem dzisiaj wczoraj zupelnie przypadkiem do wniosku, ze wybralem nieodpowiedni samochod do modyfikowania...
za dokladnie ta sama kase moglem sobie wziac astre 3d z tym samym silnikiem i zerowym wyposazeniem... nie byloby problemu z pozbywaniem sie zbednych gratow i nie byloby szkoda wywalac wszystkiego ze srodka... a jaki smiesznie tani swap na 2.0t![]()
Ale coż...
Corsa to corsa...
Jedyna w swoim rodzaju...
A do tego A... Nie jakieś tam B...
Może znów corsa...
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
[quote="!markos"]tjaaa.... a ja doszedlem dzisiaj wczoraj zupelnie przypadkiem do wniosku, ze wybralem nieodpowiedni samochod do modyfikowania...
[/quote
Ehhh zebys sie obudzil pol roku temu, moi rodzice sprzedawali astre f (tylko 5 d) x14xe, blacharsko super, po polerce... bysmy sie zamienili
Ehhh zebys sie obudzil pol roku temu, moi rodzice sprzedawali astre f (tylko 5 d) x14xe, blacharsko super, po polerce... bysmy sie zamienili
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Kontakt:
wszyscy tylko 2.0 a ja bede dlubal 1.0
. tylko konto zasile najpierw swoje.
ale mnie kolega rozwalil : sprezyny za 300..... kolego za 400 to nawet jednego amorka nie kupisz (na przod, bo na tyl da rade). ale jak bedziesz mial macpersony i do tego jeszcze sprezyny i amorki, to bedziesz wymienial sobie to wszystko. na zwykly dzien komplecik i na niedziele i swieta tez komplecik
ale mnie kolega rozwalil : sprezyny za 300..... kolego za 400 to nawet jednego amorka nie kupisz (na przod, bo na tyl da rade). ale jak bedziesz mial macpersony i do tego jeszcze sprezyny i amorki, to bedziesz wymienial sobie to wszystko. na zwykly dzien komplecik i na niedziele i swieta tez komplecik
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
niech kazdy sam decyduje co chce wkladac i gdzieThomasTsT pisze:@YAQB widze ze nareszcie mam chociaz jednego sprzymiezenca1,6 WYMIATA!! a nie jakies nudne 2,0... wszyscy chca je zakładac ale jakos niekazdemu wychodzi... trzeba troche zejsc na ziemie i spojzec w kieszen... 1,6 to naprawde dobra alternatywa...